题目内容

【题目】阅读下面的短文根据文中信息完成文后表格。(每空一词

People make many different kinds of homes around the world. Weather tells us what kind

of homes we need to make.

In hot places such as southern China and southern USA, the weather is warm so people can be outside most of the time. But they still need to protect (保护) themselves against sun, rain and insects (昆虫). Homes in such places need to have screens (滤网) on their windows and doors. They let the wind into the house, but keep out the insects.

In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out the cold and

keep in the heat. These homes need thick walls. If there is a lot of snow, the roofs (屋顶) need to let the snow fall off easily. These homes cannot have flat roofs. The roofs must also be very strong so that they can hold a lot of snow.

What kind of home do you live in? Is it good for the weather you have?

1______________________

2______________________

3______________________

4______________________

5______________________

6______________________

7______________________

8______________________

9______________________

10______________________

【答案】

1homes

2outside

3from

4with

5out

6cold

7Canada

8walls

9strong

10easily

【解析】本文介绍了世界上炎热的地方和寒冷的地方的房子特点。在炎热的地方,房子的窗户和门上带有滤网保护人们不受阳光,雨水和昆虫的伤害。在寒冷的地方,家里的墙和屋顶需要结实来御寒和保暖。

1homes

根据People make many different kinds of homes around the world. Weather tells us what kind of homes we need to make.可知不同的气候,人们制造不同的家园。故此处为homes。

2outside

根据In hot places such as southern China and southern USA, the weather is warm so people can be outside most of the time.可知在中国的南方,美国的南方这些炎热的地方,天气温暖,人们可以大部分时间待在外面,故此处为outside。

3from

根据But they still need to protect (保护) themselves against sun, rain and insects (昆虫).可知他们仍需要保护自己不受阳光,雨水和昆虫的伤害,故此处为from。

4with

根据Homes in such places need to have screens (滤网) on their windows and doors.可知那里的房子的窗户和门上带有滤网,故此处为with。

5out

根据They let the wind into the house, but keep out the insects.可知他们可以让风进入房子,但是让昆虫在外面,故此处为out。

6cold

根据In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out the cold and

keep in the heat.可知此处介绍中国北方和其他寒冷地方的家园情况。故此处为cold。

7Canada

根据In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out the cold and

keep in the heat.可知在加拿大,中国北方和其他寒冷的地方,家园需要御寒和保暖。故此处为Canada。

8walls

根据These homes need thick walls.可知这些房子需要厚的墙,故此处为walls。

9strong

根据The roofs must also be very strong so that they can hold a lot of snow.可知房子的屋顶必须非常结实,以便于他们能承载很多雪。故此处为strong。

10easily

根据If there is a lot of snow, the roofs (屋顶) need to let the snow fall off easily.可知屋顶需要让学轻松地落下来,故此处easily。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解, 从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。
Have you ever taken a tour of a zoo? If so, it's likely that the person who led you through the zoo helped you to learn a lot about the 1.
Amelia Rinas is a high school student who lives in Ohio. One day Amelia 2 the Cleveland Metroparks Zoo. The moment she saw the gorillas there, she left 3 about them. She wondered if they were getting the right foods.
Amelia read all she could about gorillas and learned what they like to 4 . Then she started a "gorilla garden". She grows the fruit and vegetables that gorillas love to eat. Some of those foods are tomatoes, carrots, and strawberries. Amelia works with other volunteers in her community who use their 5 time to help Amelia and the gorillas. When they take the food to the zoo, the gorillas are thrilled. They look so excited!
Who is responsible for Amelia's interest in animals? Amelia is a member of Roots& Shoots. Its members are young people who 6 animals and the environment. They helped Amelia understand that animals need our care too. The slogan on the Roots &Shoots Website is "Inspire, take action, make a difference." These words tell 7 the group is all about. The group urges(力劝) kids and grown-ups, including parents and teachers, to do what they can to make a 8where they live.
When interviewed about her project, Amelia said, "I joined Roots& Shoots 9 I wanted to make a difference in the world."
There are many 10 to make a difference in the world. Amelia Rinas' gorilla garden has helped make gorillas happier and healthier.

(1)A.gardens B.foods C.plants D.animals
(2)A.opened B.bought C.visited D.started
(3)A.bored B.tired C.worried D.relaxed
(4)A.eat B.bite C.fight D.kick
(5)A.paid B.last C.extra D.lost
(6)A.care about B.look fo C.run after D.laugh at
(7)A.when B.what C.how D.where
(8)A.living B.mistake C.mistake D.difference
(9)A.because B.but C.though D.unless
(10)A.ways B.mysteries C.courses D.inventions

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A

Young Music Scene Concert

Young musicians from all over Germany perform at Young Scene Concert at Berlin's famous Quasimodo music hall. The concert is part of the Berlin Festival.
Time: 15—20 Nov.
Place: 45, 18756 Berlin, Germany
Cost: Various
Email: info@quasimodo.de
Phone: +34 (0) 45 839 5986

Documentary Film Month

Cinemas, schools and libraries across France and the French-speaking world take part in November's Documentary Film Month. About 120, 000 visitors take part each year.
Time: 1—20 Mar.
Place: 25 Road Pyramids, 75001 Paris
Cost: Various
Phone: +12 (0)1 43 38 19 73
Email: info@paris-touristoffice.com

Craft (工艺) Show

You can come to the show twice a year, in spring and at Christmas. There are hundreds of artisans (手艺人) from across Canada selling jewellery, pottery, glass, ironwork and clothing.
Time: 26 Nov.—7 Dec.
Mon.—Fri. 11 am—10 pm
Sat. 10 am—8 pm
Sun. 9 am—6 pm
Place: Direct Energy Centre
Cost: $10
Phone: +7 658 198 3245
Email: askus@oneofakindshow.com

Canada Blooms

Toronto Garden and Flower Show
The Canada Blooms Show every year at the Metro Toronto Convention Centre is
the country's largest indoor garden show.
Time: Mar. 9 am—6 pm
Sun. 11 am—5 pm
Place: Metro Toronto Convention Centre
Cost: $18; under 12 free
Phone: +1 235 447 8768
Email: info@mtccc.com


(1)People can enjoy music at Young Scene Concert from _________.
A.1—20 Mar.
B.15—20 Nov.
C.26 Nov—7 Dec.
D.1 Mar—20 Nov.
(2)You can call at ________ if you want to see Documentary Film.
A.+1 235 447 8768
B.+7 658 198 3245
C.+12 (0)1 43 38 19 73
D.+34 (0) 45 839 5986
(3)You can buy ____________ at the Craft Show.
A.glass, ironwork and clothing
B.different kinds of flowers
C.classic music CDs
D.some books about film
(4)If Mr. Green and Mrs. Green take their 8-year-old twins and their son of 14 to see Flower Show, it will cost them ___________.
A.$50
B.$54
C.$90
D.36
(5)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Young musicians from all over Germany perform at Quasimodo music hall.
B.Cinemas, schools and libraries across France take part in Documentary Film Month.
C.People can enjoy the Craft Show from 9 am to 6 pm on Sunday.
D.Toronto Garden and Flower Show is the world's largest garden show

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网