题目内容

【题目】Learning to love reading

Taking public transportation in the United States, you can often see people reading books on their way to school or work. But in China, I rarely (很少地) see people reading during their free time.

Are people’s attitudes toward reading different here? Not really. Data (数据) released by Amazon China in December 2017 show that Chinese people still read a lot. They simply prefer e-books over regular books.

However, other data show that reading is still more popular in the us than in China. Is there a reason for this difference? I’m not sure. What I do know is that China has a rich history of literature (文学). From classic novels like Romance of the Three Kingdoms (《三国演义》) to the modern science-fiction books The Three-Body Problem (《三体》), and many other styles, Chinese authors have created many fantastic written works.

Perhaps the difference starts from childhood. Reading textbooks and doing homework can make you feel quite tired. By the time you finish it, you might not feel like reading for fun. Chinese students definitely (肯定) have to read more and do more homework than US students. So it’s no wonder that they might not want to read much in their spare time.

But learning to love reading can be great. Reading can open doors to places, people and ideas that you cannot imagine. Even just a single book has the power to change your own personal beliefs and attitudes. Where will your next book take you?

1From Paragraph 1, what do we know about people in the US?

A. Most people take public transportation to work.

B. Students have homework to do on their way to school.

C. Many of them have the habit of reading.

D. They read books that are left behind on public transportation.

2Chinese authors have created many fantastic written works including ________.

A. classic novelsB. science-fiction books

C. realistic novelsD. All above

3Which of the following is TRUE?

A. Chinese people’s attitudes toward reading have changed.

B. Chinese people prefer e-books to regular books now.

C. Chinese people never read in their spare time.

D. Chinese people bought the most books from Amazon China in 2017.

4Why is reading less popular in China, according to the author?

A. Because Chinese people prefer to watch plays instead of reading.

B. Because it’s hard to choose what to read.

C. Because Chinese people already read enough books during their childhoods.

D. Because People’s childhood experiences may influence their reading habits.

5According to the author, reading books can ________.

A. help you learn more about schoolworkB. take too much of your time

C. make you feel tiredD. change your view of the world

【答案】

1C

2D

3B

4D

5D

【解析】

这篇短文主要讲述了学习热爱阅读是很好的。阅读可以打开通向你无法想象的地方、人和思想的大门。文中讲述了美国人比中国人们更有好的阅读习惯。

1段落大意题。通读整个第二段可知,大部分美国的人们都有阅读的好习惯。故选C

2细节理解。根据文中What I do know is that China has a rich history of literature (文学). From classic novels like Romance of the Three Kingdoms (《三国演义》) to the modern science-fiction books The Three-Body Problem (《三体》), and many other styles, Chinese authors have created many fantastic written works.可知,包括经典小说;科幻小说;现实主义小说,故选D

3细节理解。根据文中Data (数据) released by Amazon China in December 2017 show that Chinese people still read a lot. They simply prefer e-books over regular books.可知,中国人现在更喜欢电子书而不是普通书。故选B

4推理判断。根据文中Perhaps the difference starts from childhood. Reading textbooks and doing homework can make you feel quite tired. By the time you finish it, you might not feel like reading for fun. Chinese students definitely (肯定) have to read more and do more homework than US students. So it’s no wonder that they might not want to read much in their spare time.可知,因为人们的童年经历可能会影响他们的阅读习惯。故选D

5观点态度。根据文中But learning to love reading can be great. Reading can open doors to places, people and ideas that you cannot imagine. Even just a single book has the power to change your own personal beliefs and attitudes.可知,读书能改变改变你对世界的看法。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】A. Choose the best answer.

Hi there!

Can you help me? I’m doing a project at school. The title?‘Will life be better in 2100?’What do you think? Thanks you for your ideas!

Josh

a. Hi Josh! I think life will be great. People will live in‘smart houses’. A central computer will control the temperature, the lights, everything! These houses will be ecological and use solar energy and recycled water. A‘smart’mirror in the bathroomthat's right, it’s a mirror with a computer!will check your health. And guess what? Robots will cook and do the housework.

Maya

b. Pollution is a big problem today, but will be a bigger problem in 100 years. So people won’t use cars with petrol. They will drive in electric cars on underground roads. And there will be electric buses with computers for drivers! The best thing? People will be able to travel in time. Now that will be exciting!

Rosie

c. Hi Josh. Life will be better in 2100-in space! People will live on the Moon and Mars in special cities. They will grow food and send it to the Earth in a huge space craft. Space stations will orbit the Earth and control the climate. There will also be holidays in space! How cool is that?

Brandon

d. Will life be different in 100 years? Yes, it will. Will life be better? No, it won’t! Climate change will cause floods and droughts. Rich people will live for a long time, maybe 200 years! But life won’t be easy for most people. They won’t have food and water.

Faith

e. Well, Josh, the good news is… there won’t be any schools! Students will have lessons at home on their computers. They’ll be in contact with other students all over the world in a‘virtual’classroom. The bad news is…teachers will still give us homework in the future!

Elliot

1Josh’s project is mainly about _____.

A. modern technologyB. new inventions

C. life in the futureD. green lifestyle

2The underlined word‘ecological’is closest in meaning to ____.

A. widely availableB. environmentally friendly

C. easily recognizedD. completely controlled

3____ thinks holidays in space are a good idea.

A. MayaB. RosieC. BrandonD. Elliot

4Rosie thinks ___ will be exciting.

A. a‘smart’mirrorB. time travellingC. space stationsD. virtual classroom

5The topic Faith talks about is ____.

A. EducationB. HomesC. TransportD. Environment

6____ students are quite sure that life will be better in 2100.

A. 2B. 3C. 4D. 5

【题目】A few years ago national attention was fixed on a deep, dark cave in the mountains near where I live now. A team had entered the cave to do some research. Although every precaution had been taken to make it safe, one young man was separated from the team and lost in the depths of the cave.

For several days a rescue team worked around the clock, searching almost everywhere in the underground cave. With each passing hour chance of finding the young man inside the cave became smaller, and people had a lot of guesses. Perhaps he had simply run away. Or maybe he had stumbled out some other entrance and was now lost in the mountains. Or perhaps he was already... well, nobody wanted to say it. But everybody thought it. Everybody, that is, except the young man’s parents.

That wasn’t a choice in our opinion,” the young man’s mother said. “ Finally we would find him--safe and alive. We were certain of that.”

There was little reason to those who were familiar with the cave said it had been completely searched-several times. Common sense suggested that time was running out and that other choices needed to be considered--like when to say “enough”.

But like Kris Kringle says in his famous book A Miracle on 34th Street, “ Faith is believing in something even when common sense tells you not to do.” And the young man’s parents had faith. They wouldn’t give up, and they wouldn’t let anyone else give up, either. And sure enough, the young man was found--hungry, thirst and afraid, but healthy.

How did the young man manage to stay a live in the cave?

“ I ‘ve never stopped believing that someone would find me ,” said the young man.

1The young man got lost probably because___________.

A. he got separated from the teamB. he wanted to enter the cave alone

C. he did research in the cave aloneD. he had an important discovery

2What does the underlined word “ That” in Paragraph 3 refer to?

A. Staying inside the cave.B. Giving up searching.

C. Making more guesses.D. Looking for the man in the mountains.

3Which can be the best title for the text?

A. The Power of BelievingB. A Dangerous Cave

C. The Way to Stay Alive in a CaveD. Parents’ Love

4Why did the parents and the son think “he” can still be alive? Why can you learn from the story?

_________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网