题目内容
D
Today,roller skating is easy and fun. But,before 1750,the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin's work was making musical instruments.
One day Merlin received an invitation to attend a music party. He was very pleased and a little excited.
As the day of the party came near,Merlin began to think how to make a grand entrance at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room.
Merlin tried different ways to make himself roll. Finally,he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates in the world. Merlin was very proud of his invention and dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin.
On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was surprised to see him. There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on,and suddenly,he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror,breaking into pieces. Nobody forgot Merlin's entrance!根据短文内容,完成句子。
1. The idea of roller skating didn't exist .
2. The job of Joseph Merlin was .
3. Merlin had no way at the party.
4. Merlin stopped rolling when he .
5.The best title of the passage is .
D 阅读提示:本文讲述的是Merlin制作的世界上第一双滚轴溜冰鞋是如何“隆重登场”的。
1. until 1750 根据第一段第二句“But,before 1750.the idea of skating didn't exist”可知,1750年前,滚轴溜冰鞋的想法还不存 在,故可推知“直到1750年,滚轴溜冰鞋的想法才出现”。
not...until. ..为固定词组,意为“直到......才......”。
2. making musical instruments 根据第一段最后一句 “Merlin's work was making musical instruments. ”可知,Merlin 是个制作音乐器材的。
3. to stop his roller skates 根据第四段第四句“Merlin had no way to stop his roller skates”可知,Merlin没有办法停下来。
4. ran into the mirror 根据最后一'段倒数第三句“He rolled on and on,and suddenly,he ran into a huge mirror that was hanging on the wall."可知,Merlin转着转着就撞到一面墙上的大镜子,故Merlin才停下来。
5. Merlin and the first roller skates 通读全文可知,文章讲述的是Merlin和他制作的第一双滚轴溜冰鞋,故本篇文章的最佳标题 为:Merlin and the first roller skates。