题目内容

D

     The school bus is coming. A 16-year-old high school student,Rain Price,gets on the bus and says goodbye to his father,Dale Price. Dale Price is standing at the door of his house and is dressed like Captain Jack Sparrow of Pirates of the Caribbean.

     Are you surprised at this? If you are a classmate of Rain,you won’t be surprised You must have seen Dale Price in different strange clothes every day in the past school year.

     Dale Price is disabled and only has one leg. He lives in America with his family. To show his love to his son,he has spent a whole school year waving at his son's school bus every day while dressed in different strange clothes. He has ever been dressed like Santa,a king and a football player.

     “I just want to show my love to my soa And I want him to have a wonderful experience ,” Dale Price said 

      However,Rain couldn’t understand him and was very nonplussed in the first few days.

     “Terrible ,” Rain said when he was remembering his Hrst feelings about this thing. After a few days,he even said to his mother ,“Mom,please do not let Dad wave at the bus tomorrow. ”

根据短文内容,完成下面的句子。

1. Rain Price is years old now.

2. Rain's classmates must have seen Dale Price every day in the past school year.

3. Dale Price is a man and only has one leg.

4. Dale Price wanted to show his love to his soa And he wanted Rain to have .

5. Rain couldn’t understand his father and his first feelings were .


D 阅读提示:Dale Price为了表达自己对儿子Rain的爱,经常穿奇装异服,打扮成《加勒比海盗》中的船长杰克、圣诞老人、国王、足球运动员等在校车上挥舞,以便使Rain有一个美妙的经历。

1. 16/sixteen 根据短文第一段第二句话“A 16-yearold high school student,Rain Price,gets on the bus and says goodbye to his fa-ther,Dale Price. ”可知,Rain Price 现在16岁了。

2. in different strange clothes 根据短文第二段第三句话“You must have seen Dale Price in different strange clothes every day in the past school year. ”可知Rain的同学们一定看见Dale Price在过去的学年里每天穿着不同的奇怪的衣服。

3. disabled 根据短文第三段第一句话“Dale Price is disabled and only has one leg. ”可知,Dale Price是一个残疾人,只有一条腿。

4. a wonderful experience 根据短文第四段第二句话“And I want him to have a wonderful experience”可知,Dale Price 想让 Rain 有一个奇妙的经历。

5. terrible根据短文第六段中的信息“Terrible”可知答案。

练习册系列答案
相关题目

C

     Several weeks after I entered my new school,I made friends with Amity. We got on well and did almost everything together.

     One day,we talked about a girl named Susan. Susan was big for her age,and her clothes were out of style. She just looked like she really needed a friend. So we thought of a plan that would help Susan to feel better. Amity and I decided to be her secret friends.

     We began with a greeting card on her desk. Another day,we left her some cookies. For about two weeks we secretly left things for her,like a note or a candy.

     One day,Susan told us about what she found in her desk. She asked us if we knew anything about the gifts. We shook our heads,saying that we thought it was really cool,though.

     At the end of the term,we planned the final surprise for our secret friend. We went to the headmaster s office,and asked him to call Susan to his office over the loudspeaker (喇叭) . We waited for her. On the headmaster's desk we put some flowers and a card.

     Susan was nervous as she came into the headmaster s office,but she smiled when she saw us standing there next to the card and the flowers.

     “You were the ones all along!” she said,with tears in her eyes.

      We not only had a new friend,Susan,but also made her life a little brighter. How wonderful!

() 1. When did Amity and the writer become friends?

   A. When they were very young.

   B. When they made a plan.

   C. When they began to go to school.

   D. Several weeks after the writer got into a new school.

() 2. Amity and the writer made a plan to .

   A. play a joke on Susan

   B. make Susan angry

   C. laugh at Susan

   D. help Susan

() 3. At first,Amity and the writer put on Susan's desk.

   A. a greeting card   B. a note

   C. some cookies   D. a candy

() 4. Susan was when she came into the headmaster's office.

   A. happy   B. nervous

   C. excited   D. angry

() 5. What do you think of Amity?

   A. She is clever.

   B. She is serious.

   C. She is friendly.

   D. She is silly.

D

     When we talk about how teenagers are getting worse and worse now,most young people don't agree.Teenagers always say they are growing up. They can have part-time jobs. They can drive cars. And they can even get married when they’re a little bit older.

     Their parents say ,“Our children are very good. They like pop music,but they play it in their own rooms. They help in the house. You know they feel bored sometimes because there nothing interesting in the neighborhood,no clubs and no sports. They have nothing to do. ”

     A teacher says that he believes most young people are very kind. He thinks that it’S not bad for young people to like loud music because it can give them lots of energy and make them feel excited. Also,a lot of young people work very hard at school,and they can get good jobs later.

     Lewis,a sixteen-year-old boy said ,“I have passed all my examinations,but I can't get a part-time job because older people always think Tm lazy.”

     In my opinion,a lot of teenagers are very kind. They belong to community work groups. They help old people,and they also volunteer in local hospitals or primary schools to help look after the sick people and younger students.

根据短文内容,完成下面的表格,词数不限。



Things teenagers can do

They can have 1. and drive a car.

The reason why they feel bored

There’s 2. in the neighbourhood.

The view of one of their teachers

Most young people are very 3.

The reason why young people like loud music

It can give them lots of energy and make them 4.

Volunteer work that teenagers do

They help 5. patients or younger students.

c

    My grandpa took me to America two years ago. I enjoyed my holiday very much until the day we flew back to Hangzhou.

     When my grandpa and I got to the airport,we had to check in for the flight. But just when we were ready to check in,I remembered leaving something in the restroom. I went back to find it.

     When I came back,I couldn’t find my grandpa. The airport radio said something,but I couldn’t understand what it said. Was the plane leaving? I was close to crying now.

     I wanted help,but I didn't think people would understand me,because I had poor English.

     As I was thinking about this,two men walked towards me. They looked like Asian people. I asked them where they were going,and sadly they said Japan,not China. Time kept flying,and I became more worried.

I knew I had to get over my fears and ask for help.

     I walked over to an American ,“Sir,I'm lost. I need help. ” I started with my broken English. The man smiled at me and asked ,“Could you tell me where you are going?”

    “Hangzhou,China. ”

    “Well,the gate number for that flight is 36. ”

Maybe that was where my grandfather was!I ran off at once. I even forgot to say thank you.

    To my surprise. Grandpa was sitting quietly at the gate,waiting for me. I jumped into his arms and couldn’t help crying out with happiness.

() 1. When he was going to check in,the writer realized .

   A. he couldn’t find his ticket

   B. he couldn’t find his grandpa

   C. his grandpa was in the toilet

   D. he had left something in the restroom

() 2. When the writer came back from the restroom,he .

   A. couldn’t help crying

   B. couldn’t find his grandpa

   C. went away from the airport

   D. went to the airport radio tower

() 3. Two men who looked like Asian people were going to .

   A. America   B. Singapore

   C. Japan   D. England

() 4. Who helped the writer at last?

   A. An American.

   B. An Asian.

   C. A Japanese.

   D. An airport reporter.

() 5. What is the best title for the passage?

   A. A Terrible Trip to America.

   B. A Helpful American Man.

   C. All by Myself in Another Country.

   D. An Unforgettable Experience.

二、 阅读理解

     A

     Ye Xiaogang is regarded as one of the most famous modern Chinese composers (作曲家) .

     He learned to play the piano at the age of four. His father was a composer who wrote a lot of music for films. But when the “Cultural Revolution”(“文革”) began,his father was sent to a farm to work. Ye was only 11 at that time.

     Ye had to work on another farm for a year before entering a factory. He worked in the factory for six years until he was 22.

     The workers in the factory were friendly and helped him a lot,but he could not play the piano any more. No matter how hard he worked on the farm or in the factory,he always believed that he did not belong there. He never left music. He just waited for opportunities. He dreamed of becoming a pianist.

     When the “Cultural Revolution” ended,Ye could play the piano again.

     He practiced hard every day in order to go to the Central Conservatory of Music (中央音乐学院) in 1978,but the school would not recruit (招收) piano students that year. In the end,Ye chose composition as his major,although he was not familiar with it.

     Because of his hard work,Ye soon became one of the best students at the Central Conservatory of Music. In 1980,he studied at Cambridge University. Then he went to a famous school of music in the US in 1987 to take more courses.

     As a famous composer in China,Ye worked for many organizations.

     He wrote many symphonies. He also wrote film and TV music,which traditional composers hardly ever worked on.

() 1. How old was Ye when he started to work in the factory?

   A. 11 years old. B. 16 years old. C. 22 years old. D. 26 years old.

() 2. From the fourth paragraph,we can learn that Ye Xiaogang .

   A. didn't get along well with the workers in the factory

   B. often practiced playing the piano after work

   C. never gave up his dream

   D. wanted to be a composer

() 3. Why didn't Ye choose piano as his major at the Central Conservatory of Music?

   A. Because the school was more famous for the major of composition.

   B. Because the school wouldn’t recruit piano students that year.

   C. Because his father wanted him to study composition.

   D. Because he was more familiar with composition.

() 4. Which of the following is TRUE about Ye Xiaogang?

   A. He used to study in the UK and the US.

   B. He never worked on a farm.

   C. He hardly ever wrote film and TV music.

   D. He mainly worked for schools instead of other organizations.

() 5. The author mainly tells us .

   A. how to learn the piano   B. how to realize our dreams

   C. the history of a famous music school   D. the experiences of a famous musician

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网