题目内容
【题目】Travel around England
---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---
Places to visit in London
☆The Thames
It turns through London, dividing the city into two parts. It’s interesting to take a trip on the river. This way, you can see almost every place of interest of London.
☆Big Ben
May 31, 2019 is the 160th birthday of the largest four-face clock in the world-Big Ben. It isn’t the name of the tower itself but the 13-ton bell inside it. Every hour, it “bongs” the number of hours to tell the time.
---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---◇---
Places to visit in Liverpool
☆Music: “The Beatles Story”
If you love The Beatles — the world-famous 1960s music group, come here!
Open every day except Dec 25 and 26
Adult: 16.00
Under-16s and student: 12.00
Child under six: Free
![]()
∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽
☆Sport: “Liverpool FC”
Do you love football? Visit Anfield football center, home to Liverpool’s favorite football team.
Closed on Sat. & Sun.
Adult: 15.00
Under-16s and student: 9.00
Child under six: Free
![]()
∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽
☆Museum: “Liverpool Museum”
You can learn all about the history and culture of Liverpool here. It was set up in 1851, and moved to the new building in 2011.
Open daily
Free entry!
![]()
∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽∽
【1】What’s the suggested way to visit the most places of interest in one day in London?
A. To go by boat.B. To go by bus.C. To go by subway.
【2】What does “FC” mean in “Liverpool FC”?
A. Fried Chicken.B. Famous Coach.C. Football Club.
【3】Which of the following has a history of less than 100 years?
A. Liverpool Museum.B. The Beatles Story.C. Big Ben.
【4】David, a music fan, wants to go to his favorite place in Liverpool with his 9-year-old daughter and his baby son. How much should he pay?
A. 0.B. 24.C. 28.
【5】Which is TRUE according to the ad?
A. Big Ben “bongs” once at 9 a.m. every day.
B. Liverpool Museum shows the development of the city.
C. We can visit two of the three places in Liverpool any day.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
短文大意:本文是周游英格兰的旅游广告,主要介绍了伦敦和利物浦的旅游景点的广告信息。
【1】题意:在伦敦一天内游览最有趣的地方的建议的方法是什么?考查细节理解。A. 坐船去;B.乘公共汽车去;C. 乘地铁去。根据对泰晤士河的介绍It’s interesting to take a trip on the river. This way, you can see almost every place of interest of London.可知乘船几乎可以看到伦敦的每一个名胜古迹,故选A。
【2】题意:“FC”在“Liverpool FC”中是什么意思?考查词义理解。A. 炸鸡。B. 著名的教练。C. 足球俱乐部。根据Visit Anfield football center, home to Liverpool’s favorite football team.可知FC是football center(足球中心/足球俱乐部)的缩写,Football Club符合句意,故选C。
【3】题意:下列哪一项的历史少于100年?考查细节判断。A.利物浦博物馆;根据It was set up in 1851,可知它的历史超过百年(168年)。 B. 披头士的故事;根据If you love The Beatles — the world-famous 1960s music group, come here!可知它的历史不过百年(近60年)。C. 大本钟;根据May 31, 2019 is the 160th birthday of the largest four-face clock in the world-Big Ben.可知它的历史超过百年(160年)。综合以上分析,故选B。
【4】题意:大卫是一位音乐迷,他想带着9岁的女儿和年幼的儿子去利物浦他最喜欢的地方。他应该付多少钱?考查细节计算。根据☆Music: “The Beatles Story”/Adult: 16.00/Under-16s and student: 12.00/Child under six: Free可知,16+12+0=28,故选C。
【5】题意:根据广告,哪个是正确的?考查细节理解。A. 大本钟每天早上9点“砰砰”响一次;根据Every hour, it “bongs” the number of hours to tell the time.可知说法错误。B. 利物浦博物馆展示了城市的发展;根据You can learn all about the history and culture of Liverpool here.可知说法正确。C. 我们可以在任何一天参观利物浦的三个地方中的两个;根据☆Music: “The Beatles Story”--Open every day except Dec 25 and 26和☆Sport: “Liverpool FC”-- Closed on Sat. & Sun.可知这两个地方并非每天开放,说法错误。综合以上分析,故选B。
阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。