题目内容
【题目】Mr Ellis is very old. He has seen many changes in his hometown.
He knows that things are different now. But he never forgets the old days. He likes to talk about them. He often talks about his favorite birds , the robins (一种小鸟---鸫).“When I was a boy, these houses were not here. There were wide fields and tall trees. Every spring the robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south. Some would build their nests(巢) in the trees near our houses. Then people started to cut down trees, and built more houses. The robins stopped coming. They couldn’t build their nests near our houses because there were no trees.”
“ Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They don’t come any more.”
【1】Mr Ellis often talks about__________.
A. his old house B. the old days C. his life now D. his family
【2】The robins spent the winter in__________.
A. the south B. the west C. the north D. the east
【3】__________ built the nests in the trees.
A. Mr Ellis B. Some people C. The robins D. Some dogs
【4】The robins hasn’t come to the hometown because
A. people has built more houses. B. There are too many trees.
C. it is colder in the north now. D. There are no places for the robins.
【5】From the passage we can know that___________.
A. Mr Ellis likes his new life now.
B. there were many houses there in the old days.
C. the robins can make houses without trees.
D. Mr Ellis is not happy with the changes there.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】Ellis先生很怀念过去的日子,那时候他最喜欢的一种小鸟经常在他家附近的树上做窝,他喜欢看这些小鸟。但是现在事情变了,树没了,小鸟也不来了。虽然Ellis先生知道现在事情变了,但他还是忘不了过去的日子。
【1】细节理解题。根据短文中But he never forgets the old days. He likes to talk about them可知,Ellis先生忘不了过去的日子,他总是喜欢谈论那些日子。由此可知选B。
【2】细节理解题。根据短文中Every spring the robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south可知,这种小鸟在南方过冬天。故选A。
【3】细节理解题。根据短文中Some would build their nests(巢) in the trees near our houses可知,一些小鸟在树上建造他们的巢。因此应选C。
【4】细节理解题。根据短文的最后“ Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They don’t come any more.”可知,现在有了很多的房子和路,没有小鸟们的地方了,他们就不再来了。由此可知应选D。
【5】推理判断题。根据短文的文意可知,Ellis先生总是很怀念过去的日子,那时候他最喜欢的小鸟会在他房子附近的树上做巢,而现在他的家乡发生了很大的变化,树没了,小鸟也不来了,但是他还是忘不了过去的日子。由此可见,他不喜欢这个变化。故选D。
【题目】假如你叫Bob,你有两位最要好的朋友Mike和Cindy,但你们的爱好和生活方式却截然不同。下列表格中列出了你们的爱好、能力和生活方式。请根据表格中的内容写一篇小短文,向大家介绍一下你以及你的朋友。60词左右,文章开头已经给出,不计入总词数。
Name | Likes | Can | Can’t | Lifestyle |
Bob | sports | play ping-pong and soccer | play volleyball | get up at seven, go to school on foot |
Mike | art | draw well, tell stories | write stories | get up at six, take a car to school |
Cindy | music | sing and dance well, play the guitar, play the violin | play chess | get up at 6:30, take a bus to school |
My name is Bob. I have two good friends. ___________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________