题目内容

【题目】 Are you interested in country music? I like it very much !It will take me away for a while after I am tired .The guitars and songs will take me to mountains and fields.

Country music usually talks of everyday life and feelings. It’s the spirit of America ,easy to understand ,slow and simple.

Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of American countryside. Many of songs tell about the lives of farmers. They talk about love, crops or death.

The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the 1920s,people played country songs on the radio, and they made them into records.

When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America.

John Denver was one of America’s most famous country singers in the 1970s.His song “Take Me home, Country Roads” is well-known and people still play it today.

1Country muic is usually about _______.

A. everyday life and feelings B. farmers’ feelings

C. the lives of workers D. mountains and fields

2Country music developed ________.

A. in John Denver’s city B. in the Southern United States.

C. in the Northern United States D. big cities

3People began to make country song records _______.

A. in the 1920s B. in 1920 C. in the 1970s D. in the 1980s

4Why did Country music become popular in America?

A. Because city people liked the music.

B. Because farmers moved to cities with their music and it continued to change.

C. Because country music talked about city people’s lives.

D. It will take me away for a while after I am tired

5Who is famous for the song “Take Me Home, Country Roads”?

A. A farmer in the countryside.

B. A person who moved to towns

C. John Denver.

D. The people in cities.

【答案】

1A

2B

3A

4B

5C

【解析】本文主要向我们介绍了美国乡村音乐的起源,特点,流行的原因等方面的内容。

1细节理解题.根据第一段第3行“Country music usually talks of everyday life and feelings.”乡村音乐通常谈论日常生活和感情,说明A正确。

2细节理解题。根据第二段原句Country music developed in the Southern United States乡村音乐在美国南部得到发展。故答案选B。

3细节理解题。根据短文的第三段“In the 1920s, people played country songs on the radio, and they made them into records.”可知在20世纪20年代人们开始录制乡村音乐。答案为A。

4细节理解题。根据短文倒数第二段 When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America. 可知乡村音乐的流行是伴随着农民进城而兴起的。故答案为B。

5细节理解题。根据短文最后一段 John Denver was one of America's most famous country singers in the 1970s. His song “Take Me Home, Country Roads” is well-known and people still play it today. 可知约翰丹沃以“乡村路带我回家”这首歌而闻名。答案为C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In almost every big university in the USA, football is a favorite sport. American football is not like soccer. Players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and run with it. They try to take it to the other end of the field. They have four chances to move the ball ten yards. They can carry it or throw it, If they move it to the end of the filed, they receive six points. This is called a touch down.

It is hard to move the ball. Eleven men in the team try to stop the man who has the ball. If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.

Each university wants its team to win. Thousands of people come to watch. They all yell for their favorite team. Young men and women called cheerleaders come on the field to help the people yell more. They dance and jump while they yell.

Each team plays ten or eleven games each season. The season begins in September and ends in November. If a team is very good, it may play another game after the season ends. The best teams play again on January 1, the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on TV.

【1】In America, football players can _______.

A.only kick the ball

B. only throw the ball

C. kick, throw and carry the ball

D. do anything they like

【2】 If a team wants to get points , it has to move the ball _____.

A. 10 yards B. to the other end

C. away from its own end D. to the other team

【3】Most teams begin to play games in _______.

A. September B. October

C. November D. each season

【题目】Mr Ellis is very old. He has seen many changes in his hometown.

He knows that things are different now. But he never forgets the old days. He likes to talk about them. He often talks about his favorite birds , the robins (一种小鸟---鸫).“When I was a boy, these houses were not here. There were wide fields and tall trees. Every spring the robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south. Some would build their nests(巢) in the trees near our houses. Then people started to cut down trees, and built more houses. The robins stopped coming. They couldn’t build their nests near our houses because there were no trees.”

“ Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They don’t come any more.”

1Mr Ellis often talks about__________.

A. his old house B. the old days C. his life now D. his family

2The robins spent the winter in__________.

A. the south B. the west C. the north D. the east

3__________ built the nests in the trees.

A. Mr Ellis B. Some people C. The robins D. Some dogs

4The robins hasn’t come to the hometown because

A. people has built more houses. B. There are too many trees.

C. it is colder in the north now. D. There are no places for the robins.

5From the passage we can know that___________.

A. Mr Ellis likes his new life now.

B. there were many houses there in the old days.

C. the robins can make houses without trees.

D. Mr Ellis is not happy with the changes there.

【题目】 Do you sleep well? If your answer is no, the following might help you.

Set a certain bedtime and rising time

A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don’t change your bedtime and rising time on weekends.

Avoid exciting activities just before sleeping

Exciting activities get your thoughts running. At the same time, if you make tomorrow’s plan or read an exciting story before turning off the light, it doesn’t give you enough time to relax before you try to sleep.

Keep the bedroom for sleeping only

It’s a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family members. Break that habit to get better sleep.

Don’t go to bed too early

Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs. You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness.

Take a warm shower before your bedtime

A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45 –50 not only is a great relax at day’s end, but also raises your body temperature by several degrees. The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy.

【1】If you want to build up your body clocks, you should ______.

A. set a certain bedtime and rising time

B. go to bed neither too early nor too late

C. keep the bedroom for sleeping only

D. take a warm shower before sleeping

【2】Why should you avoid exciting activities just before sleeping?

A. Because they will get your thoughts running

B. Because you have to make tomorrow’s paln

C. Because you should read an exciting story

D. Because you will have to turn off the light.

【3】Your bedroom should be kept for ______ only.

A. talking B. eating C. reading D. sleeping

【4】According to the passage, ______ will make you feel sleepy.

A. taking a cold shower B. your body temperature dropping

C. your daily experience D. raising your body temperature

【题目】Most of us probably live without vegetables, but a world without chocolate? Now that would be hard! According to chocolate makers it could happen if we don’t act soon.

There are two main causes of the chocolate shortage --- chocolate’s growing popularity and less production of cocoa, the plant from which chocolate is made. With more and more people in India and China loving chocolate, not much can be done about the first cause.

Therefore, the only thing we can do is to increase cocoa production. However, new plant diseases and little rain in Ivory Coast and Ghana, the world’s largest producers, have reduced cocoa production by 40 percent in the past 10 years. What’s worse, many cocoa farmers in Africa and other cocoa-producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber. This way, the farmers can make more money.

To prevent more farmers from changing, researchers at the newly opened International Cocoa Control Centre, in the UK, are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing. But first they must make sure the new plants are safe to grow. This takes a long time.

First, each new plant is stored at the Control Centre for six months to make sure it is healthy. It is then planted in the Centre’s fields, studied and tested for another two years. Only after scientists are certain that they’re disease-free, will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed.

To create new stronger types of cocoa, scientists at the Centre are combining the best parts from different cocoa plants. Though the world is facing a serious chocolate shortage, there is now hope!

【1】The first paragraph tells us that______.

A. chocolate is healthier than vegetables

B. the world could soon be without chocolate

C. people love vegetables more than chocolate

D. it’s not necessary to eat so much chocolate

【2】In which countries has chocolate become more popular in recent years?

A. Venezuela and Indonesia. B. Ivory Coast and Ghana.

C. Indonesia and China. D. China and India.

【3】Cocoa farmers are choosing to grow rubber and corn because these crops______.

A. can make them more money

B. need less rain to grow

C. can be planted more times each year

D. are not damaged by plant diseases

【4】 How long does it take scientists at the Centre to make sure a cocoa plant is safe to grow?

A. 6 months. B. 12 months. C. 24 months. D. 30 months.

【5】What is one of the purposes of the Cocoa Control Centre?

A. To introduce cocoa production to more countries.

B. To provide more chocolate for British people.

C. To produce stronger types of cocoa plants.

D. To make sure that cocoa is healthy to eat.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网