题目内容

【题目】

Morris’s Disappearing Bag

Writer: Rosemary Wells (from America)

Story: On Christmas Day, Morris and his sisters and brother open their presents and begin to play with their new toys. Morris is sad because no one wants to play with him. But he becomes the center of attention when he discovers the last present under the tree: a disappearing bag! He jumps in and becomes invisible(看不见的)! Now he has something everyone wants to try, but they have to find him first.

How the Grinch Stole Christmas!

Writer: Dr. Seuss (from America)

Story: The Grinch is an unkind guy. He tries to stop Christmas from coming by dressing up as Santa Claus and stealing others’ presents and decorations on Christmas Eve. However, everyone still celebrates the holiday happily. The Grinch decides to return everything.

The Story of Holly and Ivy

Writer: Rumer Godden (from England)

Story: As Christmas draws near, Holly, the doll (玩偶)wishes for a child to love her. Ivy, an orphan(孤儿) wishes to have a real home. Mr. and Mrs. Jones wish for a child to celebrate the holiday with them. Can the magic of Christmas make these wishes come true?

Angelina’s Christmas

Writer: Katharine Holabird (from America)

Story: When Angelina sees old Mr. Bell all alone at Christmastime, she decides to bring him some holiday cheer. She asks her cousin Henry for help. But he refuses at first. Anyway, he decides to join Angelina in the end.

1What does Morris discover under the tree?

A.A disappearing bag.B.A disappearing wish.

C.A disappearing tree.D.A disappearing doll.

2Why does the Grinch steal others’ things?

A.To sell them for money.B.To put an end to Christmas.

C.To give them to his own friends.D.To decorate his own Christmas tree.

3Angelina brings joy to Mr. Bell with her ________ .

A.mumB.teacherC.friendD.cousin

4The writer of ________ isn’t an American.

A.Morris’s Disappearing BagB.How the Grinch Stole Christmas!

C.The Story of Holly and IvyD.Angelina’s Christmas

5What can we learn from the reading?

A.The Grinch is friendly to others.B.Morris is the only child of the family.

C.Ivy wishes for a child to love her.D.Mr. Bell leads a lonely life.

【答案】

1A

2B

3D

4C

5D

【解析】

本文介绍了《莫里斯的消失的包》,《格林奇如何偷走圣诞节》,《冬青树和常春藤的故事》和《安吉丽娜的圣诞》这四本书的作者以及内容。

1细节理解题。根据But he becomes the center of attention when he discovers the last present under the tree: a disappearing bag!可知,Morris在树下发现了一个消失的袋子,故选A

2细节理解题。根据He tries to stop Christmas from coming by dressing up as Santa Claus and stealing others’ presents and decorations on Christmas Eve.可知,格林奇偷其他人的东西,是想要阻止圣诞节的到来。故选B

3推理判断题。根据When Angelina sees old Mr. Bell all alone at Christmastime, she decides to bring him some holiday cheer. She asks her cousin Henry for help.可知,安吉利娜和她的堂兄亨利一起给老贝尔先生带来欢乐。故选D

4推理判断题。根据The Story of Holly and IvyWriter: Rumer Godden (from England)可知,《冬青树和常春藤的故事》的作者来自英国,因此不是来自美国,故选C

5推理判断题。根据The Grinch is an unkind guy.可知,格林奇对其他人不友好,因此A项不正确。根据Morris and his sisters and brother open their presents and begin to play with their new toys.可知,莫里斯有姐姐和哥哥,因此不是家里唯一的一个孩子,因此B项不正确。根据 Ivy, an orphan(孤儿) wishes to have a real home.可知,常春藤希望有一个真正的家,因此C项不正确。根据When Angelina sees old Mr. Bell all alone at Christmastime,可知,贝尔先生独自生活,因此D项正确。故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据When Angelina sees old Mr. Bell all alone at Christmastime, she decides to bring him some holiday cheer. She asks her cousin Henry for help.可知,安吉利娜和她的堂兄亨利一起给老贝尔先生带来欢乐。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网