题目内容
【题目】 Miguel is a 12﹣year﹣old boy. He and his family live in a small village in Mexico. Music is Miguel’s favorite in the world. But his family hates it. Every time they hear the boy say," I want to be a musician," they get really angry. This is because Miguel’s great-great grandfather was once a famous musician, but he left his family. Miguel finds out that his favorite musician, Ernesto de la Cruz, is probably his great﹣great grandfather. How exciting that is!
On the Day of the Dead(It’s a festival in Mexico for remembering the dead. On that day, Mexican people smile instead of crying. This is because they don’t think death is sad or scary. People stay with their families. They have their faces painted like funny skeletons), the most amazing thing happens: Miguel enters the Land of the Dead! No one in the real world can see him. There, Miguel finds his family members. They have died. He also makes friends with Hector, a skeleton who loves music, too.
Miguel meets Ernesto de la Cruz and plays music in front of him. But soon he finds that Ernesto de la Cruz is, in fact, not a good person. The sun is rising, Miguel needs to go back to the real world, or he will be stuck in the Land of the Dead and lose his family. But time is running out. What happens to Miguel? Does he go back to his family?
You can find out the answers in the movie Coco(《寻梦环游记》). It is playing in theaters now. There are no ghosts in the real world, but the movie is full of fun!
判断下列句子是否符合短文内容,符合的用"A"表示,不符合的用"B"表示
【1】Miguel likes music while his family doesn’t like it because of his great-great grandfather._______
【2】Ernesto de la Cruz is exactly Miguel’s great-great grandfather.___________
【3】Day of the Dead is a festival in Mexico for remembering the dead.___________
【4】Mexican people think death is sad and scary, so they smiled on the Day of the Dead._________
【5】According to the writer, the movie Coco is very funny to watch.__________
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
本文是一篇记叙文,主要介绍了电影《寻梦环游记》的主要内容。
【1】细节理解题。根据第一段“Music is Miguel’s favorite in the world. But his family hates it…This is because Miguel’s great-great grandfather…”可知,Miguel喜欢音乐,但是他的家人因为Miguel的曾曾祖父的原因不喜欢音乐。故答案为A。
【2】细节理解题。根据第一段“Miguel finds out…Ernesto de la Cruz, is probably his great﹣great grandfather”可知,Miguel发现Ernesto de la Cruz可能是他的曾曾祖父,文章并没有确定Ernesto de la Cruz和Miguel之间的关系。故答案为B。
【3】细节理解题。根据第二段“It’s a festival in Mexico for remembering the dead”可知,墨西哥的亡灵节是为了纪念亡灵的。故答案为A。
【4】细节理解题。根据第二段“they don’t think death is sad or scary”可知,墨西哥人并不认为死亡是悲伤恐惧的。故答案为B。
【5】细节理解题。根据文章最后一句“but the movie is full of fun!”可知,作者认为《寻梦环游记》这部电影非常有趣。故答案为A。