题目内容

【题目】Yao Beina was not only a popular singer but also an energetic and warm-hearted angel. She donated her corneas (眼角膜) to two men after her death.

Yao was born in a music family in September 1981 in Wuhan. She started to learn music at the age of 4, and she sang her first song on the stage when she was 9. Yao did quite well in singing, so she took part in the 13th Youth Singing Competition and won the first prize.

She became well-known to the public after making some songs for the hit TV drama “The Legend of Zhenhuan”(甄嬛传), and the mandarin version (中文版本) of “Let It Go” from Disney’s “Frozen”(冰雪奇缘).

In July 2013, she competed in The Voice of China II and finally got the second place in Na Ying’s team. She had won many music prizes.

Yao Beina was unlucky to be diagnosed(诊断)with breast cancer (乳腺癌). She had a successful operation(手术) in 2011. She has fought against the illness for about four years while keeping singing, but sadly she failed. Although she’s gone, her fans will remember her beautiful voice and kindness for ever.

【1】How old was Yao Beina when she started to learn music?

A. Four. B. Nine. C. Thirteen.

【2】Yao was born in a ________ family in September 1981 in Wuhan.

A. doctor B. farmer C. music

【3】Yao was diagnosed(诊断)with___________.

A. stomach cancer

B. breast cancer

C. nose cancer

【4】Which is TRUE about Yao Beina according to the passage?

A. She donated/span> her corneas to help two men.

B. She had a great voice and won a few music prizes.

C. She won over the breast cancer in the end.

【5】What’s the passage mainly about?

A. Yao Beina’s family.

B. Yao Beina’s illness.

C. Yao Beina’s art achievements.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】B

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了年轻歌手姚贝娜的一生。姚贝娜出生在音乐之家,在歌唱事业中取得了巨大成就,2011年被诊断患乳腺癌。四年后去世,在死后姚贝娜捐献了自己的眼角膜。

【1】B细节理解题。根据短文第二段She started to learn music at the age of 4,可知姚贝娜在四岁开始学习音乐,故选B。

【2】C细节理解题。根据短文第二段Yao was born in a music family in September 1981 in Wuhan.可知姚贝娜出生在一个音乐家庭,故选C。

【3】B细节理解题。根据Yao Beina was unlucky to be diagnosed(诊断)with breast cancer (乳腺癌).故选B

【4】A细节理解题。根据短文第一段She donated her corneas (眼角膜) to two men after her death. 姚贝娜把她的眼角膜捐献给了两个人,故选A。

【5】C归纳理解题。根据短文对姚贝娜的描述可知没有主要描述她的家庭,她的疾病也不是主要描述内容,故选C,姚贝娜的艺术成就。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网