题目内容

【题目】 Waste sorting is a major issue around the world. Different countries are using different methods to sort their trash.

UK: smart bin

A UK company has invented a "smart bin" to help with garbage sorting. People just need to drop their garbage into the bin. A camera and sensors(感应器) in the bin can tell what type of garbage it is and correctly sort it. The bin also compresses(压缩) the waste so it takes up less space.

South Korea: food aside

South Korea is using a method called "Pay For Your Trash "to encourage its people to reduce food waste. When throwing away trash, people have to separate their food waste from their other waste and put it in a bin. The smart bin then weighs the food. People have to pay for their food waste by scanning (扫描) a bar code(条形码) on the bin. The more they throw away, the more they pay.

Japan: careful sorting

Japan is leading the world in garbage sorting. They sort garbage so carefully that even plastic bottles and their caps(瓶盖) go into different bins.

Different types of paper products also have their own bins -newspapers,magazines and cartons (纸板箱). There are also factories that make bags, clothes and dolls out of recycled waste.

Click http:// zt.bjwmb.gov.cn/ljjlfl/to read more.

1According to the passage, which of the following things can’t smart bin in the UK do?

A.Telling the garbage types.B.Sorting the garbage correctly

C.Weighing the garbageD.Compressing the waste

2What's the aim of South Korea's waste sorting method?

A.To encourage people to avoid food waste.

B.To encourage people to separate food waste from other waste.

C.To encourage people to reduce food waste.

D.To weigh the food waste.

3Which of the following countries does the best in waste sorting?

A.China.B.The UK.C.South Korea.D.Japan

4Which of the following sentences is TRUE?

A.In South Korea, people need to pay for all the trash they’ve produced.

B.Both the trash bins in the UK and South Korea can sort trash itself.

C.In Japan, different types of paper products have their own bins.

D.There are also factories in the UK that make things out of recycled waste.

5Where does this passage probably come from?

A.newspaper.B.A websiteC.A science book.D.An advertisement.

【答案】

1C

2C

3D

4C

5B

【解析】

本文主要介绍垃圾分类是全世界的一个主要问题。不同的国家使用不同的方法来分类垃圾。

1细节理解题。根据文中A UK company has invented a "smart bin" to help with garbage sorting. People just need to drop their garbage into the bin. A camera and sensors(感应器) in the bin can tell what type of garbage it is and correctly sort it. The bin also compresses(压缩) the waste so it takes up less space. 英国一家公司发明了一种智能垃圾桶来帮助垃圾分类。人们只需要把垃圾扔进垃圾箱。垃圾桶里的一个摄像头和传感器可以告诉是什么类型的垃圾并正确地分类。这个垃圾桶也压缩废物使它占用更少的空间。可知,这里并不可以称重垃圾,所以选择C

2细节理解题。根据文中South Korea is using a method called "Pay For Your Trash "to encourage its people to reduce food waste.韩国正在使用一种名为为你的垃圾买单的方法来鼓励人们减少食物浪费。可知是为了鼓励人们减少食物浪费,所以选择C

3细节理解题。根据文中Japan is leading the world in garbage sorting.日本在垃圾分类方面处于世界领先地位。可知,日本在垃圾分类中做的最好,所以选择D

4细节理解题。根据文中People have to pay for their food waste by scanning (扫描) a bar code(条形码) on the bin.人们不得不支付他们的食物垃圾通过扫描垃圾桶上条形码,可知,A选项错误;根据文中people have to separate their food waste from their other waste and put it in a bin.人们必须把食物垃圾和其他垃圾分开,并把它们放入垃圾箱。可知,这是需要进行人工分类垃圾的,所以排除B;而D项文中并没有提到有工厂可以废纸再循环利用,所以本题使用排除法选择C

5推理题。A. 报纸;B. 一个网站;C. 科学书;D. 一个广告;根据文中Click http:// zt.bjwmb.gov.cn/ljjlfl/to read more.点击http:// zt.bjwmb.gov.cn/ljjlfl/了解更多,可知,这是在网站上的信息,所以选择B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Few people would disagree that email makes our lives easier. But misusing email can cause problems. Answering all those emails and processing all that information can overload(使负荷过)the brain, causing stress. So says the Future Work Center, a business based in London. This company carries out psychological (心理的) )research on people’s experiences in their workplaces.

Dr Richand Memnon at the center was the lead author of a report on messaging habits. He calls email a double-edged sword: Emails provide a useful way to communicate, but they could add to tension(紧张情绪) in the mind, causing stress. Come rain or shine(无论如何)some office workers are under pressure to read and answer emails all day long. Psychologists care about the pressure that workers bring on themselves. Dr. Mackinnon says that while email can be a valuable, time-saving communication tool, it can also be a source of stress and even anger for many of us. He adds that the stress does not come from the number of emails you get. The problems result from when and how you deal with them.

According to the study, leaving email on all day and never signing off(签收), along with reading and answering emails early in the day and late at night, are what makes email stressful. Dr. MacKinnon says these bad email habits are linked to higher levels of stress in office workers. The report gives several suggestions on avoiding emails stress.

Use email with a plan. Do not just react to endless email. If you use email application, or app, close it down when you want to be left alone.

If you need to communicate with a co-worker, call or better still walk to their office and talk about it.

Be careful with the “ reply all” option. For example, if you are accepting an invitation to attend training, just write back to those who need to know. Trust me. Other workers on that mailing list will thank you.

And accept the fact that if a matter is urgent, employers will call you about it. Email is certainly not going anywhere, so it is important to take control of your emails and not the other way around.

1Many people disagree that email makes our lives easier, don’t they?

2Why does Dr. MacKinnon call email “a double-edged sword”?

3What is linked to bad email habits in office workers?

4What’s the purpose of giving suggestions according to the report?

5If you want to receive an invitation by email, what should you do to reply it?

6What good or bad habit of email processing have you got?

Why do you think it is good or bad?

【题目】 The world will be extremely dull if everyone in the world is exactly alike. I believe it’s important to accept people for who they are. Differences are important and they should be respected. For example, many important people throughout history were considered different, such as Thomas Edison, Albert Einstein and Abraham Lincoln. They did great things but were thought they were strange because they had strong feelings about something. I can understand these people because I’ve been in that situation before many times.

I realized that I wasn’t like everyone else at a very young age. I have been crazy about certain subjects which don’t interest other kids of my age and even my teachers. In fact, my kindergarten teacher said she would scream if I mentioned snakes or lizards one more time while she was teaching the days of the week. I would get into trouble.

In the third grade, my teacher told me that I had something like Asperger(幼儿孤独症).

I said, “So what? Do you know that Godzilla’s suit weighs 188 pounds?”

Later, I asked my mom, “What’s Asperger? Am I going to die?” She said that I could only see one thing at a time and it was hard for me to focus on other things.

Kids make fun of me for the things I like, people also make fun of me for knowing facts about many scientific things like cyclone. My mom says that she has been able to answer many scientific questions just by listening to what I have to say, but I’ve even been laughed at for being smart.

Maybe someday I’ll become a gene(基因) engineer and create the real Godzilla. I can dream, can’t I? Sometimes I wish I were like everyone else ... but not really, for we are different in our own ways.

1Why does the writer mention the three famous people in Paragraph 1?

A.To explain their differencesB.To show his admiration

C.To make comparisonD.To support his idea

2How did the kindergarten teacher feel about the writer?

A.AngryB.LonelyC.SorryD.Curious

3What can Godzilla most probably be?

A.A special plant.B.A clever person.

C.A cartoon character.D.A common animal.

4What’s the passage mainly about?

A.We are different in our own ways.B.Most famous people are different.

C.It’s important to be polite to others.D.We can surely realize our dreams.

【题目】 If English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciation, you are wrong.

Haven't you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?

According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter (脑灰质). This is the area of the brain which processes in formation. It is similar to the way that exercise builds muscles.

The study also found the effect is greater when the younger people learn a second language.

A team led by Dr. Andrea Mechelli, from University College London, took a group of Britons who only spoke English. They were compared with a group of "early bilinguals" who had learned a second language before the age of five, as well as a number of later learners.

Scans showed that grey matter density in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mastering a new language, the smaller the difference .

“Our findings suggesting that the structure of the brain is changed by the experience learning a second language, "said the scientists.

It means that the change itself increases the ability to learn.

Professor Dylan Vaughan Jones of the University of Wales, has researched the link between bilingualism and math skills. "Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible(灵活的) he said", a better understanding of different ideas". You are actually going beyond(超出)language and have The findings were matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and thirtyfour. Reading, writing, and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better. "Studying a language means you get an entrance to another world, "explained the scientists.

1If people learn other languages, what will be changed?

A.grey matterB.white matterC.exerciseD.power

2What does the word "bilingual" probably mean in Chinese .

A.词汇学B.双语学习者C.口语交际D.实用语法

3According to the passage, which of the following is NOT true?

A.Learning other languages can make you become smarter.

B.A second language can lead to an increase in your brain power

C.Learning other languages can change grey matter which processes information

D.Grey matter density in the brain was worse in bilinguals than that in people without a second language

4In the last two paragraphs, the writer wants to tell us that .

A.Italian is the best choice for you to learn as a second language

B.learninging a second language is the same as studying math

C.you'd better choose the ages between two and thirtyfour to learn a second language

D.early learning of a second language helps you a lot in studying other subjects

5We may know from the scientific findings that .

A.the ability of learning a second language is changing all the time

B.the experience of learning a second language has bad effect on people's brain

C.the earlier you start to learn a second language, the higher the grey matter density is.

D.it's the same between a later second language learner and one who doesn't know a second language

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网