题目内容
【题目】根据材料内容选择最佳答案。
Hi, my name is Li Tong. I'm from a big city. My parents are doctors in a hospital. I'm in Class 1. Mr Mu's class. He is a Chinese teacher. My favourite subject is history. I like reading history books in the library. On Saturday, I play basketball with my friend Su Qi. Fish is my favourite food.
Hello, I'm Su Qi. I'm from the farm near the city. My parents are farmers. I'm in Class 3. Miss Bi's class. She is a maths teacher. English is my favourite subject. I can see a lot of vegetables on the farm. So I like reading the books about vegetables. Noodles are my favourite food.
(1)What's Li Tong's favourite subject?
A.History.
B.Chinese.
C.Maths.
D.English.
(2)Su Qi's father is a .
A.teacher
B.manager
C.doctor
D.farmer
(3)Li Tong and Su Qi like.
A.vegetables
B.books
C.football
D.fish
(4)What's Su Qi's favourite food?
A.![]()
B.![]()
C.![]()
D.![]()
(5)Which of the following is TRUE?
A.Li Tong is from the farm.
B.Li Tong's mum is a farmer.
C.Su Qi is in Miss Bi's class.
D.Su Qi is in the library on Saturday
【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】文章大意:文章介绍了李彤和苏琪两个人。李彤来自一个大城市。她的父母是医生。她的一班。她最喜爱的科目是历史。她喜欢在图书馆读书。星期六和朋友苏琪打篮球。最喜爱的食物是鱼。苏琪来自城市附近的一个农场。她的父母是农民。她在三班。英语试她最喜爱的科目。她喜欢读关于蔬菜的书。她最喜爱的食物是面条。
(1)细节理解题。根据文章原句My favourite subject is history. 可知李彤最喜爱的科目是历史。故选A。
(2)细节理解题。根据文章原句Hello, I'm Su Qi. I'm from the farm near the city. My parents are farmers. 可知苏琪的父母是农民,故选D。
(3)细节理解题。根据文章原句 I like reading history books in the library.和So I like reading the books about vegetables.可知她们俩都喜欢书。故选B。
(4)细节理解题。根据文章原句Noodles are my favourite food.可知苏琪最喜爱的食物是面条,故选B。
(5)细节理解题。根据文章原句I'm in Class 3. Miss Bi's class. 可知苏琪在毕老师的班里。故选C。