题目内容
【题目】阅读表达
Sydney is a young city. Its history goes back just over 200 years old. But in Australia, it is the oldest city. It is also the country' s largest city. Sydney is the capital of New South Wales and the most popular city of Australia.
The climate of Sydney is very good. It' s not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue, the air is fresh, and birds sing in the garden. People who live in Sydney seem to have an easy life style. They will tell you, "Don't worry. "
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world. It has many tall and modern buildings. Among them, Center point Tower is the tallest. Standing on the 305-metre(80 storeys)tower, you will have a great view of the city.
Sydney is famous for its deep harbor(港口). The harbor has many bays(湾) and beautiful surf beaches. Among them, Bondi beach is the most popular. Sydney Harbor is not only beautiful, it also serves as a large port. Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People living in Sydney like to call themselves Sydneysiders. They are mostly friendly and easygoing. When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.
![]()
回答下面五个问题,每题答案不超过7个词。
【1】How old is Sydney ?
【2】How is the climate of Sydney ?
【3】What’s the height of Centre point Tower ?
【4】What is
【5】What do people who live in Sydney love to do when they aren’t working ?
【答案】
【1】(It’s just) over 200 years old.
【2】(It’s) very good.
【3】(It’s) 305 metres tall.
【4】(It’s famous for) its deep harbor.
【5】(They love to go) swimming and sailing.
【解析】
试题分析:本文介绍了悉尼这座年轻有活力的城市。文章重点介绍了悉尼在澳大利亚的特殊重要性,气候、风景名胜和深海港以及人们的生活消遣方式等。
【1】根据开头第二句Its history goes back just over 200 years.可知,悉尼有两百多年的历史了。故答案为It’s over 200 years. / Over 200 years.
【2】根据文中信息The climate of Sydney is very good. 可知此题答案是(It’s) very good.
【3】根据文中信息 Among them, Center point Tower is the tallest. Standing on the 305-metre(80 storeys)tower, you will have a great view of the city.可知此题答案是(It’s) 305 metres tall.
【4】根据第四段第一句Sydney is famous for its deep harbor(海港).可知悉尼以其深海港而闻名;故答案为.It is famous for its deep harbor. / It’s deep harbor.
【5】根据文章最后一句When they are not working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailing.可知当悉尼人们不工作时经常去海滩游泳或者乘船航行;故答案为They love to have a good time at the beach, swimming and sailing.
【题目】There was a car accident at 3:30 yesterday afternoon. Some policemen arrived there. They found four witnesses (目击者) in the street when the accident happened. The policemen asked them some questions. Here are their answers.
witness | Description(描述) |
Homer | I was walking along the street when the car accident happened. The white car hit the black car and the white car ran away quickly. |
Marge | When the car accident happened, I was shopping in the store. I remembered the car number of the white car. |
Lisa | I was calling my parents when the car accident happened. I was so nervous and I forgot to write down the car number. |
Bart | I was walking my dog along the street. When I saw it, I called the police at once. There were lots of people around them. |
![]()
根据短文内容选择正确答案。
【1】The underlined word “them”refers to .
A. the drivers B. the policemen C. the witnesses D. the students
【2】Who was shopping when the accident happened?
A. Homer. B. Marge. C. Lisa. D. Bart.
【3】What was Bart doing when the accident happened?
A. He was driving a car. B. He was shopping.
C. He was calling his parents. D. He was walking his dog.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The black car ran away quickly. B. Marge was very nervous.
C. Lisa didn't write down the car number. D. Lisa called the police at once.
【5】After reading the passage, we can know the information EXCEPT .
A. the colors of the two cars B. the time of the accident
C. the names of the witnesses D. the weather of the day