题目内容

【题目】Why do you remember Hello Kitty, Snoopy and all the other playful animals? What makes you love them? Well, maybe because they’re like the people around you. Think about it! You may just find a friend or class mate who is like them. Is he or she:

As sweet as Hello Kitty: She likes to eat cakes. She loves to make new friends. She asks friends to her tea parties. She is warm and sunny and will always help you.

As clever as Snoopy: He went to school when he was nine. He learned to use a typewriter in two years! He thinks a lot. He is so clever that you like to be with him.

As sarcastic as Garfield : He sits happily in the seat and says sharp words to you. Sometimes he is not nice. He doesn’t really like you? He thinks you’re a fool? No, in his heart, he loves you. He is a friend with hard words but a warm heart.

As naughty as Mashimaro(流氓兔): He doesn’t look like a good boy. He has sleepy eyes and looks naughty. He always makes fun on people .So you get angry with him and don’t like him very much. His mind is active and full of ideas. He tries to be big and catch your eyes. But, he’s still a child.

1What does the underlined word "sarcastic" may mean in Chinese?

A. 淘气的 B. 犀利的 C. 可爱的

2If you want to make a friend like Snoopy, he or she must be ___________ at least.

A. clever B. naughty C. sweet

3Tom’s friend is always warm-hearted with sharp words. He is just like_________.

A. Hello Kitty B. Mashimaro C. Garfield

4Which of the following is NOT true?

A. Hello Kitty is a lovely cartooner.

B. Snoopy is popular with people.

C. Mashimaro often makes people excited.

5According to the passage, people love cartoon animals because ___________.

A. they are the animals that often make people laugh

B. their personalities(性格)are like the people around them

C. the cartoon animals are sunny, warm and full of ideas

【答案】

1B

2A

3C

4C

5B

【解析】

卡通受人们喜欢主要是他们的特性就像我们周围生活的人。作者主要介绍了介绍了Hello Kitty, Snoopy, Garfield, Mashimaro四种卡通动物的特性。

1词义猜测题。根据后文对加菲猫的描述He sits happily in the seat and says sharp words to you.他愉快地坐在座位上,对你说着尖锐的话。及He is a friend with hard words but a warm heart.

他是一个言辞犀利但是心地善良的朋友,可知As sarcastic as Garfield意思是如加菲猫一样犀利,故选B

2推理判断题。题意为:如果你想交一个像Snoopy一样的朋友,他(她)肯定至少是______.根据短文对Snoopy的描述He is so clever that you like to be with him,可知Snoopy聪明,所以想要交一个像Snoopy一样的朋友,他(她)肯定就得聪明,故选A。

3细节理解题。题意为:汤姆的朋友总是热心肠,言辞犀利。他就像___。根据对加菲猫的描述He is a friend with hard words but a warm heart.他是一个言辞犀利但是心地善良的朋友,可知他就像加菲猫,故选C。

4是非判断题。根据对Hello Kitty的描述She is warm and sunny and will always help you.可知她很可爱,故A正确;根据He is so clever that you like to be with him.可知Snoopy受人们欢迎,所以B正确;根据He always makes fun on people .So you get angry with him and don’t like him very much.可知流氓兔不是让人兴奋,所以C错误。该题选择错误选项,故选C。

5细节理解题。根据What makes you love them? Well, maybe because they’re like the people around you.什么是你爱上他们?嗯,也许是因为他们就像你周围的人,可知人们喜欢这些卡通动物是因为他们性格像我们周围的人。故选B

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行细节理解,词义猜测,是非判断,选出正确的选项。例如小题1,根据加菲猫的描述He sits happily in the seat and says sharp words to you.他愉快地坐在座位上,对你说着尖锐的话。及He is a friend with hard words but a warm heart.他是一个言辞犀利但是心地善良的朋友,可以推断出As sarcastic as Garfield的意思是如加菲猫一样犀利,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Suspended (待用的) Coffee

This story will warm you better than a coffee on a cold winter day.

One day, my friend and I entered a little coffeehouse and ordered two cups of coffee. While we were waiting, two young men came in and began to order, “Five cups of coffee, please. Two of them for us and three suspended.” They paid for their order, took the two and left. I asked my friend:“What are those 'suspended' coffees?” Instead of giving me the answer, he told me to wait and see.

Some more people came. Two girls asked for one coffee each, paid and went away. Thencame three lawyers who paid for seven coffees—three for themselves and four suspended. While I still wonderedwhat the suspended coffees were, I enjoyed the sunny weather and the beautiful view in front of the coffeehouse. Suddenly a poor man like a beggar(乞丐) came into the coffeehouse. He kindly ordered a suspended coffee and sat there to drink it.

At that moment, I knew the meaning of the suspended coffees. It's simple people pay the coffee in advance(预先) for someone who can't afford it. The tradition with the suspended coffees started inItaly, but it has spread all over the world. Meanwhile, I understood suspendedcoffee is not only a cup of coffee, but also the warmth and love to someone in need.

【1】How many cups of coffee did the two young men order?

A.One.

B.Four.

C.Five

D.Seven.

【2】Who ordered a suspended coffee ?

A.My friend.

B.Two girls.

C.Three lawyers.

D.A poor man.

【3】The tradition with the suspended coffee started in ______.

A.America

B.Italy

C.England

D.Canada

【4】The writer wants to tell us to ______.

A.pay for others

B.enjoy the sunshine

C.help someone in need

D.order more than before

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网