题目内容

【题目】The Dragon Boat Festival is an interesting Chinese festival. Usually, it’s in May or June. People all like it very much.

They usually have dragon boat races. Dragon boats are very long. They look like dragons. In every boat, there are many people rowing boats. Dragon boat races are very interesting for Chinese people.

At the Dragon Boat Festival, people also eat zongzi. People usually use rice, meat(肉), vegetables and other things to make zongzi. There are many kinds of zongzi. They are all nice, and people usually give them to their friends.

The Dragon Boat Festival is a great time for people.

根据短文内容,回答下列问题。

1When is the Dragon Boat Festival?

___________________________________

2What do the dragon boats look like?

__________________________________

3What do Chinese people think of the Dragon Boat Festival?

___________________________________

4What do people usually do at the Dragon Boat Festival?

___________________________________

5What things do people usually use to make zongzi?

__________________________________

【答案】

1It is in May or June.

2They look like dragons.

3It is an interesting Chinese festival.

4They usually have dragon boat races and eat zongzi.

5They usually use rice, meat, vegetables and other things to make zongzi.

【解析】短文介绍了中国的传统节日端午节。端午节通常会在五月或六月份,人们都非常喜欢它。在这一天人们会举行传统的龙舟比赛,吃各种各样美味可口的粽子。

1根据短文开头的句子“The Dragon Boat Festival is an interesting Chinese festival. Usually, it’s in May or June.”可知,端午节通常在五月或六月。故答案为It is in May or June.

2根据短文中的句子“Dragon boats are very long. They look like dragons.”可知,龙舟看起来像龙。故答案为They look like dragons.

3根据短文开头的句子“The Dragon Boat Festival is an interesting Chinese festival.”可知,端午节是中国的一个有趣的节日。故答案为It is an interesting Chinese festival.

4根据短文中的句子“They usually have dragon boat races. At the Dragon Boat Festival, people also eat zongzi.”可知,端午节人们赛龙舟,吃粽子,故答案为They usually have dragon boat races and eat zongzi.

5根据短文开头的句子“People usually use rice, meat(), vegetables and other things to make zongzi.”可知,人们通常用大米、肉,蔬菜和其他东西包粽子。故答案为They usually use rice, meat, vegetables and other things to make zongzi.

练习册系列答案
相关题目

【题目】完成对话。在对话的空格中填上适当的单词,使对话完整正确。一 空一词。把答案按编号依次填入下方表格内。(共 10 小题,每小题

1 分,计 10 分)

A: What’s wrong with you, Mrs King? You look so sleepy.

B: I don’t feel well. I find it not easy to fall asleep at night and sometimes I even keep 【1】the whole night.

A: You’d better go to see a doctor. Sleep really 2 a lot to your health.

B: Yes, that’s right. The doctor warned me about the 3the sleeping trouble might have on me. He gave me some medicine and told me to count numbers in bed if I failed to go to sleep. I’ve had medicine for quite some time. What 4me now is that the medicine and counting have 5little. Recently, things got even worse. Now I have to 6the fact that I’m gradually losing my memory.

Sometimes I can’t find the things that I put 7 a moment ago. Yesterday I had to take a taxi home, for I lost the key to my car.

A: Why not find another way out instead? You may consider having sports, and Chinese Tai Chi (太极拳) could be a 8 . I’ve been

practicing it for a few months and now I feel more energetic. Would you like to have a try?

B: I’m afraid it’s difficult to learn as I have got little 9 about it.

A: In most cases, things are not just as what you see from the outside. Tai Chi is not so hard as you imagine but you need to be 【10 enough.

B: I see. I will start to learn it and never stop in half way.

【题目】Norman Vincent Peale, a famous writer, once told a story. One day, a man named Frank telephoned him and said he had nothing left to live for. Peale invited him to his office. “Everything is gone, and I’m hopeless,” Frank told Peale. “I’m living in the darkness. In fact, I’ve lost hope for living.”

Peale smiled, feeling sorry for him. “Let’s take a look at your situation(处境).”

On a piece of paper he drew a straight line down in the middle. He told Frank that they must list the things Frank had lost on the left side, and on the right side, the things Peale hadn’t lost.

“You won’t need that column(栏;列) on the right side,” said Frank sadly.

It seemed Peale did not hear him. Peale asked, “When did your wife(妻子) leave you?”

“What do you mean? She doesn’t leave me! My wife loves me! “

“That’s great! “ said Peale excitedly, “Then we’ll only put that to the right column. Number One—Wife left. Now, when did your children go to prison(监狱)?”

“My children aren’t in prison! “

“Good! That’s Number Two on the right side--Children in prison.” said Peale, writing it down.

After a few more questions, at last Frank got it and smiled. “Funny, how things change (改变) when you think of them that way.” he said.

Change your thoughts and you change your world. If you paint in your mind a picture of happiness, you are getting near it.

1What does Peale do?_____________

A. A writer. B. A teacher. C. A storyteller. D. A doctor.

2Frank felt sorry for himself because ____________.

A. he lost hope for himself B. his wife left him

C. his children were in prison D. Peale made him unhappy

3Which of the following is TRUE according to(根据) the passage?

A. Frank is a famous singer. B. Frank’s children aren’t in prison.

C. Peale’s wife didn’t leave him. D. Frank’s wife doesn’t love him.

4According to the passage, we can infer(推测) that ____________.

A. Peale will give up his future

B. Peale likes hearing the stories of others

C. Peale can’t help Frank at all

D. Peale changed Frank’s way of thinking of life

5What’s the main idea(主题)of the passage?

A. We should have a healthy life to change our world.

B. We should work hard to change our world.

C. We should learn to look at the bright side of life.

D. We should only think of bad things in our life.

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填写表格 (每空限填一词)

Good morning, boys and girl. Today I’ll talk about going online.

We know that there are too many net bars around us. The Internet can make our lives interesting and enjoyable. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer. We can learn English and read some newspapers and magazines to know more information around us. It can make us clever in playing computer games. Also we can send e-mails to our friends quickly. It can help us contact(联络,联系) people from all over the world.

But some students spend too much time in playing computer games and some stay in the net bars all day and all night. Some girls even get to have boyfriends or some boys get to have girlfriends online. They write too many letters to each other. It takes them too much time to chat online so they do worse in their lessons and they don’t study well any more.

I think we mustn’t get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. I think we should get online with our teachers or parents.

At the same time, if we have lots of free time, we can do some activities after class. We usually have activities from 450 to 550 in the afternoon . You can play basket ball or football. We also have some interest groups in school, such as drawing, singing and dancing. We can go to the English corner on Monday afternoon. We hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet.

Title: A1about going online

Advantages

● Make our lives interesting and make us2our lives.
● Learn how to use the computer and can get more3.
● Send e-mails to our friends4.
● Help us keep in5with people from all over the world.

Disadvantages

● It6too much time to play computer games.
● Some students write too7letters to each other and spend too much time8online so they do worse in their lessons.

9

Do it in summer or winter holidays; do some after-class activities and have some10groups in school.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网