题目内容

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完善,在答题卡标有题号的横线上,完整第写出空缺处各单词的正确形式(每空一词)

A ceremony where boys become crocodile men

When does a teenager grow up and become an adult? In many countries, it h1 on your 18th birthday, but in some parts of the world, you have to do something special to e2the world of grown-ups.

On an Oceanian island, some people live near the Sepik River, which is full of crocodiles. They believe that crocodiles made the earth and its people. When it is time for t3 boys to become men, a “crocodile ceremony” takes place.

The boys are taken to small house c4 the “Crocodile Nest”. In the house, the boys are told to think of their crocodile “fathers and mothers”. Old people in the village say that if the boys think of their crocodile p5, they will be stronger and braver because the ceremony will cause great pain. To take their minds off the p6, the boys tell jokes in the house, rather than just stay s7. Surprisingly, some of the boys even sleep d8 the most painful parts of the ceremony! It will be eight weeks before they leave the house.

When the boys f9 leave the crocodile house, there is singing and dancing in the village to w10 the new crocodile men.

【答案】

1happens

2enter

3teenage

4called

5parents

6pain

7silently

8during

9finally

10welcome

【解析】

本文是一篇说明文。主要介绍了大洋洲一个岛上鳄鱼成人仪式的过程。

1句意:在一些国家,在你18岁的生日就发生了。

根据上文When does a teenager grow up and become an adult?(一般现在时)青少年什么时候长大为成年人呢。根据句意表示18岁就发生了。it是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式。故答案填happens

2句意:你要做一些特别的事情来进入成人世界。

根据the world of grown-ups可知是进入成人的世界。to后跟动词原形,故答案填enter

3句意:青年男孩什么时候成为男人呢?一个鳄鱼成人就发生了。

根据第一句话When does a teenager grow up and become an adult?可知是青年人成年。故答案填teenage

4句意:这些男孩被带去一个叫鳄鱼巢的小房间。

small housethe “Crocodile Nest”是被动关系,表示被叫做,call叫做。句子成分分析可知are taken是真正谓语,所以空格处要用非谓语形式。故答案填called

5句意:村子里的老人说如果这些男孩们会想起他们的鳄鱼父母。

根据上文In the house, the boys are told to think of their crocodile “fathers and mothers”在房子里,男孩们被告诉要想起他们的鳄鱼爸爸妈妈。故这里填父母亲2人,复数形式。故答案填parents

6句意:为了让他们的思想远离疼痛,男孩们在房间里讲笑话。

根据上文they will be stronger and braver because the ceremony will cause great pain.因为这个仪式会产生巨大的疼痛感所以他们会变得更强大和勇敢。故这里是疼痛的意思,pain是不可数名词。故答案填pain

7句意:为了让他们的思想远离疼痛,男孩们在房间里讲笑话,而不是只沉默地呆着。

根据上文the boys tell jokes in the house讲笑话来代替沉默。动词stay后跟副词形式。沉默地silently。故答案填silently

8句意:令人吃惊的是,在仪式最令人疼痛部分的时候有些男孩甚至睡着了。

根据句意和句子成分分析,some of the boys 主语,even sleep谓语 d___8___ the most painful parts of the ceremony!时间状语,所以空格处缺少引导时间状语的介词,在……期间。故答案填during

9句意:当男孩们最终离开鳄鱼房间时。

When the boys主语, f___9___ leave谓语 the crocodile house宾语,所以空格地方缺少副词,表示最后。故答案填finally

10句意:当男孩们最终离开鳄鱼房间时,村子里唱歌和跳舞来欢迎新的鳄鱼男人们。

根据there is singing and dancing歌声和舞蹈来欢迎,to后跟动词原形。故答案填welcome

短文填空是英语中难度比较大的题目之一,不仅要考虑句子的意思,成分,时态之外,还要有大量的词汇基础。当对答案不确定时,可以根据上下文来核对答案。如第9题,在分析句子中成分齐全后,可以考虑副词,介词等。再理解文章后是,男人们历经艰辛终于离开了鳄鱼房间,所以考虑是时间副词。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Karen had a son called Michael. Karen and her husband would have another baby soon. Michael was happy to be a brother. Every day he sang a song to the baby.

Later Michael’s little sister was born. But she wasn't in a good condition. The days passed by. The little girl didn’t get better. The doctor told the parents there was very little hope.

Then Michael kept asking his parents to let him see his sister. “I want to sing to her,” he said. But kids are never allowed to go to ICU(重症监护室).

Finally, Karen decided to take Michael to see his little sister. The doctors refused Michael at first. But Karen said if he didn’t see his sister, he might never see her alive.

Michael looked at his weak sister. After a moment, he began to sing, “You're my sunshine, my only sunshine. You make me happy...”

The baby girl seemed to respond. The pulse(脉搏)rate and breathing began to calm down.

“Keep on singing, Michael,” Karen encouraged his son.

“You never know, dear, how much I love you, please don’t take my sunshine away.”

Day by day, Michael kept singing. Several months later, the little girl was well enough to go home.

All the doctors and nurses called it a miracle(奇迹), a miracle of the brother’s love.

1How did Michael feel about his sister’s coming?

A.NervousB.ShockedC.Glad.D.Worried.

2Michael asked his parents to let him see his sister because________.

A.he wanted to play games with her B.his sister wanted to see him

C.he wanted to sing songs to herD.his sister was alone in the hospital

3What does the underlined word “respond” mean in Chinese?

A.挣扎B.沉思C.欢迎D.回应

4Which of the following is TRUE according to the text?

A.Michael's sister got worse and worse at last.

B.Michael's sister was crying all the time.

C.The doctors didn't try their best to save the little girl.

D.The doctors didn't allow Michael to see his sider at first.

5What's the best title for this text?

A.Love of a brother.B.The power of science.

C.A beautiful song.D.a strong baby.

【题目】 Spring will soon be upon us and a new term is here. All over the world spring is the season of new life: flowers bloom, baby animals are born, and the weather becomes warmerDuring this time of year, people usually walk around with a spring in their steps and a feeling of fresh beginningsHowever, for a fresh beginning it takes more than the bright colors and fresh air of springWe need to look at ourselves, set new goals(目标), and decide how to improve ourselves

In England ,people usually do this on the first day of the year. We look at the past year and think about what we' d like to change or improve in our lives, and we call this a New Year' s resolution(决心).These can be anything from improving one' s health through exercise or giving up bad habits, to studying harder for better grades or trying to find a good work or life balance

Luckily, we don' t have to wait for the beginning of a new year to try and become better peopleWe can do this whenever we likeThe milestone of a new term is just a good place to start.

Sometimes it' s difficult to take the first step in achieving newly set goals, but an old saying is "to begin is to be half-way there" I agree with this because taking on a new task or changing habits can seem daunting at first, but once we begin, they get easier

The trick(技巧)with deciding on a resolution for a new term is not to set unrealistic(不实际) goals. If we do this, it's easy to lose heart, because the final goal seems so far away. Try to make many small goals that you want to reach on the way to your final goal. This way, you can see your progress easily.

1In Paragraph One, the writer wants to tell us that spring is a time _________

A.to take a walk around outdoorsB.to enjoy fresh air and bright colors

C.to set goals for a fresh beginningD.for animals to have babies

2According to Paragraph Four, the writer agree with ________.

A.Be swift to hear, slow to speak.B.All that ends well is well.

C.Well begun is half done.D.All roads lead to Rome.

3What does the underlined word "daunting" probably mean in Paragraph Four?

A.changeableB.difficultC.lovelyD.dangerous

4What does the writer want to tell us in the last paragraph?

A.If you see no progress, you'll be sad.B.Whatever happens, stick to your dreams.

C.Never lose heart when meeting with difficultiesD.Your goals should be realistic and small.

【题目】完成句子。

1WTO 代表世界贸易组织。

WTO ____________ ___________ World Trade Organization.

2晚饭后我的爸爸喜欢浏览报纸。

My father likes ___________ _____________ the newspaper after supper.

3去年他和他的两个好朋友跑到了一个岛上。

Last year, he ___________ ____________with his two friends to an island.

4考试成绩将于星期五下午张榜公布。

The exam results will be ___________ ___________ on Friday afternoon.

5依靠手工,一次只能制作一本书。

Books could only be produced one at a time ___________ ____________.

6我还是不懂这个句子。

The sentence doesn’t _____________ ______________ to me.

7我们都会为自己的错误付出代价。

We all _____________ _____________ our mistakes.

8你将会按工作量多少取得报酬。

You will be paid _______________ ____________ the amount of work you do.

9你参加跳高比赛了吗?

Did you take part in the ____________ _____________ ?

10—你觉得他会通过考试吗?

—绝没可能!

Do you think he will pass the examination?

__________ ____________ !

11他去年在100米跑中获得了第一名。

He won the ___________ ____________ in the 100m race last year.

12我们经常把孩子比作升起的太阳。

We often ___________ children __________ the rising sun.

13数以千计的游客每天参观这个动物园。

____________ ___________ visitors come to the zoo every day.

14青岛在2007年举办了国际帆船比赛。

Qingdao held an international __________ __________ competition in 2007.

15牛尾巴可以用来赶走苍蝇。

The tail of a cow can be used to ____________ _____________ the flies.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网