题目内容

【题目】 In order to protect environment, it is very important to learn about the environment. There are many ways to understand how to protect the environment, such as reading books, asking someone and so on. You are students. In your spare time, you can read as many as books. Books in the library are worth reading. They will help you learn. Ask your classmates or librarians for some suggestions. They have good ideas. You can also get information about the environment on some good websites. Besides these, I have some suggestions.

In our everyday life, some people use less energy by carpooling. For example, three or four persons can ride together in one car instead of driving three or four cars to work. Usually it is time-saving and convenient to carpool with their neighbors to take their children to school. Whenever we use electricity, we should turn off lights, the TV, the computer and so on when we don’t use them. On the other hand, we should use energy-saving products. Some products, like environment-friendly new energy cars, are made specially to save energy. These cars can travel longer than ordinary cars. They produce less pollution, too. Some products like computers and TVs with the ENERGY STAR label (标签) are made to save energy. The products with these labels will help us protect the environment.

Secondly, we should buy recyclable products instead of non-recyclable ones. Recyclable products usually take less energy. When we go shopping, pay attention to the recycle mark on the package: make a circle and three arrows.

根据材料内容,选择最佳答案。

1The passage is mainly written for .

A.producersB.studentsC.businessmenD.drivers

2The underlined word “carpooling” refers to(指) .

A.sharing a carB.buying a carC.repairing a carD.producing a car

3_______ produce less pollution.

A.New shared bicyclesB.New energy cars

C.TVs with D.Computers with

4What should we pay attention to when we go shopping?

A.Mark.B.Price.C.Weight.D.Model.

5From the passage, we can learn .

A.how to turn off the electricityB.how to recycle products

C.how to use energy carsD.how to protect the environment

【答案】

1B

2A

3B

4A

5D

【解析】

为了保护环境,学习和了解环境是非常重要的。想了解怎样保护环境,可以通过读书、问别人来了解。本文作者也给出了一些建议。

1推理判断题。根据“You are students.”以及“Ask your classmates or librarians…”可知作者这篇文章主要是写给学生们的。故选B

2词义推断题。根据“For example, three or four persons can ride together in one car instead of driving three or four cars to work.”可知For example后是对上一句的举例。此处表示三到四个人开一辆车代替开三四辆车去上班。这种行为是拼车。因此carpooling的意思是分享一辆车。故选A

3细节理解题。根据“Some products, like environment-friendly new energy cars, are made specially to save energy.”可知新能源汽车能够节省能量。故选B

4细节理解题。根据“When we go shopping, pay attention to the recycle mark on the package: make a circle and three arrows.”可知当我们逛商场的时候,要注意可循环的标志。故选A

5主旨大意题。文章第一段总领全文,根据“There are many ways to understand how to protect the environment…”以及“Besides these, I have some suggestions.”可知这篇文章主要介绍了保护环境的方法,以及作者的建议。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的ABCD四个选项中选出最佳选项并在答题卷上将相应的字母编号涂黑。

Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling lowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden.

Gardening helps you to keep healthy. Today’s people sit indoors for too long and don't get much exercise. When you garden, you have to move around. It's a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D. It helps your bodies use calcium(), which is necessary to keep your bone strong.

.It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains”.

Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbours. Most people love to talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.

1When it's_____ you can get Vitamin D in your garden.

A.sunnyB.cloudyC.snowyD.rainy

2According to the passage________is one of the gardening activities.

A.watching TVB.watering flowersC.walking dogsD.playing with phones

3Which of the following can be the missing part in the third paragraph?

A.Gardening will be good for your bones.

B.Gardening may help people to feel happy.

C.Gardening is a great activity to do with children.

D.Gardening can be a good way to meet neighbours.

4The best title of the passage may be “___________”.

A.Gardening Teaches ChildrenB.Advantages of Gardening

C.Healthy Eating HabitsD.Gardening with Neighbours

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网