题目内容

【题目】 Many young people all over the world love to travel and see the world. Have you heard of backpackers? They are normally young people who travel cheaply with just one rucksack(背包) and comfortable walking boots. They buy local food in supermarkets to save money and at the same time become friends with local people.

Some people prefer adventure tours. Brave people may try bungee jumping from the bridge overlooking the Victoria Falls in Africa with only a rope around their legs. Some enjoy the challenge of rock climbing in the Alps in Switzerland. Others may go snowboarding in the Rocky

Mountains in the USA.

Have you ever heard of an ecotourism ? It means a holiday in which people come close to nature but are very careful not to damage the nature beauty or living things in the area. How can this be possible? Let's read an interview with people who enjoyed a swimming with dolphins tour.

Interviewer: what was the most exciting part ofyour holiday?

Sharon from South Africa: I felt excited when I heard the sound of wild dolphins approaching me in the water and then swimming directly under me. An image I will never forget.

Xavier from Portugal :There were two dolphins below us swimming downwards. One stopped and looked back at me as if to say 'What are those strange beings?" Fantastic!

Interviewer: Did you feel that your holiday helped local people and areas to keep their beautifulenvironment?

Jane from New Zealand :The hotel and the whale and dolphin watching companies employ(雇佣) local people. They used to hunt those whales and dolphins, but now they can earn money from tourism and don't have to kill them. Not many boats are allowed at the same time so these animals aren't bothered. The boat companies also work to educate the local schools about the importance of protecting these wonderful creatures.

Helen from England: I am glad they are not killing the whales and dolphins any more, but the cars and boats use fuel which could cause pollution and make the sea less clean.

Well, what do you think? Thousands of people visit the Forbidden City or the Great Wall China every year. Do you think that's a good thing, or do you feel that China's important historical sites can be damaged? Are there any ways of sharing your treasures but keeping them in good condition?

1From the first paragraph, backpackers are young people_____________________ .

A.traveling cheaply with just one rucksack

B.visiting historical places in China

C.who love to travel and see the world alone

D.who love to buy local things as souvenirs

2What did Sharon, Xavier, Jane and Helen do in their holiday?

A.Try bungee jumping in Africa.B.Enjoy rock climbing in Switzerland.

C.Enjoy a swimming with dolphins tour.D.Go snowboarding in the USA.

3Sharon,Xavier,Jane and Helen think the tours are helpful EXCEPT________.

A.the hotel and the companies employ local people to earn money

B.local people used to hunt and kill whales and dolphins but now they don't

C.not many boats are allowed at the same time so animals aren't bothered

D.the cars and boats use fuel to cause pollution and make the sea dirtier

4According to the passage, which of the following is NOT true?

A.It's a cheap and popular way to travel and see the world as a backpacker.

B.We believe an ecotourism can greatly protect the nature beauty and living things.

C.The writer think China's sites can be protected because of being visited by tourists.

D.Following the rules of the nature is good for sharing treasures and keeping them good.

5What can't you do when you take an ecotourism?

A.Come close to nature in the holiday carefully.

B.Protect the living things in the area.

C.Be careful not to damage the nature beauty.

D.Keep the local people disappointed

【答案】

1A

2C

3D

4C

5C

【解析】

本文介绍时下比较流行的几种旅行方式。年轻人比较喜欢背包旅行,喜欢冒险的人喜欢比较刺激的蹦极一类的项目,还有很多人提倡环保生态旅游。作者认为我们应该采取一些措施,在不破坏珍宝的前提下与他人共享。

1细节理解题。根据文章第一段第二行They are normally young people who travel cheaply with just one bag and comfortable walking boots.“他们通常是仅仅背着一个背包穿着一双舒服的靴子进行低价旅行的年轻人。”可知答案,故选A

2细节理解题。根据文章Let's read an interview with people who enjoyed a swimming with dolphins tour.可知,四人和海豚一起游泳。故选C

3.细节理解题。根据文章第九段Helen所述I am glad they are not killing the whales and dolphins any more, but the cars and boats use fuel(燃料) which could cause pollution and make the sea dirtier.“我很高想鲸鱼和海豚不再被宰杀,但是车船的燃料却带来了污染并使得海水更脏。”可知答案,故选D

4细节理解题。根据文章第一段第二句话They are normally young people who travel cheaply with just one bag and comfortable walking boots.可知A正确;根据第三段第二句话? It means a holiday in which people come close to nature but are very careful not to destroy the nature beauty or living things in the area.可知B正确;根据文章最后一段第二行这个反问句Do you think that's a good thing, or do you feel that China's important tourist attractions can be affected?反问句的作用是加强语气,说明这一现象不会被影响。可知C错误;根据文章最后一句话Are there any ways of sharing your treasures (珍宝) but keeping them in good condition?可知D正确。故选C

5细节理解题。根据第三段第二句话It means a holiday in which people come close to nature but are very careful not to destroy the nature beauty or living things in the area.“这就是人们在假期时接近大自然但是非常小心不去破坏自然界的美丽和其中的生物。”可知不能做的是破坏,自然界的美丽和其中的生物。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When you speak to foreigners, what will you do if you can’t understand their languages? Will you use your body language to help you, or just say sorry to them and then go away? Learning spoken language is very important, but learning local gestures (手势) is also very necessary.

I often use gestures to communicate with someone whose language I don’t know. We use our hands to talk with each other. Although we don’t understand the other’s words, our hand movements make our conversation more necessary.

However, gestures aren’t always clear. Different gestures may have different meanings in different countries and cultures.

In many countries, people move their hands at someone to call him to come near. In the United States, people usually move hands at someone with their palms (手掌) up and sometimes move just one finger. But in many countries in Asia, hand movements like that would be impolite. In Asia, many people move hands at someone with their palms down using all fingers.

Do you use your thumb, your thick short finger to make gestures? In western countries, “thumbs-up” means agreement. But it is very rude in parts of Africa.

If you want to say “OK” in America, you can make a circle () with the thumb and the second finger. But in France, it means “zero”, and it is very rude in many other countries.

You can use your second finger to point at something but not at somebody in the United States. However, in some parts of Europe, Asia and Africa, pointing at something with one’s second finger is not polite.

“V” form is often used when people take photos. But using two fingers to make up the “V” shape means “peace” in the West.

The last example is that people in parts of Asia point to their noses to mean themselves, but people in western countries usually point to their chests.

Gestures are important, but also have different meanings.

1The writer begins with the questions in order to________.

A.tell a storyB.solve some problems

C.catch readers’ attentionD.introduce some gestures

2It’s OK to________ to call someone to come near by moving just one finger.

A.AmericaB.AsiaC.AfricaD.Europe

3According to the passage, we can learn that________.

A.pointing one finger at someone in the United States is sometimes allowedB.using “thumbs-up” as your body language is very rude in parts of Africa

C.making a circle with the thumb and the next finger means “0” in AmericaD.using two fingers to make up the “V” shape means “success” in the West.

4The best title of this passage can be “_______”.

A.Work hard to Learn Different Cultures around the WorldB.Talk to Other People with Spoken Language Successfully C.Different Gestures Are Difficult to Understand and Learn

D.Making Sure Your Gestures Are Saying What You Want to Say

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网