题目内容

【题目】 I come from Cambridge, a beautiful city in the east of England. It is on the River Cam and has a population of about 120, 000. My home town is especially famous for its university. Many famous people studied here, such as Isaac Newton and Charles Darwin. There are lots of old buildings and churches to visit. Students and tourists enjoy trips along the river by boat.

Cambridge is 80 kilometers from London. London is in the south of England and it is on the River Thames. It has a population of about; seven and a half million, so it is bigger and busier than Cambridge. It is about 2, 000 years old, and it is famous for Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.

England itself is part of an island, and you are always near the sea. The small villages and beaches on the coast are popular for holidays. Tourists like the areas of low mountains and beautiful lakes in the north, and the hills and pretty villages in the south. Everywhere in England, you will notice how green the countryside is.

It is never very hot in summer or very cold in winter. So come and see England any time of the year, but bring an umbrella with you. It rains a lot all year round. You will need it most days.

1Cambridge is .

A. in the east of EnglandB. in the south of England

C. on the River ThamesD. far from the River Cam

2How many examples of famous people are mentioned in the passage?

A. One.B. Two.C. Three.D. Four.

3What can we know about Cambridge and London?

A. Cambridge is much busier than London.

B. London is 2, 000 kilometers from Cambridge.

C. Cambridge has more famous buildings than London.

D. London has a much bigger population than Cambridge.

4Tourists like in the south of England.

A. the churchesB. the low mountains

C. the pretty villagesD. the beautiful lakes

5It is in England.

A. very hot in summerB. very cold in winter

C. not very cold in winterD. not rainy all year round

【答案】

1A

2B

3D

4C

5C

【解析】

短文介绍了英国剑桥和伦敦两座城市。剑桥以大学而闻名,许多著名的人在这里学习,有许多古老的建筑和教堂值得参观。伦敦在英国南部,人口750万,大约有2000年的历史,以大本钟、白金汉宫和塔桥而闻名。英国是个岛国,风景优美,气候宜人,是旅游度假的好去处。

1细节理解题。根据短文开头的句子“I come from Cambridge, a beautiful city in the east of England.”可知,剑桥是英国东部一座美丽的城市。故答案为A

2细节理解题。根据第一段中的句子“Many famous people studied here, such as Isaac Newton and Charles Darwin. 许多著名的人在这里学习,如艾萨克牛顿和查尔斯达尔文。可知文章中列举了两个名人,故答案为B

3细节理解题。根据第一段中的句子“It is on the River Cam and has a population of about 120, 000.”可知,剑桥有12万人;根据第二段中的句子“It has a population of about; seven and a half million, so it is bigger and busier than Cambridge.”可知,伦敦有大约750万人口,因此说伦敦的人口比剑桥多得多。故答案选D

4细节理解题。根据文中句子“Tourists like the areas of low mountains and beautiful lakes in the north, and the hills and pretty villages in the south.”游客喜欢北部的低山、美丽的湖泊,以及南部的丘陵和美丽的村庄。故答案为C

5细节理解题。根据短文最后一段中的句子“It is never very hot in summer or very cold in winter. 在英国夏天不是太热,冬天也不太冷。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Are you afraid of going to the dentist(牙医)? If so, you're not alone.

These fears could just be in our heads, however. According to a recent survey by Martin Tickle, a professor at Manchester University in the UK, the pain isn’t felt most of the time in dental surgeries(牙科手术). In fact. among the 451 interviewed patients75 reported no pain at all during their visits, including situations when they had their teeth pulled out.

Could it be the sound of the drill(钻头)then?

“I found that the sound of drilling can evoke deep worry in dental patients. Actually they don’t have any pain. " Hiroyuki Karibe, a scientist at Nippon Dental University in Tokyo, told the Guardian.

To find the reason why a drill might bring on a racing heart, Karibe divided the volunteers into low-fear and high-fear groups based on how much they feared a trip to the dentist. Volunteers were played the sound of a drill while their brain activities were watched by a machine.

What Karibe found in the low-fear group was increased activity in the areas of the brain relative to auditory processing(听觉处理) which means for these people the sound of dental drills is no different from other sounds

In the high-fear group, however, the brain area that was activated(激活)was different. It was the area that carries out a number of duties, including learning, feelings and, most importantly, memory. This means that these volunteers not only heard the sound, but they remembered it-they made connections between the sound of a drill and the worry it produced in the past, causing their worry to return.

Understanding how brains reply to the sounds of dentists ' drills could help scientists find ways to make patients more relaxed, according to Karibe, because patients who worry about going to the dentist might keep putting off their visits. But the best way is to keep your teeth healthy.

1How does the writer explain that the pain isn’t felt most of the time in dental surgeries?

A. By showing facts with numbers.B. By asking questions one by one.

C. By giving examples group by group. D. By comparing results of patients.

2According to the fourth paragraph, what does the word "evoke” mean in Chinese?

A. 减轻B. 引起C. 显示D. 阻止

3How did the sound of drilling produce different results to the volunteers in the study?

A. It produced some worry in the volunteers in the low-fear group

B. For the low-fear group, it activated the brain area dealing with learning, feelings and memory

C. For the high-fear group, it caused more activities in the brain area relative to auditory processing.

D. It made people in the high-fear group remember their past uncomfortable memories.

4What is the last paragraph mainly about?

A. How the study might be useful.

B. Some new ways to treat teeth

C. The proper way to treat dental patients.

D. The importance of keeping our teeth healthy.

5What's the purpose of the passage?

A. To show us different areas of fear in brains.

B. To introduce us a recent survey by a scientist.

C. To help us have less fear of a trip to the dentist.

D. To make it clear that the sound of drilling is not terrible.

【题目】 When I was young, I lived in Scotland with my parents. I had a good time there.

One morning, I ran to the garden, and said to the old Scotsman who worked there. “Today I am going up the mountain for berries. ”

“No, no, Missey, not today. ” he said , “It will rain. ”

“No, it will not rain. ” I said, “The sun is up. The cook says it will be fine. The glass in the hall does not say rain. ”

“Tuts, tuts. ” said the old man, “I care for no suns, or cooks, or glasses. The pimpernel (海绿) says it will rain, and so it will rain. Flowers, Missey, always tell the truth. When they say rain, go and get your umbrella.”

Sure enough, by noon the rain was pouring down. After that, I looked with great respect at the tiny flower, sometimes brickred, sometimes blue, which could tell about the weather. But the pimpernel is not the only plant that is a weather prophet.

If you go into the garden, and find the African marigolds shut after seven o’clock in the morning, you may be pretty sure that there will be a rainy day. There is a little single marigold which shuts up in a hurry if the sky becomes clouded. It is called the “rainy-marigold”.

Most plants which we call “weather prophets” shut up for rain. But some plants open for rain. The cause of the opening and closing is probably the difference in light. Most likely these plants shut their flowers because there is too little light.

But you know there are some plants which become smaller in a strong light and love the shade. You will find that most shade-loving plants, as the verbenas, do not close for rain.

Lilies, tulips and other flowers that love the sun shut for rain. Tulips are careful not to open their cups very wide in the morning if it is likely to rain. The roses make no change. They seem not to fear wet.

On the whole, you may be pretty sure, if you go into your garden, and find many flowers-as tulips, marigolds and morning glories-shut, it will be a stormy day, unfit for picnics or long walks.

1The plants which are “weather prophets” .

A. become smaller in a strong lightB. tell about the weather

C. open for rain and fear lightD. love shade and wet

2You can go out for a picnic when .

A. the morning glories and lilies do not shut

B. the African marigolds shut after 7:00 a. m.

C. die pimpernels open wide in the daytime

D. the roses and tulips shut in the sunshine

3What do we know from the passage?

A. The flowers have four ways to help people to get information about weather.

B. The glass in the hall has magic for the writer’s family to know about weather.

C. We can know about weather by keeping many roses at home or in the garden.

D. Missey will probably know about weather by watching flowers from now on.

4The passage is mainly about .

A. watching flowers carefully before going out

B. learning to watch flowers from the old Scotsman

C. the importance of growing flowers in the garden

D. the relationship between some flowers and weather

【题目】 Do you often run outdoors to keep healthyHave you ever thought about how running helps to clean up the earthSometimes a creative mind can bring us a win-win(双赢)situation.

Plogginga new way to exercisebegan in Sweden(瑞典). The name “plogging” comes from two words-the Swedish(瑞典的)word "plocka”which means" to pick up(捡起)and the word “jogging”which means" “to run slowly”. A Swedish man called Erik started the movement. He saw rubbish here and there when riding to work each day. He became worried about the dirty environment and decided not to go to work by bike any more. Insteadhe began to run to work and pick up the rubbish at the same time.

To his joymore and more people followed him and soon plogging became popular.

Many people choose plogging instead of just jogging because they think plogging is a good way to help clean up the earth. Sometimes rubbish is difficult to collect because it may scatter all around. But if the runners pick up the rubbish on the wayit is quite different. After allmany hands make light work. Another reason is that plogging burns more calories(卡路里). According to a researchplogging for 10minutes burns 48 calorieswhile usual jogging for 10 minutes burns about 39 calories.

Everyone on the earth should play a part in cleaning it upIt's time for us to take action together. So readyLet's plog tomorrow

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined(划线的)word "scatter" in the passage means" ___________"in Chinese.

A. 爆炸B. 集中C. 散落

2After Erik saw much rubbish__________.

A. he became worriedB. he kept riding to work every day

C. he didn't care and did nothing about it

3People choose plogging because______________.

A. there are too many bikes in the city

B. riding bikes is harmful to their health

C. it can help clean up the earth and burn more calories

4Which of the following is TRUE according to the passage

A. Plogging started in Sweden.

B. Plogging for 10 minutes burns about 84 calories.

C. The name "plogging” comes from two English words.

5What's the best title for the passage

A. A Bad Habit-Littering

B. The Best Sport-Jogging

C. A New Way to Exercise-Plogging

【题目】阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注意问题后的词数要求)

[1] In today's world, the most successful companies are the ones who understand how important it is to make contacts(联系)around the world. However, doing business in different countries isn't simple. It is important to know the local customs and traditions of the people you are dealing with, which is the best way to impress(使…印象深刻)your hosts.

[2] One example that comes to mind is of a German company that has recently tried to gain (获得)a new contract in South Korea. The German visitors arrived at the Korean company's office early in the morning and spent the whole day in long meetings. By the evening, the Germans were so tired that they politely turned down the Korean's invitation to go out for dinner and drinks, since they wanted to return to their hotel and get some rest. The Germans did not understand that in South Korea business talks often continue into the evening. The Germans only came to realize that they offended(冒犯)their hosts after they had lost the contract.

[3] In Europe or the USA, business is seldom discussed into the evening. However, it is important to be on time for a meeting. If you are (4) __________, your hosts may think you do not care. In fact, it is better to arrive at least ten minutes before the meeting starts. This way, you can show how keen(强烈的) you are to do business with them. (75)You will also have time to talk with your hosts before you sit down to discuss business.

[4] However, in many countries meetings may not start on time. There are many (4)___________for this, such as transport difficulties, unusual weather and the breakdown of cars.

Sometimes the time of day is also important. In South America and many countries in southern Europe, people have a short sleep after lunch. Therefore, if you try to arrange(安排) a meeting for

the early afternoon, you may find that not many people will (4) ________, or that your hosts will be unhappy.

1According to Paragraph 2, why did the Germans politely refuse the Korean's invitation to go out for dinner and drinks? (No more than 15 words)

______________________________________________________

2What's the tradition of business talks in South Korea? (No more than 10 words)

_______________________________________________________

3Where is it common for people to have a short sleep after lunch according to Paragraph 4? (No more than 10 words)

4Fill in each blank in the passage with a proper word.

____________ ______________ ____________

5Translate the underlined sentence in the third paragraph into Chinese.

_______________________________________________________

6According to the passage, what should we pay attention to if we want to do business in different countries? Why? (No more than 25 words)

_______________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网