题目内容

【题目】 Are you afraid of going to the dentist(牙医)? If so, you're not alone.

These fears could just be in our heads, however. According to a recent survey by Martin Tickle, a professor at Manchester University in the UK, the pain isn’t felt most of the time in dental surgeries(牙科手术). In fact. among the 451 interviewed patients75 reported no pain at all during their visits, including situations when they had their teeth pulled out.

Could it be the sound of the drill(钻头)then?

“I found that the sound of drilling can evoke deep worry in dental patients. Actually they don’t have any pain. " Hiroyuki Karibe, a scientist at Nippon Dental University in Tokyo, told the Guardian.

To find the reason why a drill might bring on a racing heart, Karibe divided the volunteers into low-fear and high-fear groups based on how much they feared a trip to the dentist. Volunteers were played the sound of a drill while their brain activities were watched by a machine.

What Karibe found in the low-fear group was increased activity in the areas of the brain relative to auditory processing(听觉处理) which means for these people the sound of dental drills is no different from other sounds

In the high-fear group, however, the brain area that was activated(激活)was different. It was the area that carries out a number of duties, including learning, feelings and, most importantly, memory. This means that these volunteers not only heard the sound, but they remembered it-they made connections between the sound of a drill and the worry it produced in the past, causing their worry to return.

Understanding how brains reply to the sounds of dentists ' drills could help scientists find ways to make patients more relaxed, according to Karibe, because patients who worry about going to the dentist might keep putting off their visits. But the best way is to keep your teeth healthy.

1How does the writer explain that the pain isn’t felt most of the time in dental surgeries?

A. By showing facts with numbers.B. By asking questions one by one.

C. By giving examples group by group. D. By comparing results of patients.

2According to the fourth paragraph, what does the word "evoke” mean in Chinese?

A. 减轻B. 引起C. 显示D. 阻止

3How did the sound of drilling produce different results to the volunteers in the study?

A. It produced some worry in the volunteers in the low-fear group

B. For the low-fear group, it activated the brain area dealing with learning, feelings and memory

C. For the high-fear group, it caused more activities in the brain area relative to auditory processing.

D. It made people in the high-fear group remember their past uncomfortable memories.

4What is the last paragraph mainly about?

A. How the study might be useful.

B. Some new ways to treat teeth

C. The proper way to treat dental patients.

D. The importance of keeping our teeth healthy.

5What's the purpose of the passage?

A. To show us different areas of fear in brains.

B. To introduce us a recent survey by a scientist.

C. To help us have less fear of a trip to the dentist.

D. To make it clear that the sound of drilling is not terrible.

【答案】

1A

2B

3D

4A

5B

【解析】

文章大意:你害怕去看牙医吗?英国曼彻斯特大学(Manchester University)教授马丁蒂克尔(Martin Tickle)最近进行的一项调查显示,在牙科手术中,大部分时间都感觉不到疼痛。东京日本牙科大学的科学家Hiroyuki Karibe告诉《卫报》,他发现钻孔的声音能引起牙科病人深深的担忧,事实上他们没有任何疼痛。为了找出钻牙可能导致心跳加速的原因,Karibe根据志愿者对牙医的恐惧程度将他们分为低恐惧组和高恐惧组来进行试验,Karibe说,了解大脑是如何对牙医的牙钻声做出反应的,可以帮助科学家找到让病人更放松的方法。

1细节理解题。根据文中的信息In fact. among the 451 interviewed patients75 reported no pain at all during their visits, including situations when they had their teeth pulled out.可知,作者在解释牙科手术中,疼痛并不是大多数时候都能感觉到的,是用数字来说明事实的,故答案选A

2词义猜测题。根据下文Actually they don’t have any pain.事实上他们没有任何疼痛,结合本句I found that the sound of drilling can evoke deep worry in dental patients.我发现钻孔的声音能牙科病人深深的担忧。可知事实上他们没有任何疼痛,但钻孔的声音能引起牙科病人深深的担忧,所以此处表达的是“引起”,故答案选B

3细节理解题。根据文中的信息In the high-fear group,……they made connections between the sound of a drill and the worry it produced in the past, causing their worry to return.可知,在高恐惧组中,人们会想起他们过去不舒服的记忆,故答案选D

4段意归纳题根据Understanding how brains reply to the sounds of dentists ' drills could help scientists find ways to make patients more relaxed,可知,本段主要讲述的是这项研究可能会有多大的用处,故答案选A

5主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了科学家最近所做的试验,研究大脑是如何对牙医的牙钻声做出反应的,结合选项可知B选项“给我们介绍科学家最近做的一项调查研究。”符合题意,故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you enjoy hitting the books? It doesn’t mean you enjoy beating your books with your hand. That may be reasonable if you don’t understand something inside your books. Hitting the books just means that you are studying hard. You can learn a lot when you hit the books.1Especially before exams, most students spend a lot of time hitting the books to get good grades.

This is just one example of expressions that can’t be understood by taking them apart(分开)word by word. Expressions like this are called idioms(习语). They are an important part of a culture’s language. Languages and cultures are closely connected. One example of an idiom in the Chinese language is “dui niu tan qin”, or “to play the lute(拨弦乐器)to a cow.”2这意味着某人在说话或写作时不考虑其听众或读者。

Let’s get back to idioms that begin with the word “hit”3 There are many of them in English, but it’s not that easy for you to understand.

One common idiom you may hear in English is “hit the road”. It means to leave or to go. You can say, “Hey, I need to hit the road. Can we talk about this another time?” Or simply, “It’s time to hit the road.” When you are tired and you want to go to bed, you can say, “I need to hit the hay(干草).” It means you want to go to sleep.4 That’s because a bed was often a big bag with hay inside in the past.

5 习语使你的语言生动而有趣。 Let’s hit the road to learn some and try to use them.

【题目】阅读选择根据短文内容,选择正确的答案

One daya little monkey and a little fox went out to play. They saw an apple tree on the other side of the river. There were many big and red apples on it. But there was no bridge over the river. The monkey thought hard and had an idea. They pulled down a tree and put it over the river as a bridge.

The monkey said"My old friendyou go there first." But after the fox went to the other sidehe kicked(踢)the tree into the river and ran to the apple tree." How can I get there without the tree"cried the monkey. The fox laughed and said"You just stand there and watch me eating the apples.” The monkey was very angry.

Suddenly it began to rain.The water level(水位)in the river rose(上涨)and the tree flew away with the water.” You can eat all the apples. But you can't come back"shouted the monkey. The fox stopped eating and looked at the monkey sadly.

1What did the monkey and the fox see on the other side of the river

A. A bridge.B. An apple tree.C. A boat.

2Who thought hard and had an idea

A. The monkey.B. The fox.C. Both of them.

3What did they put over the river as a bridge

A. A tree.B. An apple.C. A monkey.

4Why was the fox sad at last

A. Because he was angry with the monkey.

B. Because he couldn't come back.

C. Because he couldn't eat apples.

5What does the story tell us according to the passage

A. The fox shouldn't go first.

B. The monkey could eat apples first.

C. One shouldn't care only about himself.

【题目】阅读下面文字,从AF选项中为每个段落选出一个最适合的标题。

46Growing up is not always easy When you face difficulties, what should you do? Just sit there and wait for help? Or believe yourself? To have a spirit of doing by yourself is more useful than crying for help.

47Stress is your body’s enemy. Life isn’t just study, study, study. Though schoolwork is important, it’s equally important to enjoy yourself, such as listening to music, doing sports, having a meal or going out for a travel.

48Whether it is to get to the store or get home, or if it is climbing the stairs instead of taking the lift, remembering a Because I can idea is an easy way to add more activities to your life Break the “I’m tired.” or “It is too hard.” or “It is too far.” rule. Increasing your activity level will give you useful things.

49 You’ll never create any luck if you sit there to wait for it to fall into your lap. Take steps towards your goals and dreams and greet every challenge. You will find you create more luck in everyday life.

50 Some people are already lucky, and they just don’t know it. Instead of giving all your attention to what you are short of, look at how lucky you already are. You no doubt have some wonderful friends, family, and a roof over your head.

A. Depending on yourself B. Take action right now

C. Ask for help if necessary D. Be more active

E. Feel lucky about what you have F. Reduce pressure and have fun

1____________

2____________

3____________

4____________

5____________

【题目】 I come from Cambridge, a beautiful city in the east of England. It is on the River Cam and has a population of about 120, 000. My home town is especially famous for its university. Many famous people studied here, such as Isaac Newton and Charles Darwin. There are lots of old buildings and churches to visit. Students and tourists enjoy trips along the river by boat.

Cambridge is 80 kilometers from London. London is in the south of England and it is on the River Thames. It has a population of about; seven and a half million, so it is bigger and busier than Cambridge. It is about 2, 000 years old, and it is famous for Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.

England itself is part of an island, and you are always near the sea. The small villages and beaches on the coast are popular for holidays. Tourists like the areas of low mountains and beautiful lakes in the north, and the hills and pretty villages in the south. Everywhere in England, you will notice how green the countryside is.

It is never very hot in summer or very cold in winter. So come and see England any time of the year, but bring an umbrella with you. It rains a lot all year round. You will need it most days.

1Cambridge is .

A. in the east of EnglandB. in the south of England

C. on the River ThamesD. far from the River Cam

2How many examples of famous people are mentioned in the passage?

A. One.B. Two.C. Three.D. Four.

3What can we know about Cambridge and London?

A. Cambridge is much busier than London.

B. London is 2, 000 kilometers from Cambridge.

C. Cambridge has more famous buildings than London.

D. London has a much bigger population than Cambridge.

4Tourists like in the south of England.

A. the churchesB. the low mountains

C. the pretty villagesD. the beautiful lakes

5It is in England.

A. very hot in summerB. very cold in winter

C. not very cold in winterD. not rainy all year round

【题目】 (an extract from a detective story)

"Sit down, " Henderson said, sitting down in an armchair himself and looking at Logan. "What are you here for?"

"I understand you had a party last night" said Logan, a police officer.

"Yes," said Henderson, "Oh! I hope the neighbours haven’t been complaining about the noise again. "

"Not that I know of." said Logan. "But a young girl, Fran, who came to the patty hasn't been home yet"

"Fran" said Henderson. "Yes, she was here. She left early, as I remember-about one o'clock. I happened to notice what the time was when she came to say goodbye. But nobody else left until about four in the morning."

Henderson looked quite relaxed.

"Did you know Clare?" asked Logan suddenly.

"Oh, God!" Henderson sat forward. "You don't think ... the same thing has happened to Fran?"

"We're keeping an open mind," said Logan, watching him carefully, "but we're giving it our full attention."

Well, yes. I can understand that. " replied Henderson, getting comfortable in the armchair again.

"So," repeated Logan, "did you know Clare?"

"Well, sure. I knew who she was. But we never had anything to do with each other." Said Henderson, giving Logan a big smile.

"Who else was at your party?" asked Logan.

"People from the university," said Henderson. "Students, teachers."

"David?" asked Grant, Logan's partner.

"Yes, David was here for a time." Henderson smiled again. "But he's not really a party animal. He probably left early."

"What do you mean, probably?" asked Grant.

Henderson looked at Grant. Grant was sixty with thick black hair and a large moustache. His clothes, as always, looked rather old: a blue jacket and grey trousers. He did not look much of a party animal either.

"Well, I don't check when my guests arrive and leave," said Henderson. "And some people just leave when they want to go home. They don't come and say goodbye. Anyway, sometimes I can be difficult to find." Again he looked at Logan, raised his eyebrows and gave her a big smile. "I sometimes end up in the bedroom"

1How many characters are mentioned in the story?

A. Five.B. Six.C. Seven.D. Eight

2Why did Logan and Grant go to Henderson's house?

A. Because the girl Fran who attended the party disappeared.

B. Because they went to the party held in, Henderson's house.

C. Because Henderson's neighbours called them for the noise.

D. Because they wanted to know why Henderson held the party.

3What can be inferred (推断) from Grant's question "What do you mean, probably?"?

A. Grant helped Logan to ask this question.

B. Grant didn't understand Henderson's words.

C. Grant himself wasn't a party animal like David.

D. Grant wanted to know the exact time of David's leaving.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网