题目内容
【题目】Max’s Good Habit
Max reads more than anyone he knows. He loves to read during all of his free time. His friends laugh at him because he would rather read than play video games, but his parents and his teachers are proud of him. They say reading is important, and it will help him learn about the world around him. They also tell him it is a good habit to read on a regular basis.
One day Max was reading a magazine article about volcanoes. He told his friends all about volcanoes and what causes them to erupt(爆发). The very next week, his class was told to do a science project. It was to create a poster board with information about volcanoes and to build a volcano model. Guess who everyone wanted in their project group? Max's friends weren't laughing at him anymore. Max ended up being in a group with Liz, Anna and Josh.
Max made copies of the magazine article about volcanoes so his project partners could read about them, too. They also went to the library to look for more information about volcanoes.
The group met at Anna’s house that night to organize the information. They all asked Max what he thought was most important. Then they discussed and decided on the information they wanted to put on the poster board.
The next night they met at Josh's house to build their volcano. They used cardboard and modeling clay(黏土). First they made a volcano shape with the cardboard, and then they covered the shape in brown clay. They also fixed red clay to the top of the volcano model to make it look like it was erupting.
The volcano looked great. Max. Liz, Anna and Josh were very proud of their hard work. When they turned in their project. their teacher was proud, too. Thanks to Max's good habit, they got an A+ on both parts of the project.
【1】Why do Max's friends laugh at him?
_________________________________________________________
【2】What was the science project?
_________________________________________________________
【3】Where did the group get the information about volcanoes?
_________________________________________________________
【4】What did the group use to make the volcano model?
_________________________________________________________
【5】What do you learn from this story?
_________________________________________________________
【答案】
【1】Because he would rather read than play video games.
【2】It was to create a poster board with information about volcanoes and to build a volcano model.
【3】From the magazine article that Max read and the library.
【4】They used cardboard and modeling clay.
【5】I learn that reading is a good and important habit and it’s helpful for our study.
【解析】本文主要内容:马克斯非常喜欢读书,他的朋友们嘲笑他,因为他宁愿读书也不喜欢玩电子游戏。后来他建立了一个科学计划,即建立一个与有关火山的信息的海报,并建立一个火山模型。后来他在杂志上发表了关于火山的文章,他的项目合作伙伴也可以读到他们的故事,他们也去图书馆寻找更多关于火山的信息。幸亏马克斯的好习惯,他的小组在这个项目的两个部分都获得优秀(A)。说明了阅读是一个好的重要的习惯,它有助于我们的学习。
【1】题意:为什么马克斯的朋友们嘲笑他?根据第1段第3句His friends laugh at him because he would rather read than play video games,(他的朋友们嘲笑他,因为他宁愿读书也不喜欢玩电子游戏,)可知答案是Because he would rather read than play video games.
【2】题意:科学项目是什么?根据第2段第4句It was to create a poster board with information about volcanoes and to build a volcano model.(这是创建一个有关火山的海报板,并建立一个火山模型。)可知答案是It was to create a poster board with information about volcanoes and to build a volcano model.
【3】题意:这个小组从哪里得到有关火山的信息?根据第3段Max made copies of the magazine article about volcanoes so his project partners could read about them, too. They also went to the library to look for more information about volcanoes.(马克斯复制了关于火山的杂志文章,他的项目伙伴也可以读到。他们还去图书馆寻找有关火山的更多信息。)可知答案是From the magazine article that Max read and the library.
【4】题意:这个小组用什么来制作火山模型?根据第5段第2句They used cardboard and modeling clay(黏土).(他们使用硬纸板和模型粘土。)可知答案是They used cardboard and modeling clay.
【5】题意:你从这个故事中学到了什么?本文主要讲述了马克斯有阅读的好习惯,他宁愿读书也不喜欢玩电子游戏。后来老师要求建立一个科学计划,这是创建一个有关火山的海报板,并建立一个火山模型。幸亏马克斯的好习惯,他的小组在这个项目的两个部分都获得优秀。说明了阅读是一个好的重要的习惯,它有助于我们的学习。故答案为:I learn that reading is a good and important habit and it's helpful for our study.