题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限一词。

Colours can i 1our moods.For example, blue has a way of creating a peaceful and c2 feeling.That's b 3blue can slow the pulse and lower the body temperature.

A large n 4 of people choose blue or green as their favourite colour.Green represents n5 ,good luck or springtime in many people’s minds.Having some greenery in each room of a house is a good w 6to make the atmosphere(空气) a little more relaxing.

Red is a colour that draws attention.It's considered the warmest colour and often c7 feelings of passion and love.But, too much red can e8make people angry.Don’t use too much red inside yourhome, especially in the living room.If you love red, consider some red touches like a red lamp.

Choose the colour w9 if you want a room to look clean and peaceful.White creates feelings of youth, purity and simplicity.However, a white room can easily r10people of hospitals.Add touches of other colours, here and there, when going with a mostly white room.

【答案】

1influence

2calm

3because

4number

5nature

6way

7creates

8easily

9white

10remind

【解析】

文章大意:本文介绍了颜色对人的情绪的影响。蓝色给人创造一个和平、平静的感觉。绿色代表自然、好运或春天,使人放松。红色是最温暖的颜色,常常创造激情和爱的感觉。白色象征着纯洁和简单。

1句意:颜色可以影响我们的情绪。根据下文所列举的各种颜色对我们情绪的影响,可知此处句意为“颜色可以影响我们的情绪”,“影响”influence,前面有情态动词can,所以这里用动词原形形式,故答案填influence.

2句意:蓝色创造一个和平、平静的感觉。根据前面blue has a way of creating a peaceful再结合首字母提示,可知此处表达的是“平静的”calm,形容词,与前面的peaceful是并列成分,共同修饰后面的名词feeling,故答案填calm.

3句意:那是因为蓝色可以减缓脉冲和降低体温。根据That's b__3__blue can slow the pulse and lower the body temperature.结合首字母提示,可知本句是because引导的原因状语从句,故答案填because.

4句意:大量的人选择蓝色或绿色作为他们最喜欢的颜色。a large number of许多、大量,修饰可数名词复数,谓语动词应该按照复数名词作主语的要求用复数,故答案填number.

5句意:绿色在许多人的心目中代表自然、好运或春天。根据后面的good luck or springtime,结合首字母提示,可知此处表达的是“自然”nature,名词,故答案填nature.

6句意:在房子里的每个房间里都放一些绿色植物是一个好方法。根据下文make the atmosphere(空气) a little more relaxing,可知此处表达的是“一个好方法”,“方法”way,前面有不定冠词a,所以这里用其单数形式,故答案填way.

7句意:它被认为是一种最温暖的颜色,常常创造激情和爱的感觉。根据后面的feelings of passion and love,可知此处表达的是“创造、创建”create,主语是it,时态是一般现在时,所以应用其第三人称单数形式,故答案填creates.

8句意:但是,太多的红色很容易让人生气。根据But, too much red can e___8___make people angry.结合下文语境,可知此处句意为“但是,太多的红色很容易让人生气”,空格处修饰后面的动词make,所以应用副词形式,“容易地”easily,故答案填easily.

9句意:如果你想要房间看起来干净和平静选择白色。根据下文White creates feelings of youth , purity and simplicity.可知此处应是“选择白色”,“白色”white,故答案填white.

10句意:然而,一个白色的房间很容易让人想起医院。根据题干However, a white room can easily r__10__people of hospitals.结合首字母提示,可知此处句意为“一个白色的房间很容易让人想起医院”,“使想起”remind,前面有情态动词can,所以这里用动词原形,故答案填remind.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Fifth-grader Kayla Martel loves basketball. But her school doesn’t have a girls’ team. So for the past four years, Kayla has played on the boys’ team at St. John the Apostle School in Clark, New Jersey. That hadn’t been a problem until earlier this year. The team was told that it either had to ask Kayla and another girl to leave the team or end its season early.

The team, called the Chargers, plays in a league (联赛) that didn’t allow mixed teams after fourth grade. When the league leader found out that there were girls in the team, he gave the coaches (教练) bad news. The team could keep playing but only without the girls.

Keisha Martel, Kayla’s mom, is one of the Chargers’ coaches. She asked the team to take a vote (投票), knowing it would be difficult for the kids to choose.

“They all said, ‘It doesn’t matter. We’re a team and we’re sticking together (团结一致),’” said Keisha.

The Chargers wasn’t allowed to play for a few weeks, but then the league reversed its decision. The team, girls included, played the rest of the season. They even made it to the championship (锦标赛) game — and won!

Kayla has some advice for other teams. “Make sure you are family — you have each other’s back,” she says.

1How many girls played for the Chargers?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

2What was the bad news the Chargers’ coaches got?

A. Some of them had to leave their jobs.

B. The team had to keep playing without the girls.

C. The team couldn’t play in the league anymore.

D. There would be no basketball team at the school.

3What does Kayla’s mom do?

A. She is the league leader.

B. She is a basketball coach.

C. She is a teacher at Kayla’s school.

D. She is the headmaster of Kayla’s school.

4The underlined word “reversed” is closest in meaning to “_______”.

A. forgot B. supported C. changed D. made

5What’s Kayla’s advice for other teams?

A. They should practice more.

B. Team members should support each other.

C. They should not be afraid of making mistakes.

D. Team members and coaches should trust each other.

【题目】阅读下面短文,根据提问回答下面的问题。

Chris is not a traditional explorer(探险者)—he usually works in an office for a large organization.Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.

Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders (无国界医生).MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster.Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programmes that help people.

At the moment, there are over 27,000 trained medical staff taking part in MSF projects and tasks.The organization received the Nobel Peace Prize in 1999.All kinds of doctors can volunteer for MSF.They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions.Doctors with experience in tropical(热带的) diseases are especially useful because most of MSF’s work is in Africa.When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months.When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency task following a disaster, such as an earthquake.

But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience you gain is a great help in your career.Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet.Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.

1When does MSF send trained doctors all over the world to help people? (no more than 6 words)

2How many trained medical staff are taking part in MSF projects and tasks now?

3What kind of doctors are greatly needed in Africa?(no more than 6 words)

4According to Chris, what is the most important after finishing a task of MSF?

5Why is a MSF doctor’s job exciting and dangerous? (请自拟一句话作答)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网