题目内容

【题目】【苏省盐城市2015年中考英语试题】阅读与回答问题。(共5小题,每小题2分,计10分)

Read a Timeline

Every family has a history. A timeline can show events in a family's history. A timeline is an ordered group of words and dates that shows when events happened.

Learn the skill

Step1 The title tells what the timeline is about. The timeline has a line divided in equal parts. Each park stands for 10 years.

Step2 Look at the first and last numbers on the timeline. The numbers are years. The events on the timeline happened between these years.

Step3 The numbers with the events on the timeline tell the year in which each event happened.

Practice the skill

Title _______________________

【1】How long does each part in the timeline stand for?

_____________________________________________________________________

【2】Where did Lily's great-grandmother come from? (in no more than 4 words)

____________________________________________________________________

【3】Who was born in 1970?

____________________________________________________________________

【4】What happened in 1994?

____________________________________________________________________

【5】What's the best title of the timeline?

____________________________________________________________________

【答案】

【1】Ten years.

【2】China.

【3】Lily’s father.

【4】Lily’s parents married.

【5】events in Lily’s family history.

【解析】

试题分析:这篇短文中利用时间表的图示,给我们展示了从1930年到2000年Lily家的历史,图表中每隔10年为一个时间段,从Lily的曾祖母从中国来到美国,一直到1999年Lily出生,记录了Lily家的一些大事。

【1】根据短文中的这张时间表可知,这里给我们展示了从1930年到2000年间Lily家的历史,根据短文中Each part stands for ten years可知,每段时间的间隔是10年,如从1930到1940年,从1940年到1950年等。故本题的答案应该是Ten years。

【2】根据短文中的图示可知,Lily’s great-grandmother comes to the USA from China可知,Lily的曾祖母是从中国来到了美国。因此她是从中国来的,这个题要求我们用不超过四个词来作答,因此我们可以简单的回答China。

【3】根据题目所问,我们在短文中寻找1970这一年,根据短文中的图示可知,1970 Lily’s father is born ,Lily 的父亲出生在1970年,故本题答案是Lily’s father。

【4】根据题目中的问题,我们知道答案在短文中去寻找1994这个年代,根据短文中Lily家的历史时间表可知,1994 Lily’s parents marry可知,在1994年,Lily的父母结婚了。

【5】这篇短文中利用时间表的图示,给我们展示了从1930年到2000年Lily家的历史,从Lily的曾祖母从中国来到美国,一直到1999年Lily出生。因此这篇短文的题目应该是Events in Lily’s family history。

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文填空

(2014上海)

在短文空格处填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给。

A school newspaper The Teens asked over one thousand teenagers how they spent their spare time.Here they report the r______of the survey.It’s not at all surprising to learn that most teens said they wanted more free time.Most have less than an hour a day for after-school activities.

P______activity was popular among both girls and boys,averaging between three to six hours a week.Favourite sports among girls were tennis,basketball and swimming.Boys said they liked football,basketball and skating.

Speaking of entertainment,music and TV were popular.About half of those surveyed said that music was their favourite activity.This i_____both listening to and playing music.TV was also very popular.Three quarters said they preferred watching TV to reading a book or magazine.

Unexpectedly,as many as three out of ten teenagers mentioned that collecting things was something they liked to do in their spare time.They had v_______collections from cartoon books and baseball cards to stickers,toys and coins.

V________friends was also popular.Eight out of ten teenagers said they met friends once a week.Nine out of ten said they contacted friends through the Internet.A________popular way of contacting friends was the telephone.Everyone we surveyed said they spoke to friends every day.Most said they spoke about twenty minutes a day.Surprisingly,teenagers s________went dancing,especially girls.Only one out of ten said they went to the dance regularly.

1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________ 6.________ 7.________

【题目】Dear One Family Members,

First, please accept our great thanks for your support, trust and donations towards our Ya’an earthquake relief (救济) work!

Recently, many worries were brought to our attention, and we managed to provide answers to some common questions.

Please read the Q&A in the following:

Q: Where may I find the latest news on One Foundation’s Ya’an earthquake relief work?

A: We warmly welcome you to visit our website, Sina Weibo, Tencent Weibo and you could get

all the news from there.

Q: How may I donate to One Foundation from abroad?

A: Thank you for your kind heart and support. At present, there are two official channels for

donations from abroad: Bank transfer and PayPal.

Q: How may I get a donation receipt (收据)?

A: If you have donated more than 20 U.S. dollars, please send your personal information to

idonation@one-foundation.com. We will send the e-receipt by the end of May.

Because of the large number of donations we have received recently, try as we might, we may

not be able to send the receipt soon enough. Thank you very much for your patience.

Once again, we give our faithful thanks to you. We will carefully plan and use the donations from every One Family Member and we will do our best to help those who need your support. One Foundation

May 9, 2013

【1】 ______ about donating to One Foundation are answered in this passage.

A. Some questions B. Few questions

C. All the questions D. No questions

【2】 You can get up-to-date information by visiting the following websites except ______.

A. Tencent Weibo

B. Sina Weibo

C. the website of Red Cross

D. the website of One Foundation

【3】How many official channels for donations from abroad are mentioned?

4. One. B. Two. C. Three. D. Four.

【4】Why can’t One Foundation send the receipt soon?

A. Because there aren’t enough receipts.

B. Because there are a large number of donations.

C. Because the people in the foundation are not experienced.

D. Because the people in the foundation are not hard-working.

【5】Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. One Foundation won’t accept donations from abroad.

B. No worries were brought to One Foundation’s attention.

C. One Family Members are trying to help people in Ya’an.

D. One Foundation will send e-receipts to all the people who have donated.

【题目】Dear One Family Members,

First, please accept our great thanks for your support, trust and donations towards our Ya’an earthquake relief (救济) work!

Recently, many worries were brought to our attention, and we managed to provide answers to some common questions.

Please read the Q&A in the following:

Q: Where may I find the latest news on One Foundation’s Ya’an earthquake relief work?

A: We warmly welcome you to visit our website, Sina Weibo, Tencent Weibo and you could get

all the news from there.

Q: How may I donate to One Foundation from abroad?

A: Thank you for your kind heart and support. At present, there are two official channels for

donations from abroad: Bank transfer and PayPal.

Q: How may I get a donation receipt (收据)?

A: If you have donated more than 20 U.S. dollars, please send your personal information to

______________We will send the e-receipt by the end of May.

Because of the large number of donations we have received recently, try as we might, we may

not be able to send the receipt soon enough. Thank you very much for your patience.

Once again, we give our faithful thanks to you. We will carefully plan and use the donations from every One Family Member and we will do our best to help those who need your support. One Foundation

May 9, 2013

1______ about donating to One Foundation are answered in this passage.

A. Some questions B. Few questions

C. All the questions D. No questions

2You can get up-to-date information by visiting the following websites except ______.

A. Tencent Weibo

B. Sina Weibo

C. the website of Red Cross

D. the website of One Foundation

3How many official channels for donations from abroad are mentioned?

4. One.A. Two. B. Three. C. Four.

4Why can’t One Foundation send the receipt soon?

A. Because there aren’t enough receipts.

B. Because there are a large number of donations.

C. Because the people in the foundation are not experienced.

D. Because the people in the foundation are not hard-working.

5Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. One Foundation won’t accept donations from abroad.

B. No worries were brought to One Foundation’s attention.

C. One Family Members are trying to help people in Ya’an.

D. One Foundation will send e-receipts to all the people who have donated.

【题目】

The 2014 FIFA World Cup, the twentieth World Cup football match, was held in Brazil from June 12th, 2014 to July 13th, 2014. Thirty-two teams from different countries brought us sixty-four wonderful games during the World Cup. This was the second time the World Cup was held in this country and the fifth in South America. Thousands of football fans watched the games.

A Bite of China舌尖上的中国, a mouth-watering documentary TV program featuring delicious Chinese food, has interested a large number of people. The program has become very popular since it was shown on TV. The documentary provides not only Chinese delicious food but also the relations between people and food. “We made this documentary with our respect and love for food. I hope it will help people learn more about Chinese food as well as Chinese culture.” said the director Mr. Chen.

Lu Jialei, a school girl from Hangzhou, China, won the championship of the first Chinese Character Dictation Contest,汉字听写大赛 which made her become famous overnight. Lu is a hard-working girl and always comes top at school. “I like reading and I’m crazy about learning Chinese characters. I enjoy the contest and hope more and more people become interested in learning Chinese characters.” said Lu Jialei after winning the contest.

根据短文内容,从题中所给A、B、C、D四个选项中选出正确答案,并在答题卡上将选项涂黑。共5小题,每小题2分,共10分

【1】 How long did the 2014 FIFA World Cup last?

A. About a week. B. About two weeks.

C. About a month. D. About two months.

【2】What kind of TV program is A Bite of China?

A. A comedy. B. A documentary.

C. A thriller. D. An action movie.

【3】What’s Lu Jialei’s hobby?

A. She likes reading. B. She likes running.

C. She likes eating. D. She likes playing soccer.

【4】Which is NOT true according to the articles?

A. Lu Jialei always gets good grades at school.

B. The World Cup has been held in South America twice.

C. Many people like watching the TV program A Bite of China.

D. Lu Jialei hopes more people can take much interest in Chinese Characters.

【5】Where may the articles probably come from?

A. A story book. B. A science report.

C. A sports magazine. D. The Internet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网