题目内容
【题目】Dear One Family Members,
First, please accept our great thanks for your support, trust and donations towards our Ya’an earthquake relief (救济) work!
Recently, many worries were brought to our attention, and we managed to provide answers to some common questions.
![]()
Please read the Q&A in the following:
Q: Where may I find the latest news on One Foundation’s Ya’an earthquake relief work?
A: We warmly welcome you to visit our website, Sina Weibo, Tencent Weibo and you could get
all the news from there.
Q: How may I donate to One Foundation from abroad?
A: Thank you for your kind heart and support. At present, there are two official channels for
donations from abroad: Bank transfer and PayPal.
Q: How may I get a donation receipt (收据)?
A: If you have donated more than 20 U.S. dollars, please send your personal information to
______________We will send the e-receipt by the end of May.
Because of the large number of donations we have received recently, try as we might, we may
not be able to send the receipt soon enough. Thank you very much for your patience.
Once again, we give our faithful thanks to you. We will carefully plan and use the donations from every One Family Member and we will do our best to help those who need your support. One Foundation
May 9, 2013
【1】______ about donating to One Foundation are answered in this passage.
A. Some questions B. Few questions
C. All the questions D. No questions
【2】You can get up-to-date information by visiting the following websites except ______.
A. Tencent Weibo
B. Sina Weibo
C. the website of Red Cross
D. the website of One Foundation
【3】How many official channels for donations from abroad are mentioned?
4. One.A. Two. B. Three. C. Four.
【4】Why can’t One Foundation send the receipt soon?
A. Because there aren’t enough receipts.
B. Because there are a large number of donations.
C. Because the people in the foundation are not experienced.
D. Because the people in the foundation are not hard-working.
【5】Which of the following sentences is TRUE according to the passage?
A. One Foundation won’t accept donations from abroad.
B. No worries were brought to One Foundation’s attention.
C. One Family Members are trying to help people in Ya’an.
D. One Foundation will send e-receipts to all the people who have donated.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】试题分析:这篇短文给我们介绍了壹基金,这是一个慈善组织,短文中就壹基金的一些问题,做出来解答。我们可以通过壹基金的网站、新浪微博和腾讯微博来关注这一组织的最新信息。
【1】A主旨大意题。这篇短文给我们介绍了壹基金,并且针对壹基金询问了一些问题,并做出来解答。根据短文第二段中we managed to provide answers to some common questions.可知,这里回答了一些问题,故这里应选A。
【2】C细节理解题。根据短文中We warmly welcome you to visit our website, Sina Weibo, Tencent Weibo and you could get all the news from there.可知,我们可以在壹基金的网站以及新浪微博和腾讯微博上,获得所有的信息。短文中没有提到红十字会的网站,故应选C。
【3】B细节理解题。根据短文中At present, there are two official channels for donations from abroad: Bank transfer and PayPal.可知,目前,获得来自国外的捐助的渠道有两个。故应选B。
【4】B细节理解题。根据短文中Because of the large number of donations we have received recently, try as we might, we may not be able to send the receipt soon enough可知,因为捐助太多,壹基金可能不能够很快的发出收据。由此可知选B。
【5】C推理判断题。根据短文的开头First, please accept our great thanks for your support, trust and donations towards our Ya’an earthquake relief (救济) work!可知,壹基金在雅安地震中做出了很多捐助和救济的工作。由此可知C是正确的。根据短文的第二个问题可知A不对;根据many worries were brought to our attention可知B不对;根据If you have donated more than 20 U.S. dollars, please send your personal information toidonation@one-foundation.com. We will send the e-receipt by the end of May可知D不对。