题目内容
【题目】阅读下列短文,根据短文内容从A、B、C、D四个选项中选择一个最佳答案。
A
Hongnan Restaurant |
History Museum |
Baihe Shopping Center |
Fuli Hotel |
(1)If you want to go out for lunch on Sunday, you can call ______.
A.83386223 or 83338989
B.87796960 or 83386223
C.83338989 or 87872738
D.87872738 or 87796960
(2)______ is closed for 2 hours in the afternoon on weekdays.
A.Fuli Hotel
B.Hongnan Restaurant
C.History Museum
D.Baihe Shopping Center
(3)You can learn about ______ when you visit History Museum.
A.the history of South China
B.the history of local Guangdong people
C.the history of Shanghai
D.the history of Hong Kong
(4)Which is true about the advertisement?
A.You can go shopping on 635 Grand Road.
B.You can have lunch from 12:00 to 2:30 on Saturday.
C.You can learn the history of local Guangdong people for more than three hours on weekends.
D.You can only go back to the hotel after 12:00 pm.
(5)The information may come from a ______.
A.story
B.picture book
C.newspaper
D.text book
【答案】
(1)A
(2)B
(3)B
(4)C
(5)C
【解析】这篇短文主要介绍了鸿南饭店、广东历史博物馆、百合购物中心以及富丽宾馆的联系电话、地址和营业时间等信息。
(1)A细节理解题。根据Hongnan Restaurant “Tel: 83386223”、“Open: Mon to Fri:7:00am— 2:30 pm4:30 pm—9:00 pm Sat & Sun: 7:30 am— 2:00 pm 5:000pm—10:00pm”以及Fuli Hotel “Tel: 83338989”、“Lunch: 11:30 am—2:00 pm”的介绍可知,星期天外出吃午饭可以拨打电话:83386223或83338989。结合选项可知应选A。
(2)B 细节理解题。根据 Hongnan Restaurant “Sat & Sun: 7:30 am-2:00 pm 5:00 pm-10:00 pm”的介绍可知,鸿南饭店周末下午关门两小时。结合选项可知应选B。
(3)B 细节理解题。根据 History Museum “One of Guangdong’s largest museums specializing (专门)in the history of local Guangdong people.”的介绍可知,广东历史博物馆可以了解当地广东人的历史。结合选项可知应选B。
(4)C细节理解题。根据4则广告的介绍,A、B、D选项的叙述不符合原文内容。而结合History Museum “Sat & Sun: &30 am—11:30am 2:30pm—6:30pnT的介绍可知,C选项的叙述是正确的,故应选C。
(5)C判断推理题。通读全文可知,这篇短文主要介绍饭店、宾馆、博物馆以及购物中心的一些信息,因此 文意不可能来自于故事书、图画书和教科书,而是来自于新阆报纸。结合选项可知应选C。
【题目】 短文填空(共10小题,计10分)
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确(每个单词限用一次)。
refuse sleep whenever regret examination smoke worry pain Germany fever |
Once a 【1】 came to a doctor with many different problems. He sometimes had a
【1】 in his head and sometimes had a low【1】 . What’s more, he felt tired【1】 he walked. He couldn’t sleep well during the night so he felt 【1】 all day. The doctor gave him some 【1】 carefully and found nothing wrong with him. At last, the doctor wanted to examine his lungs, so he asked him to take an X-ray, but the man 【1】 .
He thought there was nothing wrong with his lungs, because he never drank or【1】 . In the end, the doctor said, “You must have done something wrong. Tell me what’s 【1】 you, or I can’t help you.” The man admitted (承认) he cheated his mum out of some money. He【1】 doing that all the time. Then the doctor let the man write to his mum and return the money. As soon as the man put the letter into the postbox, he felt well at once.