题目内容
【题目】When you are in England, you must be more careful in the street because the traffic drives on the left. Before you cross the street, you must look to the right first and then left.
In the morning and in the evening, when people go to or come from work, the streets are very busy. Traffic is the most dangerous then.
When you go by bus in England, you have to be careful, too. Always remember the traffic moves on the left. So you must be more careful, have a look first or you will go wrong.
In many English cities, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can see the city very well.
【1】In England the traffic drives______.
A. on the right B. in the middle
C. on the left D. in the front
【2】When you cross the street, you must look to _______.
A. the left first B. the right first
C. the front first D. the back first
【3】In the morning and in the evening the streets become busy because________.
A. the people go to work B. the people come from work
C. the weather is fine D. both A and B
【4】The big buses with two floors in the England are _______in China.
A. 单层公共汽车 B. 双层公共汽车
C. 地铁 D. 长途公共汽车
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
试题分析:这篇短文给我们介绍了英国的交通情况,英国的道路上车辆都是靠左行驶的,跟我们不同,所以要特别小心。还有早上和黄昏是上、下班的高峰时刻,道路会比较拥挤。另外英国还有双层公共汽车,可以让我们更好的欣赏这座城市。
【1】C 细节理解题。根据短文中When you are in England, you must be more careful in the street because the traffic drives on the left可知,在英国,道路上的交通都是靠左行驶的。由此可知选C。
【2】B 细节理解题。根据短文第一段中Before you cross the street, you must look to the right first and then left.可知,在你过马路之前,你应该先向右看,再向左看。故选B。
【3】D 细节理解题。根据短文第二段中In the morning and in the evening, when people go to or come from work, the streets are very busy可知,在早上或是黄昏时候,正是人们上、下班的高峰时刻,所以道路会比较拥挤。由此可知选D。
【4】B词义猜测题。根据文意和这个短语所在的句子可知,big buses with two floors的意思是双层公共汽车。floor层,楼层。故应选B。
【题目】My name is Chen Lan.My home is in Gulangyu. 【1】____ It is in Xiamen.It is near the sea (海).Gulangyu is a small place(地方), but it is very nice and clean.
【2】_____ People only walk.So it is very quiet (安静的).My house is in the center of Gulangyu. 【3】_____ My grandfather tells me the tree is very old.There are many birds in the tree. 【4】___
My house is near the sea.The sea is big and blue.There are many fish in the sea. 【5】____ It is very interesting.I like eating and catching fish.
A.We call it a “bird tree”. B.There are no cars, buses or bikes. C.After school, I often go there and catch fish with my friends. D.Where is Gulangyu, do you know? E.Behind my house there is a big old tree. |
【题目】书面表达
根据所给提示,描述你和你的朋友的喜好和拥有的物品。 (计10分)
可适当补充细节 。60-80字 。
要求: 语言流畅, 书写规范, 卷面整洁. 文中不得使用真实姓名 。
Names | Things | Like s | Dislikes ( 不喜欢) |
Anna | ten English CDs | music | sports |
Bob | three baseballs; two basketballs | sports | reading books |
Cathy | twelve Chinese books | reading books | watching TV |
I | …… | …… | …… |
My Friends and I
______________________________________________________________
______________________________________________________________