题目内容
【题目】Passage A
Shenzhou Travel Agency (旅行社)
Five-day trip to Zhangjiajie By train
Five-star hotel
Call Miss Li at 5678-9230 for more information.
Piano Lessons
Music teacher
Good at teaching kids from 5 to 10 years of age
Call Mary at 8230-7861
Babysitter(保姆) Wanted
A 2-year-old baby At my home
From 8:00 am to 4:00 pm
A woman who is less than (不到)45 years old
Be good with kids.
Call Mr Johnson at 5817-6291
Room for Rent(出租)
One of two bedrooms
Share (共享) kitchen and bathroom with a quiet and clean girl
E-mail Lisa at ryhou@hotmail.com
【1】Who can teach children to play the piano?
A. Mary. B. Miss Li C. Mr Johnson. D. Lisa.
【2】What number should you call if you want to go to Zhangjiajie?
A. 8230-7861 B. 5678-9230
C. 5817-6291 D. 7187-9867
【3】 Who can get the job as a babysitter?
A. A man who is good at cooking.
B. A man who loves kids.
C. A woman who has two kids.
D. A woman who is 40 years old.
【4】How do you contact (联系) Lisa for more information?
A. Call her.
B. Go to visit her
C. Send her an e-mail.
D. Write to her.
【5】 Where can we find these ads?
A. In a newspaper. B. In a story-book.
C. In the library rules. D. In a history book.
【答案】
【小题1】A
【小题2】B
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】A
【解析】
试题分析:本文叙述了四则广告,分别是旅行社的5天旅行、玛丽的钢琴课、招聘保姆的广告以及出租房子的广告。
41. 【小题1】细节理解题。根据Call Mary at 8230-7861可知这里指的是玛丽是钢琴老师,所以和她联系,故选A。
【小题2】细节理解题。根据Call Miss Li at 5678-9230 for more information.可知,去张家界应该打电话5678-9230,故选B。
【小题3】细节理解题。根据A woman who is less than (不到)45 years old可知低于45岁的妇女,可以应聘保姆的职责,故选D。
【小题4】细节理解题。根据E-mail Lisa at ryhou@hotmail.com 可知,要联系丽萨,可以给她发邮件,故选C。
【小题5】推理判断题。本文是一则广告,应该在报纸上能够看到,故选A。
【题目】 FILM DATES (June 5th—June 25th)
THE ROYAL THEATER Film:2012 (160 minutes) Date: Saturday and Sunday Time: 2:00 pm-5:00 pm Price: ¥40 Tel: 0351-8734204 | THE KING’S CINEMA Film: Up (102 minutes) Date: Saturday and Sunday Time:2:30 pm Price: ¥20 ( free ticket for children under 10) Tel: 0351-8319312 |
CHANGFENG THEATER Film: Iron Man 2 (120 minutes) Date: from Tuesday to Friday Time: 4:00 pm Price: ¥60 Tel: 0351-8061635 | TOWN CINEMA Film: Ink Heart (106 minutes) Date: from Monday to Friday Time:9:00am Price: ¥30(adults) ¥20 (children under 18) Tel:0351-8456161 |
【1】 How much is the ticket of the film 2012?
A.¥20. B.¥30. C.¥40. D.¥60.
【2】You can call______ if you want to see Iron Man 2.
A. 0351-8734204 B. 0351-8319312
C. 0351-8061635 D.0351-8456161
【3】At 9 0’clock in the morning, you can go to______ to see a film.
A. the King’s Cinema B. Changfeng Theater
C. the Royal Theater D. Town Cinema
【题目】写作(计20分)
目前,很多学生不重视课外阅读。请你根据下表内容写一篇短文,对这一现状进行分析并提出建议。要点:
不重视课外阅读的原因 | 1.作业太多 2.没有读书习惯 3. …… |
课外阅读的好处 | 1.可以学到更多的知识 2. …… 3. …… |
对学校或同学的建议 | ……(至少两点) |
要求:1.词数在100左右(开头已经给出的内容不计入总词数);
2.内容必须包括上表中的要点,可适当发挥,但不要逐字翻译;
3.条理清楚、语句连贯;
4.文中不得出现真实的地名、校名和人名。
At present only a few students do some reading after class. Here are several reasons.
【题目】书面表达(10分)
假设你是Jenny,这儿有你的一张全家福照片。请根据表格所提供的信息,以My happy family 为题写一篇短文介绍自己及家庭成员。词数60词左右,注意语句通顺,书写规范,可适当发挥。
Members | Looks | Clothes | How old | What is he/she? | Personality (性格) |
Jenny | small,thin | a red dress | 13 | student | clever |
Jenny’s father | big,strong | …… | 39 | doctor | ……. |
Jenny’s mother | tall,thin | …… | 38 | nurse | ……. |
My happy family
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________