题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答下列问题。

Internet is educational. Many people think children should be allowed to surf the Internet as they wish. In this way, they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interests. But in my opinion, children should always be watched while surfing the Internet.

Many websites have information and pictures that children should not see. There are many things that children don’t understand. All of these may have some bad influence on children’s development. Also, it is dangerous to let children chat in rooms by themselves. Many parents tell their children not to talk to strangers on the street, so they should be careful of whom their children talk to on the Internet too. What’s more , sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children’s eyes, so parents should monitor(监视) the time that children spend on the Internet.

In a word, children should be kept away from anything that could be bad for them. I strongly believe that it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet.

1 When should the children always be watched in the writer’s opinion?

____________________________________________________________

2What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street?

____________________________________________________________

3Why shouldn’t children sit in front of a computer for a long time?

___________________________________________________________

4Who can help children stay away from the bad influence on the Internet?

___________________________________________________________

5What does the writer want to tell us in the passage?

___________________________________________________________

【答案】

【1】When/While surfing the Internet

【2】Not to talk to strangers./Don’t talk to strangers./Never talk to strangers.

【3】It’s bad for their eyes.

【4】Parents.

【5】It’s necessary for parents to watch their children when they use the Internet.

【解析】

试题分析:这篇文章作者通过对网络的好处和坏处的描述表明自己的观点:孩子在家长的监督下使用网络是必要的。

【1】根据文中children should always be watched while surfing the Internet.可知当孩子们在上网的时候,应该被关注。故答案填When/While surfing the Internet。

【2】根据文中Many parents tell their children not to talk to strangers on the street, so they should be careful of whom their children talk to on the Internet too.可知,父母告诉孩子们不要和陌生人说话。故填Not to talk to strangers./Don’t talk to strangers./Never talk to strangers.

【3】.根据文中What’s more , sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children’s eyes可知孩子们不能在电脑前做很长一段时间,因为对眼睛有害。故填It’s bad for their eyes.

【4】根据文中I strongly believe that it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet.可知,父母可以帮助孩子们远离网络的缺点。可知故填Parents.

【5】这篇短文主要是告诉我们对于父母来说有必要监督孩子们正确的使用网络。故填It’s necessary for parents to watch their children when they use the Internet.

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读。
Four ways to have a good school life
Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and be sure you do not waste (浪费) this great chance to learn?
Be active(积极的) at school
Don't say things are difficult or boring. Take interest in school life and your school subjects. Join lots of activities. Put up your hands quickly in class. Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable(令人愉快的).
Keep fit
If you don't eat a good breakfast, you will be thinking about food in class. If you go to bed late and don't have enough sleep, you will be sleepy in class. Play enough sports every day in order to keep your body strong.
Face the problem
Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. You cannot finish the race if you rest all the time. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don't make small problems very big and important. Don't forget to ask for help. You are young, and no one thinks you must do everything quite well!
Spend the weekends
Don't waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning. Go and play sports, get together with friends in the park to relax, learn to play the piano, or help someone with problem. If you don't want to go out, there are also a lot of things to do. You may read a book, practice English or help Mum with housework.
Follow our advice, and have a happy school life!

Title

to have a good school life

Be active at school

Be in school life and school subjects.
Join lots of activities.
Make yourself every day.

Keep fit

Eat every morning.
Have enough
Take a lot of exercise daily.

Face the problem

Don't put off(推迟) what you can do till
Don't give up if you
to ask for help if you can't solve your problems.

the weekends

Get out with friends or read or even help with the at home.
Try to make your weekends colorful.

【题目】阅读文章,选择最佳选项。C
On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It's a school bus, but it doesn't take the children to school. It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will stay here for three weeks. The farmers call it a school on wheels. Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.
When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches the small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. How the farmers hope that some day they can have a real school on their farm!
(1)The driver of the bus is ________.
A.the teacher
B.the student
C.the farmer
D.the school
(2)The bus school will ________.
A.take the children to school
B.stay here for a long time
C.take the fathers and mothers to school
D.go round from place to place
(3)When the bus school comes the farmers will ________.
A.stop working
B.warmly welcome it
C.be happy
D.both B and C
(4)The bigger children have their lessons in the afternoon because _______ in the morning.
A.they can't get up early
B.the teacher wants to teach the small children first
C.they have a lot of work to do
D.they have to do their homework
(5)What's the best title of the passage?
A.A school bus.
B.A school on wheels.
C.A small farm.
D.A moving driver.

【题目】缺词填空

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

Nowadays, more and more young people are becoming too proud and over-confident. They think they can do e 【1】 . So they simply ignore(忽视) their old parents, and believe that their parents’ experienced thoughts are out of date. Actually I used to be one of them, but after h 2 a story told by my father, I changed my mind completely. Now I would like to s 3 it with all of you.

Once, there’s a young man w 4 looked down on the old. He always thought that the old were just nuisances (麻烦事) in your busy life, a useless life that was going to be over. He also did this to his father. One day, the father and the son happened to meet each other in the garden. The son suggested that they should take a walk t __5_ . As they walked, a beautiful garden came into their sight. The son pointed to one of the prettiest flower and said, “We young people are like this sweet flower, so healthy, so energetic, and full of spirit. What about you oldsters? Just l 6 the falling leaves from a dying tree.”

Hearing this, the father smiled but said nothing. They continued the walking in s 7 . When they passed a shop, the father stopped and went in, he bought a walnut(核桃)and showed it to his son, slow and kind, he said, “We old are like this walnut. We’ve experienced many hard events in life. So we built up such a strong shell, and at the same time we also built up a pure inner world. Every fruit is so full-grown.”

“But every fruit was born by f _8__.” Refuted(反驳) the son.

“Yes, but not every flower can bear fruit….”

From then on, I always keep this story in my m 9 . It has taught me a lot.

We should try to be a flower that can bear fruit. We also have to know that our parents aren’t nuisances, b 【10 experienced walnuts, works of nature.

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

More and more people are wearing glasses. Poor eyesight makes us not so happy as those with good eyesight. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.

There are several causes leading to poor eyesight such as not enough food, genes(基因) and aging(变老). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, you’d better clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.

Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have lots of these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.

All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.

Problems

Many of us have poor eyesight because of paying 【1】 attention to eye care.

Causes

Solutions

Not enough food, genes and aging can 2 poor eyesight.

Eating healthy foods which are 3 in vitamins A, C and E will do good to our eyesight.

Televisions and computers are the causes of poor eyesight as well as 4 .

It’s best to take a break now and then.

Do eye exercises 5 .

Something dirty can make your eyes 6 and they will make you feel uncomfortable.

Clean your eyes 7 cold water.

UV rays can do 8 to our eyes.

◆You'd better wear 9 to protect your eyesight from UV rays.

Conclusions

In a word, it’s very important for us to 【10 for our eyes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网