题目内容

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

More and more people are wearing glasses. Poor eyesight makes us not so happy as those with good eyesight. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.

There are several causes leading to poor eyesight such as not enough food, genes(基因) and aging(变老). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, you’d better clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.

Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have lots of these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.

All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.

Problems

Many of us have poor eyesight because of paying 【1】 attention to eye care.

Causes

Solutions

Not enough food, genes and aging can 2 poor eyesight.

Eating healthy foods which are 3 in vitamins A, C and E will do good to our eyesight.

Televisions and computers are the causes of poor eyesight as well as 4 .

It’s best to take a break now and then.

Do eye exercises 5 .

Something dirty can make your eyes 6 and they will make you feel uncomfortable.

Clean your eyes 7 cold water.

UV rays can do 8 to our eyes.

◆You'd better wear 9 to protect your eyesight from UV rays.

Conclusions

In a word, it’s very important for us to 【10 for our eyes.

【答案】

【1】no/little

【2】cause

【3】rich

【4】reading

【5】regularly/more/often

【6】red

【7】with

【8】harm

【9】sunglasses

【10】care

【解析】

试题分析:这篇短文主要主要讲述了造成视力不佳的原因及如何保护好视力。

【1】通读整篇短文可知我们当中许多人视力不好,是因为我们对眼的关心不够。短语pay no/little attention to表示对……留心,关注。根据句意可知应填no/little

【2】根据文中There are several causes leading to poor eyesight such as not enough food, genes(基因) and aging(变老).可知这个空应填cause,表示造成视力不好的原因。根据句意可知故填cause

【3】Eating healthy foods will do good to your eyesight Remember that vitamins A, C and E are good for eyes.可知吃健康的富有丰富的维生素的A,B,C的东西对眼有好处。根据句意故填rich

【4】根据文中Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight.可知电视,电脑还有读书造成了眼的视力不好。根据句意可知故填reading

【5】根据文中And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food,可知,要有规律的做眼保健操。根据句意故填regularly/more/often

【6】 根据文章Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. 可知脏会使你的眼睛变红。故填red。

【7】根据文中If this happens, you’d better clean your eyes by using cold water.可知用清水清洗眼睛。可知应填with

【8】根据文中 For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.可知,UV会对你的眼造成伤害。根据句意故填harm

【9】根据文中Sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.可知太阳镜可以保护我们的眼睛。根据句意故填sunglasses

【10】通读整篇文章可知保护我们的眼睛是重要的。短语care for表示在乎,关心。根据汉语提示可知故填care

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容回答下列问题。

Internet is educational. Many people think children should be allowed to surf the Internet as they wish. In this way, they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interests. But in my opinion, children should always be watched while surfing the Internet.

Many websites have information and pictures that children should not see. There are many things that children don’t understand. All of these may have some bad influence on children’s development. Also, it is dangerous to let children chat in rooms by themselves. Many parents tell their children not to talk to strangers on the street, so they should be careful of whom their children talk to on the Internet too. What’s more , sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children’s eyes, so parents should monitor(监视) the time that children spend on the Internet.

In a word, children should be kept away from anything that could be bad for them. I strongly believe that it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet.

1 When should the children always be watched in the writer’s opinion?

____________________________________________________________

2What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street?

____________________________________________________________

3Why shouldn’t children sit in front of a computer for a long time?

___________________________________________________________

4Who can help children stay away from the bad influence on the Internet?

___________________________________________________________

5What does the writer want to tell us in the passage?

___________________________________________________________

【题目】Nearly eight hundred million people in this world cannot read or write, most of them in developing countries. Two-thirds are women and girls.

John Wood who started the Room to Read campaign(运动), has opened 1,650 schools and 15,000 libraries in some of the world’s poorest communities(社区). He said that from the beginning, Room to Read’s goal was to reach 10 million children around the world in the poorest countries.

In 1998, on a three-week vacation journey in Nepal, Wood met a local headmaster who invited him to visit his school in a far mountain village. The experience changed Wood’s life.

“This headmaster had 450 students at the school, but he didn’t have any books,” Wood said.” He had a library that was empty.”

Wood promised to fill the library shelves and returned to the village year later with some of his friends with 3,000 books. And that was just the start. Later, Wood used some of his personal money to start Room to Read. He believes that world change begins with educated children. Today, the programme can be found in 10 countries across Asia and Africa.

Wood believes the key to the program’s success is local support .While Room to Read gives away money and provides books, communities offer land and parents help build the school. Agnes, a Room to Read teacher in Zambia who also runs the library, is proud to say the literacy at her school has improved. Room to Read’s biggest challenge is the huge need. Hundreds of communities have asked for literacy programmes. One way of Room to Read’s success is that it will achieve Wood’s goal of reaching 10 million kids by 2015, five years earlier than it is planned.

1The purpose of the Room to Read campaign is to __________.

A. ask parents to read together with their children

B. help poor children to learn to read and write

C. tell more people the importance of reading

D. help 10 million children to go to college

2When John Wood travelled in Nepal in 1998, he __________.

A. visited many local schools

B. sent many books to local children

C. started the Room to Read campaign

D. met a man who changed his life

3The underlined part “the literacy” in the last paragraph refers to(指的是)__________.

A. the teaching conditions

B. the teaching quality

C. students’ ability to read and write

D. the money teachers earn every month

4John Wood is a person that is ____________.

A. helpful and generous B. honest and brave

C. careless but active D. strict but friendly

【题目】短文还原。阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整,衔接自然。

“Homestay is a form of study—abroad program. It allows the visitor to stay with a local family to better understand the local lifestyle. It also helps to improve the visitor’s language ability. If you wish to learn more about foreign cultures or to get foreign experience, you should join this kind of holiday.1”. Said a teacher during a school meeting last term.

After this meeting,2_. At last, I had such a chance to go on such a holiday with some of my schoolmates last month. We went to London, a place where I had wanted to go since years ago.

After we got to London, we went to stay with different families. I was lucky that my host family (寄宿家庭)was a white couple who had a daughter about my age.3_. They were interested in me and I learnt a lot of things from then on.

4. After breakfast, a local teacher would come to take us in his car. Then we would have classes or go on a sight—seeing trip to different places of interest like Big Ben. London Bridge, and Bockingham Palace. We would go back to our own homes after the activities.

The holiday was a valuable experience for me. I enjoyed every minute of it.5. Three weeks later, we had to leave “home” for Hong Kong.

A. Yes, time really flew fast
B. I am sure you won’t be disappointed
C. I always thought about this kind of holiday
D. They treated me as a daughter of their family
E. The holiday was filled with activities every day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网