题目内容
【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
B
Jane Austen (1775-1817), an English novelist, started writing young and completed six novels in her life.Today Austen’s books are more popular than ever.In the last 10 years, five of her six novels have been made into Hollywood films, while her books continue to be best-sellers.
Richard Jenkyns, a professor of English at Oxford University, says that her novels are about marriage, friendships and the family, which are still with us today.“The stories are timeless,” Jenkyns said.
Pride and Prejudice(偏见)(1813) is Austen’s most famous work.It is a love story about Elizabeth Bennet and Mr.Darcy.At first, these two dislike each other.Elizabeth is pretty, smart and lively.She is proud because Darcy doesn’t know about her family.Mr.Darcy is handsome, rich and has a better family background.So, he is proud as well.At the same time, Darcy holds a prejudice against the Bennet family.He has no understanding of why the family, especially its mother and daughters should try so hard to find wealthy and powerful husbands.He thinks they arevulgar.Anyway, Elizabeth and Darcy finally fall in love and become a romantic couple(夫妻) but their families don’t want them to.
In Pride and Prejudice, some of the main things that Jane Austen wants to teach people are as follows.Opposites can attract(吸引) each other.Lovers should not only make each other feel relaxed or comfortable, but also educate and improve each other.
Austen os often called the greatest romantic writer, so it is surprising she remained unmarried.‘Maybe she was too romantic, waiting for the perfect man,” Jenkyns says.
【1】From Paragraph 1and Paragraph 2,we can know_________.
A. Jane Austen passed away in her fifties
B. Austen’s works remain popular today
C. all of Austen’s works have been made into Hollywood films.
D. Austen’s works are mostly about war and the family.
【2】Which of the following sentences is True?
A. Elizabeth and Darcy fall in love at first sight.
B. Elizabeth has a better family background than Darcy.
C. Darcy has a first good impression of Elizabeth’s family.
D. Elizabeth and Darcy become a romantic couple in the end.
【3】What does the underlined word”vulgar” in Paragraph 3 mean ?
A. 粗俗的
B. 鲁莽的
C. 吝啬的
D. 伪善的
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【解析】试题分析:本文主要介绍了简奥斯丁是英国的作家,她的作品以爱情、友谊、家庭为主。
【1】细节理解题 A.Jane Austen passed away in her fifties简奥斯丁去世了,在她50
B.Austen’s works remain popular today奥斯丁的作品仍然很受欢迎
C.all of Austen’s works have been made into Hollywood films奥斯丁所有的作品都被制作成了好莱坞电影.
D.Austen’s works are mostly about war and the family.奥斯丁的作品大多是关于战争和家庭。
A是42岁逝世,C太绝对了 D 大部分关于婚姻和家庭的 所以只有B符合文意。故选B。
【2】细节理解题A.Elizabeth and Darcy fall in love at first sight.伊丽莎白和达西坠入爱河一见钟情。
B.Elizabeth has a better family background than Darcy.伊丽莎白的家庭背景比达西好。
C.Darcy has a first good impression of Elizabeth’s family.达西对伊丽莎白的家庭有第一印象。
D.Elizabeth and Darcy become a romantic couple in the end.伊丽莎白和达西成了一对浪漫的情侣。
根据短文意思。只有D符合文意。故选D。
【3】细节理解题 达西认为他们找富有的丈夫是庸俗的。故只有A 相近。故选A。