题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

B

Jane Austen (1775-1817), an English novelist, started writing young and completed six novels in her lifeToday Austen’s books are more popular than everIn the last 10 years, five of her six novels have been made into Hollywood films, while her books continue to be best-sellers

Richard Jenkyns, a professor of English at Oxford University, says that her novels are about marriage, friendships and the family, which are still with us today“The stories are timeless,” Jenkyns said

Pride and Prejudice(偏见)(1813) is Austen’s most famous workIt is a love story about Elizabeth Bennet and MrDarcyAt first, these two dislike each otherElizabeth is pretty, smart and livelyShe is proud because Darcy doesn’t know about her familyMrDarcy is handsome, rich and has a better family backgroundSo, he is proud as wellAt the same time, Darcy holds a prejudice against the Bennet familyHe has no understanding of why the family, especially its mother and daughters should try so hard to find wealthy and powerful husbandsHe thinks they arevulgarAnyway, Elizabeth and Darcy finally fall in love and become a romantic couple(夫妻) but their families don’t want them to

In Pride and Prejudice, some of the main things that Jane Austen wants to teach people are as followsOpposites can attract(吸引) each otherLovers should not only make each other feel relaxed or comfortable, but also educate and improve each other

Austen os often called the greatest romantic writer, so it is surprising she remained unmarried‘Maybe she was too romantic, waiting for the perfect man,” Jenkyns says

1From Paragraph 1and Paragraph 2,we can know_________

A. Jane Austen passed away in her fifties

B. Austen’s works remain popular today

C. all of Austen’s works have been made into Hollywood films

D. Austen’s works are mostly about war and the family

2Which of the following sentences is True?

A. Elizabeth and Darcy fall in love at first sight

B. Elizabeth has a better family background than Darcy

C. Darcy has a first good impression of Elizabeth’s family

D. Elizabeth and Darcy become a romantic couple in the end

3What does the underlined word”vulgar” in Paragraph 3 mean ?

A. 粗俗的

B. 鲁莽的

C. 吝啬的

D. 伪善的

【答案】

1B

2D

3A

【解析】试题分析:本文主要介绍了简奥斯丁是英国的作家,她的作品以爱情、友谊、家庭为主。

1】细节理解题 AJane Austen passed away in her fifties简奥斯丁去世了,在她50

BAusten’s works remain popular today奥斯丁的作品仍然很受欢迎

Call of Austen’s works have been made into Hollywood films奥斯丁所有的作品都被制作成了好莱坞电影.

DAusten’s works are mostly about war and the family.奥斯丁的作品大多是关于战争和家庭。

A42岁逝世,C太绝对了 D 大部分关于婚姻和家庭的 所以只有B符合文意。故选B

2】细节理解题AElizabeth and Darcy fall in love at first sight.伊丽莎白和达西坠入爱河一见钟情。

BElizabeth has a better family background than Darcy.伊丽莎白的家庭背景比达西好。

CDarcy has a first good impression of Elizabeth’s family.达西对伊丽莎白的家庭有第一印象。

DElizabeth and Darcy become a romantic couple in the end.伊丽莎白和达西成了一对浪漫的情侣。

根据短文意思。只有D符合文意。故选D

3】细节理解题 达西认为他们找富有的丈夫是庸俗的。故只有A 相近。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
C
In the world today, all of the people need to have fun when they are free. We can't work all the time if we are going to keep healthy and enjoy life.
Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular form (形式) is to take part in sports. There are team sports, such as basketball and football. There are also individual(个人的) sports, such as swimming and running. Skating and mountain climbing are the most popular recreation (消遣) for people who like to be outdoors.
Not everyone who enjoys sports likes to take part in them. Many people like watching them on TV or listening to them on the radio. So many people like some indoor relaxation, such as watching TV, singing and dancing.
It doesn't matter if we like indoor recreation or take part in outdoor sports. It is important for everyone to relax from time to time, and enjoy some themselves.
(1)Which is the most popular form of recreation(消遣)?
A.Sleeping.
B.Watching TV.
C.Sports.
D.Singing and dancing.
(2)People want to take part in sports to.
A.make friends
B.keep healthy and enjoy life
C.find a good job
D.make more money
(3)Outdoor sports include.
A.watching TV
B.singing and dancing
C.listening to the radio
D.skating and mountain climbing
(4)Why do many people like watching sports on TV or listening to them on the radio?
A.Because they don't enjoy life.
B.Because they don't enjoy sports.
C.Because they like sports but they don't like to take part in them.
D.Because they don't need recreation.
(5)The passage (文章) mainly (主要) tells us that.
A.basketball is a kind of team sports
B.indoor recreation is not as important as outdoor sports
C.different people have different ways of relaxing
D.everyone who enjoys sports should take part in them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网