题目内容

【题目】 Piao Wenyao fell in love with the game of go (围棋) when he started to play it at the age of 5. At the time he knew he would be a go 1for life. After many years of hard practice, he became 2youngest go world champion.

3February 23, 2011, Piao won the 15th LG World Cup final in Seoul and received a prize of 1.46 million yuan. It is Piao’s first international title. He was then only 22 years old.

4Piao was about 10 years old, he came to Beijing with his parents to learn go. A terrible accident 5not long after and his father was killed in an underpass. It was a big blow (打击) to the family. Piao’s mother had to work harder to support 6son in education.

Piao began to shine and became 7in 2005. The whole world was talking about him. But Piao never showed off.

In 2008, Piao entered the final of an important international 8. He started off strong, but his rival (对手) later caught up to him and Piao ended up9the match. This loss was a terrible and disappointing failure for Piao.

But even during these dark times Piao never thought of quitting. What gives him such strong determination (决心)? “The game of go has a special charm (魔力)10makes me give my whole heart. Try your best and finally get the victory – it is the best thing in the world,” he said.

【答案】

1player

2the

3On

4When

5happened

6her

7famous

8match

9losing

10that

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了最年轻的围棋世界冠军朴文垚的成长历程。

1句意:当时他知道他将是一个终身的围棋手。

考查名词。此处有不定冠词a,可知此处填写可数名词单数。根据下一句“After many years of hard practice, he became ___2___youngest go world champion.”经过很多年的艰苦练习,他成为了最年轻的围棋世界冠军。可知他是一个围棋选手。player名词,选手,玩家。故填player

2句意:经过多年的艰苦练习,他成为了最年轻的围棋世界冠军。

考查定冠词。空白后有形容词最高级形式youngest,可知此处需要填写定冠词the构成完整的形容词最高级结构。故填the

3句意:2011223日,朴文垚在首尔赢得了第十五届LG世界杯决赛,并获得146万元奖金。

考查介词。空白后有表示日期的“February 23, 2011”,可知此处需要填写时间介词,在具体某一天前用时间介词on。故填On

4句意:当朴文垚大约10岁的时候,他和父母一起来北京学习围棋。

考查连词。根据句意可知,此处为时间状语从句,空白处表示“当……时候”,when连接副词,当……时候,可以引导时间状语从句。故填When

5句意:不久后发生了一起可怕的事故,他的父亲在地下通道里被杀害。

考查动词。根据“his father was killed in an underpass.”可知这里发生了可怕的事故。可推测空白处表示“发生”,且需要填写谓语动词,本句时态为一般过去时,谓语动词用过去式。happen动词,发生,过去式为happened。故填happened

6句意:朴文垚的母亲不得不更加努力地工作,以支持她的儿子接受教育。

考查物主代词。空白处有名词son,且根据“Piao’s mother had to work harder”可知此处表示朴文垚的母亲支持她的儿子学习。her形容词性物主代词,她的,符合题意,故填her

7句意:朴文垚在2005年开始耀眼并变得出名。

考查形容词。此处有动词became,后可接形容词作表语。根据“The whole world was talking about him.”全世界都在谈论他。可知他变得很出名。famous形容词,出名的,有名的。故填famous

8句意:2008年,朴文垚打进了参加一场重要的国际比赛的决赛。

考查名词。根据“He started off strong, but his rival (对手) later caught up to him and Piao ended up___9___the match.”中match提示,可知此处朴文垚参加的是一场国际比赛。match名词,比赛,有不定冠词a,用单数形式。故填match

9句意:他开始领先,但他的对手后来赶上了他,朴文垚最终以失败告终。

考查现在分词。根据“This loss was a terrible and disappointing failure for Piao.”这一失败对朴文垚来说是一次可怕而令人失望的失败。可知在这次比赛中,朴文垚最终以失败告终。本句中end up表示“以……结束”,故此处填写“失败”的含义。lose动词,丢失,失败,可用现在分词作状语修饰end up。故填losing

10句意:围棋有一种特殊的魅力,使我全身心投入。

考查连词。根据本句句意可知,此处为定语从句,先行词为a special charm,在从句中作主语,可以使用连接词that。故填that

练习册系列答案
相关题目

【题目】 “I’m so busy with my study. .我甚至没有足够的时间吃早饭 .” said Zhang Li, a middle school student. Do you have the ___A___ problem as Zhang Li? However, missing breakfast could add your risk of heart problem by 87 percent, according to a new study. Researchers at the University of Iowa analyzed 18 years of data on 6,550 people over 40 years old who had no history of heart problems.

They were given regular surveys B included the question. “how often do you eat breakfast?” Most (59 percent) ate breakfast every day, but 5.1 percent never did, 10.9 percent seldom did, and 25 percent would miss for a few daysThe team found that breakfast habits were connected with heart disease.(心脏病) Those who didn't eat in the morning were up to 87 percent more likely to develop heart problems.

“It’s believed that an, important, day, breakfast, the, is, meal, of, but there has been an increasing prevalence(普遍)of missing breakfast over the past 50 years in he United States, with as many as 23.8 percent of young people missing breakfast every day.” the researchers said “However, studies on the health effects of missing breakfast are rare.”

The team pointed out a few factors which could underlie this connection. Firstly, those who don’t have breakfast may be more likely to eat unhealthy snacks. Secondly, breakfast may help to balance blood sugar levels and control blood pressure. The findings were published on the American College of Cardiology. Some days later a similar study showed people who missed breakfast and ate a late dinner were less likely to survive a heart attack. And Borja Ibanez, a doctor of medicine, also pointed out those who didn't eat breakfast were more likely to smoke, be lack of exercise, and drink alcohol.

As for us teenagers, what are your opinions on breakfast? Do you think breakfast is important for us?

1请分别在文中AB两处的横线上填入适当的单词(每空一词)

A ___________ B. _________

2请将文中①处句子译成英语。

________________________

3请将文中②处的斜体单词连成完整的句子。

It’s believed that ___________________.

4请将文中③处划线句子译成汉语。

__________________________________.

5What can we learn from the passage?

__________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网