题目内容

【题目】阅读短文,根据其内容回答问题。

In 1990, Debbie Spaide and a group of children volunteered to water the garden for an elderly neighbour (邻居) in New Canaan, CT. A few weeks later, the same kids made 150 bag lunches for a soup kitchen (a place where people with no money and no homes can get free food). Debbie Spaide told her friends about her experiences. After just a few weeks, the group grew to over 50 young people. That was the beginning of GenerationOn Kids Care Clubs.

GenerationOn Kids Care Clubs are groups of young people who work together to help people in need in their communities and around the world. GenerationOn Kids Care Clubs can be found in schools, churches, volunteer centres and many other centres. Today there are more than 1,800 registered (已注册的) GenerationOn Kids Care Clubs in the world and 80,000 kids in the United States and countries including Australia, Canada and China.

Anywhere that there are kids working together to help others, there is a GenerationOn Kids Care Club in the making. If you are interested in starting a GenerationOn Kids Care Club, go to www.kidscare.org.

1What did Debbie Spaide and the kids do for the soup kitchen?

__________________________________________

2What did Debbie Spaide’s friends probably think of her experiences?

__________________________________________

3Why do members of GenerationOn Kids Care Clubs work together?

__________________________________________

4Are there any GenerationOn Kids Care Clubs in China?

__________________________________________

5Why did the writer write this passage?

__________________________________________

【答案】

1They made 150 bag lunches.

2Good. / Interesting. (此答案不唯一)

3To help people in need.

4Yes, there are.

5To tell us about GenerationOn Kids Care Clubs.

【解析】

本文主要讲述了GenerationOn Kids Care Clubs这个俱乐部的形成目的,活动内容及其成员分布情况,并号召有意愿的孩子们加入俱乐部。

1根据文中“the same kids made 150 bag lunches for a soup kitchen”可知孩子们为soup kitchen做了150袋子的午餐。故答案是They made 150 bag lunches.

2根据文中Debbie Spaide told her friends about her experiences. After just a few weeks, the group grew to over 50 young people.可知他的朋友们这是一件好事很感兴趣,想加入,所以人数才会在短时间内上升到50人,故答案是Good/ Interesting.

3从文中第二段GenerationOn Kids Care Clubs are groups of young people who work together to help people in need in their communities and around the world.”to do 不定式表示目的,所以这些年轻人在一起工作的目的是帮助那些需要的人,故答案是to help people in need.

4根据文中第二段Today there are more than 1,800 registered (已注册的) GenerationOn Kids Care Clubs in the world and 80,000 kids in the United States and countries including Australia, Canada and China.可知注册俱乐部的也包括中国的孩子。故答案是Yes,there are.

5通读文章可知,作者的目的主要是介绍GenerationOn Kids Care Clubs这个俱乐部的形成目的,活动内容及其成员分布情况,并号召有意愿的孩子们加入俱乐部。所以答案是To tell us about GenerationOn Kids Care Clubs.

回答问题之前,首先要通读全文理解短文大致意思,然后认真阅读题干,找出问题在文章中所在的语句,通过理解句子意思,及分析句子结构,再总结出正确的答语例如第3小题,找到问题所在的语句GenerationOn Kids Care Clubs are groups of young people who work together to help people in need in their communities and around the world.之后,我们知道to do 不定式表示目的,所以这些年轻人在一起工作的目的是帮助那些需要的人,故答案是to help people in need.

练习册系列答案
相关题目

【题目】There once lived in China a very foolish king and queen. One day the queen had a baby daughter. When they saw their baby, they both cried out, "My goodness! How small it is! It's hairless and toothless! It's a monster!" They sent for all the doctors in the country and ordered them to prepare some medicine for her.

"When she drinks your medicine, she must grow to the right size and have hair and teeth," the king said, "If you don't do this, you'll have a beating."

The doctors thought it impossible, but they dared not say anything against the king's order. Just then and old doctor stepped forward. "Oh, we shall certainly obey your order," he said, "but it takes time. We have to dig a mineral(矿石) from the KunLun Mountains when the snow melts for the second time. The snow melts on those mountains only once in six years. So we need twelve years."

At last the king agreed and the doctors took away the little princess. On her twelfth birthday, they brought her back to her parents with long black hair and beautiful teeth. The king and queen were very happy and gave the doctors expensive presents.

1Which of the following sentences is NOT RIGHT?

A. The baby was toothless B. The baby was hairless

C. The baby was unusual D. The baby was small

2The doctors would be beaten if _______________.

A. the baby daughter didn't drink their medicine

B. they refused to obey the king's order

C. the baby daughter grew to the right size

D. the baby daughter became a monster

3The old doctor wanted to keep the king's daughter for twelve years because ______.

A. they needed a lot of different plants

B. they need a lot of different minerals

C. this would give the baby time to grow up

D. they had to dig a mineral the snow melted for the second time

4The doctors thought it impossible _______________.

A. for them to change the king's order

B. for them the prepare the medicine in twelve years

C. for the small baby to drink the medicine

D. for them to make the baby have teeth and hair or grow teeth at once

5_______________, the king would not give them expensive presents.

A. If the doctors did not bring back a beautiful girl

B. If the doctors didn`t find the minerals

C. If the doctors could not make the magic medicine

D. If the daughter were still a monster(怪物) twelve years later

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网