题目内容
If you go to the USA. this passage tells you something about American customs and culture.
In many countries,when people give their names,they give their last names or family names. But in the United States,people usually use their first names? some people even take on “nicknames”. On the first day of class,teachers will introduce themselves and will tell you how you can address them.
People may ask“How are you doing?” or “How are you?” as a greeting. If someone asks you one of these questions,he/she only wants to show he/she is polite. Most people will answer these questions with “Fine,thanks. How are you?” “Good” or “Not too bad” and so on.
People living far away from home usually feel culture shock,but this doesn’t have to make you feel too bad. If you find yourself feeling homesick,call a friend at home or go to your school's international student club to speak with a teacher. Many people feel culture shock in a new living place,so don't be afraid of it.
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. When Americans give their names,they usually give their.
A. first names B. last names
C. family names D. full names
() 2. What does the underlined word“address” mean in Chinese?
A. 看待 B. 观察
C. 帮助 D. 称呼
() 3. People say “How are you doing” because .
A. they really want to ask a question
B. they want to show they are polite
C. they want to know how you are doing
D. they want to show they are unhappy
() 4. How do you answer “How are you doing”?
A. Very hard. B. Carefully. C. Not too bad. D. Thanks.
阅读提示:人在异乡,要了解当地的风俗文化。在美国向人作自 我介绍时,不是说自己的姓,而是告知自己的名;人们向你问好时,目 的不在于提出问题,而在于表示礼貌。
1. A细节理解题。由第二段中的“…United States,people usually use their first names …”可知。
2. D词义猜测题。由老师向学生作自我介绍推断,其目的是告诉 学生怎样称呼他或她。
3. B细节理解题。第三段提到,如果人们向你提这类问题,他们只 是想表明他们很礼貌。
4. C 细节理解题。第三段提到,对此类问题作答可用“Not too bad. ”.
The kiwi (鹬鸵) is a kind of bird. They live only in New Zealand. They’re very famous,just like the koalas in Australia. They look a little like chickens,but they have no wings (翅膀) or tails (尾巴) . They can't fly (飞) . If you want to see the kiwi,please go to the Kiwi House and National Bird Park in Otorohanga,New Zealand.
The Kiwi House and National Bird Park in Otorohanga, New Zealand | |
Opening hours | The park is open every day of the year except (除了)Christmas. From 9:00 am to 4:30 pm (June, July August: 9:00 am to 4:00 pm) |
The price of ticket (票) | Adults (成年人):$ 15. 00 Children (5〜16 years old) with adults: $ 4. 00 Under 5: Free School groups: $ 3. 50 each child |
How to find the Kiwi House | To see a map of Otorohanga. Or you can cdl us at 873-7391. We'll tell you the way to the Kiwi House. |
阅读短文及表格信息后,选择最佳答案。
() 1. How many hours can people stay at the Kiwi House and National Bird Park in August?
A. 7 hours. B. 7. 5 hours.
C. 8 hours. D. 8. 5 hours
() 2. Tommy is 10 years old. When he and his parents visit the Kiwi House,they must pay dollars.
A. 19 B. 30. C. 34 D. 43
() 3. Mr. John goes to the Kiwi House with his 4-year-old daughter and he .
A. doesn’t need to buy a ticket for her
B. must buy a ticket for her
C. must pay $ 19
D. must pay $ 30
() 4. What can we know from the passage?
A. Children under 5 years old can5t go into the park.
B. The park is open all the year.
C. A map of Otorohanga can help visitors find the Kiwi House.
D. The kiwi is a kind of koalas.