题目内容

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Hello, I’m Alice. I’m six now. This is a photo of my family. You can see my grandparents, my parents and me. My grandpa David is 56. He likes orange. He has an orange T-shirt. 232-6713 is his telephone number . My grandma Suzy is 55. She likes purple. Her jacket is purple. Her telephone number 232-6712. My father Billy Brown is 32 now. He like white and green. 232-3188 is his telephone number. My mother Emily is 32, too. She likes red and she has a red hat. Her telephone number is 232-3199. I love my family!

1Is Alice seven years old now?

__________________________

2Who is Suzy?

__________________________

3What’s Dad’s telephone number?

__________________________

4What’s Alice’s last name?

__________________________

5What color is her mom’s hat?

__________________________

【答案】

1No, she isn’t.

2Suzy is Alice's grandmother.

3His phone number is 232-3188. / It’s 232-3188.

4Alice’s last name is Brown. / Brown.

5Her mother's hat is red. / Red.

【解析】

本文介绍了爱丽丝的全家福照片。上面有她的祖父母,父母和她。分别介绍了他们喜欢的颜色、电话号码和年龄。

1根据“I’m Alice. I’m six now.”我是爱丽丝。我现在六岁了。可知,爱丽丝现在不是七岁。故答案为:No, she isn’t.

2根据“My grandma Suzy is 55.”我奶奶Suzy 55岁了。可知,Suzy是爱丽丝的奶奶。故答案为:Suzy is Alice's grandmother.

3根据“232-3188 is his telephone number.232-3188是他的电话号码。可知,爸爸的电话号码是232-3188。故答案为:His phone number is 232-3188. / It’s 232-3188.

4根据“My father Billy Brown is 32 now.”我父亲比利·布朗现在32岁了。可知,爱丽丝姓布朗。故答案为:Alice’s last name is Brown. / Brown.

5根据“She likes red and she has a red hat.”她喜欢红色,她有一顶红色的帽子。可知,她妈妈的帽子是红色的。故答案为:Her mother's hat is red. / Red.

本题是根据短文回答问题的题型。我们应该先浏览一下问题,心中对所给任务有一个初步的了解,然后带着问题回到阅读材料中,采用跳读的方式来寻找细节所在的段落,然后锁定目标段落,寻找总结自己所要的答案。例如4小题。根据“My father Billy Brown is 32 now.”我父亲比利·布朗现在32岁了。可知,爱丽丝姓布朗。因为爱丽丝是比利·布朗的女儿。故答案为:Alice’s last name is Brown. / Brown.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Are you a little shy when it comes to raising your hand in class? If so, that's totally normal. We've been there. With all attention on you, it can be so scary to speak up.

However, if you can break through your fear, we promise you can benefit (受益)a lot. According to a government study, some students are falling behind because they're too shy to put their hands up when a teacher asks a question. So try to raise your hand!

To start with, you'll realize the power of being wrong. Nobody is right all the time. Your teacher will be happy to see your participation and won't punish you for being wrong. He or she will explain why you're wrong. You'll learn something new. Chances are, other students think the same thing as you, but don't speak up. Not only do you help yourself, but you help your shy classmates, too.

Besides, your teacher will know you're interested in learning. Participating in class shows that you are not falling asleep behind your textbook. This is beneficial to you and your teacher. Your teacher will appreciate your interaction (互动) during the lesson and will remember your enthusiasm(热情)The next time you're one point away from an A+.

What's more, you'll have fun discussing with your classmates. When you and other classmates are raising hands to answer questions, it makes the class more interesting and allows you to actively engage with the lesson. Your teacher doesn't have to stand in the front of the room talking nonstop for a long time. Class time will fly by and your mind won't be wandering to the clock every 5 minutes.

Most importantly, you'll know that you've actually learned the material. One of the best ways to prove that you actually know something is by talking about it. Speaking up in class shows that you are trying to understand or have understood what you've been taught.

Don't be shy or afraid to raise your hand in class. Nobody is judging you. Seriously. It'll finally pay off?

1In Paragraph 2, the writer uses the government study to show .

A.putting hands up is difficultB.being shy can benefit you

C.raising hands is importantD.asking questions is necessary

2The underlined phrase "engage with" in Paragraph 5 means”

A.worry aboutB.take care of

C.think aboutD.take part in

3The writer probably agrees that .

A.being active in class is helpful to your study

B.teachers should help students learn more in class

C.students like discussing better than answering questions

D.speaking up in class means understanding the material well

4What is the writer's main purpose in writing this passage?

A.To encourage students to speak up in class.

B.To question about the material learned in class.

C.To discuss reasons why students are shy in class.

D.To introduce ways to help students raise hands in class.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网