题目内容

【题目】A group of adults, highly succeeded in their jobs, went to visit their old professor(教授). Soon they began to________the stress in work and life.

The professor went to the kitchen and returned ________ a pot of coffee and all kinds of cups — crystal (水晶的), glass, plastic; some nice looking, some plain looking; some ________, some cheap. And he told them to help ________to the coffee.

When all the students had a cup of coffee in hand, the professor said, “I’ve noticed that all the nice looking expensive cups were _______, leaving behind the plain(朴素的) and cheap ones. While it is________for you to take only the best for yourselves, that is the root(根源) of your ________and stress.

You know that the cup itself adds no quality to the coffee. ________ you really wanted was coffee, not the cup,________you consciously(有意识地) went for the best cups.

Now consider this: Life is the coffee. The jobs, money and ________ in society are the cups. They are just ________ to hold life, and the type of cup does not change the quality (质量) of our life. Sometimes, by only________ the cup, we fail to enjoy the coffee that God has ________us. God offers us the coffee, not the cups. Please enjoy your coffee!” The happiest people don’t have the best of everything. They just make________ of everything.

Live simply. Love generously(慷慨地). Care deeply. Speak ________. And leave the rest to God.

1A. think ofB. thank forC. complain aboutD. drop out

2A. forB. atC. inD. with

3A. expensiveB. ordinaryC. strongD. serious

4A. themB. themselvesC. himD. everyone

5A. mixed upB. leftC. taken upD. refused

6A. normalB. importantC. impossibleD. necessary

7A. thoughtsB. failureC. questionsD. problems

8A. WhoB. How muchC. WhatD. That

9A. andB. butC. soD. or

10A. positionB. ageC. healthD. purpose

11A. toolsB. cupsC. bagsD. bowls

12A. cleaning upB. looking forC. changingD. paying attention to

13A. taughtB. providedC. returnedD. bought

14A. funB. useC. the bestD. the worst

15A. kindlyB. sadlyC. rudelyD. seriously

【答案】

1C

2D

3A

4B

5C

6A

7D

8C

9B

10A

11A

12D

13B

14C

15A

【解析】

这是一篇议论文。短文是通过一群已经很成功的年青人,在看望老教授的时候,谈论起对生活的压力,教授以喝咖啡选杯子的行动来解释对生活的认识。短文最后总结出:最快乐的人并不拥有最好的一切。他们只是充分利用一切。简单的生活,慷慨的爱,深切的关怀,善意的表达。

1考查词组.Athink of想起;Bthank for感谢;Ccomplain about抱怨; Ddrop out退出.联系句意:一群成年人,在工作中取得了很高的成就,去拜访他们的老教授。不久他们就开始___在工作和生活中的压力。联系the stress in work and life生活和工作的压力,得知是在抱怨压力。故选C

2考查介词及语境的理解。Afor为;Bat在;Cin在…之内;Dwith和。联系句意:教授走入厨房,____一壶咖啡,用介词with表示伴随状态,"拿着"。故选D

3考查形容词。Aexpensive贵的;Bordinary普通的;Cstrong强壮的;Dserious严肃的。联系句意:教授走入厨房,拿来一壶咖啡,还有各种杯子。有看起来好看的,有看起普通的;有看起来___,有看起来便宜的。前后两句为反义的形容词,便宜的与贵的相反,因此运用expensive。故选A

4考查代词。Athem他们;Bthemselves他们自己;Chim他;Deveryone每个人。教授让他们____拿杯子。考查固定短语:help oneself随便。故选B

5考查词义。Amixed up混合;Bleft剩下;Ctaken up拿起,占据;Drefused拒绝。When all the students had a cup of coffee in hand当他们手里都有杯咖啡时,可知所有好看的和贵的杯子被拿起,考查固定短语:拿起take up,故选C

6考查形容词。Anormal正常的;Bimportant重要的;Cimpossible不可能的;Dnecessary必要的,联系句意:然而,对你来说只拿最好的给自己这是_____。那就是你的问题和压力所在。拿好的东西是正常的表现,因此用normal正常的,故选A

7考查名词。Athoughts 思想;Bfailure 失败;Cquestions问题;Dproblems难题,联系句意:对你来说只拿最好的给自己这是正常的,那就是你的____和压力所在。教授对这种现象进行了总结,问题与压力的根源。故选D

8考查连词。AWho谁;BHow much多少(对不可数名词的数量进行提问);CWhat 什么;……的东西/样子;DThat那个,句意:你们知道咖啡的质量不在于杯子,你们想要的是咖啡.但是,你们有意识地去选择了最好的杯子。因此用引导词what,故选C

9考查连词。Aand和;Bbut但是;Cso因此;Dor或者.句意:你们知道咖啡的质量不再于杯子,你们想要的是咖啡_____,你们有意识地去选择了最好的杯子。根据you really wanted was coffeenot the cup你想要的是咖啡,不是杯子,及you consciously went for the best cups你选择最好的杯子,两句的关系是转折关系,因此用连词but,故选B

10考查名词。A. position位置;Bage年龄;Chealth健康;Dpurpose目的,句意:现在考虑这个:生活是咖啡,在社会中工作,___和职位是杯子。在社会中,对生活有重要影响的三个方面分别是工作,金钱和职位,因此填写money,故选A

11考查名词。Atools工具;Bcups 杯;Cbags包;Dbowls碗.句意:现在考虑这个:生活是咖啡,在社会中工作,金钱和职位是杯子,他们只是装着生活的____,根据the type of cup does not change the quality of our life杯子的类型不能改变生活的质量。可知:他们只是装着生活的工具,结合选项:工具为tools,故选A

12考查动词。A. cleaning up清理;B. looking for寻找;C. changing变化;D. paying attention to关注;根据we fail to enjoy the coffee,我们没有享受咖啡,由此可知是因为我们把注意力放到选择杯子上了,故选D

13考查动词。Ataught教;Bprovided提供;Creturned归还;Dbought买,句意:有的时候只注意到杯子,我们没有享受上帝____给我们的咖啡。根据God offers us the coffeenot the cups上帝提供给我们的是咖啡,不是杯子,可知,用provide提供,故选B

14考查形容词。Afun乐趣;Buse使用;Cthe best最好;Dthe worst最糟。句意:最快乐的人并不拥有最好的一切,他们只是充分利用______一切。根据people don't have the best of everything人们并不拥有最好的一切。可知,他们只是重复利用最好的一切,用make the best of表示"充分利用……",故选C

15考查副词。Akindly善良地;Bsadly伤心地;Crudely 粗鲁的;Dseriously严肃地.分析原文:简单的生活,慷慨的爱,深切的关怀,______表达。根据speak可知,一定是善意地讲,因此用 kindly善良地,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In June last year, I had an opportunity to do volunteer work in a small village which is located in northern Australia, far from the cities. Living there is an experience that cannot be fully defined in just words. Although the people of this small village are short of the much material wealth that most of us in big cities have, their positive(积极的) outlook on life is comparable to what we have.

The small village suffered a natural disaster(灾难)about two years ago. Many people lost their material belongings and their houses. Soon after the disaster, families had to live under one roof in houses that were suitable for just- one family. Instead of feeling bottled in, the people felt more of sense of belonging when families had to live together in such conditions. They banded together to help each other in rebuilding their houses.

It was still beyond my understanding how family took priority (优先) over anything else. If someone is in need, the family will provide any support needed. In cities, it is said that “Houses are getting bigger, while homes are getting smaller”. In this small village, the home will always remain big. Children are taught from an early age that family is worth more than any material wealth that they will come across. They pass the value to their kids, and the cycle continues in keeping family values.

I still remember on the third day I arrived in the small village, two elders wanted to adopt me into their tribe(宗族). As part of that process, I was given a Spirit Totem, and was told that I officially belonged to their tribe. One of the elders explained, “No one is a stranger here. You come here, and you become part of us! Can you imagine if we had that outlook in every small village or on every street on earth?

Leaving this small village was challenging for me indeed. Not only did my outlook change, but my understanding of how life can be defined in different ways took a turn for the better

1What can we know from the first paragraph?

A. People in cities don’t live positively

B. People in that village live a very poor life.

C. The people in that small village are hopeful about the future.

D. The writer didn’t want to do volunteer work there.

2What does the underlined part in Paragraph 2 most likely refer to?

A. Especially excited.B. Badly ill.

C. very crowded.D. seriously scared.

3What can be the most important in the eyes of the people there?

A. Family values.B. Physical health.

C. Good living condition.D. Children’s education

【题目】 Do you want to have a special holiday?Have a look at our exciting activities and decide what kind of trips you'd like.

Active Holidays

It's for everyone—people who love danger or who just like sports.We have many water,snow or desert activities.If you like water,you can dive in the Red Sea.If you prefer snow,you can try skiing or snowboarding in the Alps.For those who love warmer weather,we also have sand boarding or camel safaris(游猎).

Culture Journeys

Our cultural journeys will help you discover ancient cultures such as India,Thailand and Egypt.Visit old temples,palaces and ancient ruins(遗迹).Just remember to bring your camera.You can get to know local ways of life by visiting markets,trying local food and meeting local people.

Hiking Tours

We have hiking trips to famous places.You don't need to be too sporty.Just be quite fit.You'll have a great time enjoying nature with a group of new friends.You don't have to carry too many things.Instead,we'll send tents to you.

Wildlife Holidays

We organize small group tours to get closer to nature in Africa,Asia or South Africa.Go on safari in Africa and watch lions and giraffes.Meet the famous turtles(海龟)of Galapagos Islands.Look for tigers in India,or take an elephant safari in Sri Lanka.We use local guides and stay in tents or tree houses.

1You can do the following things during a cultural Journey EXCEPT .

A. visiting an old templeB. meeting local people

C. visiting marketsD. trying diving

2During a Hiking Tour,the travelers .

A. need to carry tents themselvesB. must love sports very much

C. must be very healthyD. must be with their old friends

3Which of the following is NOT true?

A. You can see many animals in Wildlife Holidays.

B. Hiking Tours allow people to get close to nature.

C. You can go skiing in Hiking Tours.

D. They have sand boarding in deserts.

【题目】 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通畅、连贯,意思完整。

When you sleep somewhere else—like at a summer camp or a friend’s house you’re in for a fun time. It can be exciting to get away from the same old bed in the same old room in the same old house. 1 It’s called being homesick.

Homesick means you are upset, sad, and maybe scared. But don’t feel surprised. A lot of people get homesick, even grown-ups. When you’re used to having certain people around you, it can be scary when they are gone. 2 Some kids may feel more homesick than usual if their parents get divorced (离婚) or if someone they loved has recently did.

Here are some ideas to help you feel less homesick.

3 If you’re going away from home, bring your pillow or pictures of the people you will be apart from and look at them any time you want.

Keep busy. The more fun things you do, the less time you’ll have to feel homesick. 4

Stay in touch. You can make a plan for when you will call your mum or dad. You can also send e-mails or text messages to keep in touch with family and friends. When you do get in touch with someone, make sure to talk about the fun things you’re doing!

Talk to someone where you are. 5 He or she might have some ideas to help you feel better.

A. So try to join in activities wherever you are.

B. Bring a little bit of home with you.

C. But fun as this is, for some kids being away from home can be scary and sad.

D. When you are dealing with other problems, you will feel homesick, too.

E. Maybe you can tell a friend that you feel homesick.

A. So try to join in activities wherever you are.

B. Bring a little bit of home with you.

C. But fun as this is, for some kids being away from home can be scary and sad.

D. When you are dealing with other problems, you will feel homesick, too.

E. Maybe you can tell a friend that you feel homesick.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网