题目内容

【题目】 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通畅、连贯,意思完整。

When you sleep somewhere else—like at a summer camp or a friend’s house you’re in for a fun time. It can be exciting to get away from the same old bed in the same old room in the same old house. 1 It’s called being homesick.

Homesick means you are upset, sad, and maybe scared. But don’t feel surprised. A lot of people get homesick, even grown-ups. When you’re used to having certain people around you, it can be scary when they are gone. 2 Some kids may feel more homesick than usual if their parents get divorced (离婚) or if someone they loved has recently did.

Here are some ideas to help you feel less homesick.

3 If you’re going away from home, bring your pillow or pictures of the people you will be apart from and look at them any time you want.

Keep busy. The more fun things you do, the less time you’ll have to feel homesick. 4

Stay in touch. You can make a plan for when you will call your mum or dad. You can also send e-mails or text messages to keep in touch with family and friends. When you do get in touch with someone, make sure to talk about the fun things you’re doing!

Talk to someone where you are. 5 He or she might have some ideas to help you feel better.

A. So try to join in activities wherever you are.

B. Bring a little bit of home with you.

C. But fun as this is, for some kids being away from home can be scary and sad.

D. When you are dealing with other problems, you will feel homesick, too.

E. Maybe you can tell a friend that you feel homesick.

A. So try to join in activities wherever you are.

B. Bring a little bit of home with you.

C. But fun as this is, for some kids being away from home can be scary and sad.

D. When you are dealing with other problems, you will feel homesick, too.

E. Maybe you can tell a friend that you feel homesick.

【答案】

1C

2D

3B

4A

5E

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述关于思乡病的问题。思乡病是普遍存在的问题。文中就思乡病给出了一些建议。

1根据Its called being homesick“这就被叫做思乡病”可知,空处应说尽管这是有趣的,但是对于一些离家的小孩来说,会变得恐惧和悲伤,故选C

2根据When youre used to having certain people around you, it can be scary when they are gone“你习惯于周围有许多人,当他们走后,你就会害怕”可知,表示思乡病何时会出现,D项也是表示何时会出现思乡病,故选D

3根据If youre going away from home, bring your pillow or pictures of the people you will be apart from and look at them any time you want“如果你要离开家,带一个枕头或者家庭的照片”可知,表示“随身携带一点家里的东西”,故选B

4根据Keep busy. The more fun things you do, the less time youll have to feel homesick可知,要让自己忙碌,你越忙碌,你就会有少量的时间感觉思乡,所以尝试着加入活动,故选A

5根据He or she might have some ideas to help you feel better可知,可以告诉朋友你思乡,然后他们会给你一些主意,故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】第三节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Recentlya very simple question became widely spread onlineWhat China should be proud of?1.

Lanlanwhose real name is Negar Kordiis from CanadaShe came to China five years ago and is a student at Ningbo UniversityNow she has l20,000 fans on the Internet and the number is still growing

Lanlan loves China and Chinese2And that's why she is so well received among Chinese net friendsThe following is China in her eyes

It is the easiest country in which to find a jobIf you are not too lazyit is really very simple to find a job in ChinaI believe there're more job chances here than in any other country in the world.”

3About 400 million Chinese are studying EnglishIf they can speak good English in the futureChina will have the greatest number of English speakers of any non-English speaking country.”

The speed of Chinese trains is fastFrom Ningbo to Beijingthe train runs 1,365 kilometers for seven hours and the ticket fare is only 595 yuan.”

Its public security is great4I have travelled in many countriesand I think China really is very safe.”

There are much more things China should be proud ofMany Chinese people often criticize(批评)ChinaAt firstI believed that they didn't like China or that they loved western countriesBut laterI realized that they just set a very high standard for China5 China must be much better than other countries.”

AThe foreign language level is surprising

BThis country of l.4 billion people makes me feel safe

CA foreign girl living in China gave a very touching answer

DThey believe that it's not enough to be number one in the world

EShe believes China will be the strongest country in the world in future

FChina has been the greatest country in the world

GChinese language is becoming popular

AThe foreign language level is surprising

BThis country of l.4 billion people makes me feel safe

CA foreign girl living in China gave a very touching answer

DThey believe that it's not enough to be number one in the world

EShe believes China will be the strongest country in the world in future

FChina has been the greatest country in the world

GChinese language is becoming popular

【题目】I was very surprised to receive the phone call at 4 o'clock in the morning.It was from the hospital.Our son was terribly burnt on his face,neck and arms.They had called for an ambulance (救护车)and were going to take him to the burn unit in Beijing.Beijing is 350 miles from his university,so we realized immediately that was serious.

My son's roommate described the accident,which caused the burns.Our son and his friends decided to barbecue (烧烤)hamburgers in the yard of their apartment.When they hit the charcoal (木炭),it started a fire in a sudden.The fire caught my son's shirt tail and shot from his back to his head.He stayed in hospital for almost two months.After he got well,he had to return to college with scars caused by serious burning.

When I was a child,my mother told my sister,who had a long,very clear scar on her arm,“Xiaoling,if you don't care about the scar,other people will pay no attention to it.It does not mean they will not notice it,but it means it will not matter to them if it doesn't matter to you.”I passed this suggestion on to my son who took my advice to heart and returned to school with his head held high—glad he was alive.

We all have “scars”that cause people to keep away from us.And we spend a lot of time thinking that if only we look differently,or dress differently,people would like us better.But if you focus on them,other people will only judge you by your looks,or your clothes.Put the scars aside,after all,nobody is perfect,so try to be confident,and your beauty will shine through.

1Why did the hospital call “us”?

A. To tell us the bad news of our son.B. To ask us to call an ambulance.

C. To describe the accident of our son.D. To let us take our son back to college.

2The third paragraph wants to tell us .

A. to be careful in our daily lifeB. not to care about others

C. not to pay attention to the scarsD. to pass suggestions on to others

3The word “scars”in the last paragraph refers to(指的是) .

A. the serious accidents someone had beforeB. the feelings of sadness after leaving a hospital

C. unpleasant experiences that somebody hadD. something that makes somebody different

4What can we learn from the passage?

A. Don't barbecue,for it will cause fire.B. Listen to others’ suggestions and be happy.

C. Try to be perfect and people will like you.D. Be confident and face the disadvantages.

【题目】A group of adults, highly succeeded in their jobs, went to visit their old professor(教授). Soon they began to________the stress in work and life.

The professor went to the kitchen and returned ________ a pot of coffee and all kinds of cups — crystal (水晶的), glass, plastic; some nice looking, some plain looking; some ________, some cheap. And he told them to help ________to the coffee.

When all the students had a cup of coffee in hand, the professor said, “I’ve noticed that all the nice looking expensive cups were _______, leaving behind the plain(朴素的) and cheap ones. While it is________for you to take only the best for yourselves, that is the root(根源) of your ________and stress.

You know that the cup itself adds no quality to the coffee. ________ you really wanted was coffee, not the cup,________you consciously(有意识地) went for the best cups.

Now consider this: Life is the coffee. The jobs, money and ________ in society are the cups. They are just ________ to hold life, and the type of cup does not change the quality (质量) of our life. Sometimes, by only________ the cup, we fail to enjoy the coffee that God has ________us. God offers us the coffee, not the cups. Please enjoy your coffee!” The happiest people don’t have the best of everything. They just make________ of everything.

Live simply. Love generously(慷慨地). Care deeply. Speak ________. And leave the rest to God.

1A. think ofB. thank forC. complain aboutD. drop out

2A. forB. atC. inD. with

3A. expensiveB. ordinaryC. strongD. serious

4A. themB. themselvesC. himD. everyone

5A. mixed upB. leftC. taken upD. refused

6A. normalB. importantC. impossibleD. necessary

7A. thoughtsB. failureC. questionsD. problems

8A. WhoB. How muchC. WhatD. That

9A. andB. butC. soD. or

10A. positionB. ageC. healthD. purpose

11A. toolsB. cupsC. bagsD. bowls

12A. cleaning upB. looking forC. changingD. paying attention to

13A. taughtB. providedC. returnedD. bought

14A. funB. useC. the bestD. the worst

15A. kindlyB. sadlyC. rudelyD. seriously

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网