题目内容

【题目】 It was 21 years ago, on a very cold morning, Mary opened the library in New York. She heard a cat cry and found a white cat in a pile of books at last.

Mary recalled, “His little feet were frozen, we gave him a bath to warm him up and he purred(咕噜叫)all the time.”

It was a Cinderella story for Garfield in 1988, the cat who has lived happily among the books ever since.

“His story has a life of its own,” Mary says while reading the cat’s fan mail. “We have people drive hundreds of miles out of their way just to see Garfield. We even had a Japanese public television crew come here to make a short film of him.”

Shortly after the cat’s rescue, a photo of the library’s “new employee” sitting on the card catalog appeared in local newspapers. Local people were invited to help name the cat and many cast votes . “We have never had such a big crowd for a contest and there wasn’t even a prize,” Mary says with a laugh.

Garfield grew from a popular local “library employee” to a national star with his pictures on calendars. However, he is not the only cat who lives among books. Library cats greet people in about 100 libraries across America. Most live and “work” in comfortable, small town libraries where they don’t get lost in the books. Library cats used to earn their keep by catching rats, but modern library cats have more “white-collar” duties: to act charming and make the library a pleasant homey place.

“Library cats just create a nice, warm atmosphere,” says Roma, producer of Puss in Books, the film about library cats. “The cats attract children to the library and the elderly who maybe can’t have pets in their apartments,” Roma says. “Books, libraries, and cats just go together.”

1A contest was held after the cat’s rescue to ________ the cat.

A.winB.nameC.filmD.feed

2We probably won’t be able to see the picture of Garfield in ________.

A.a Japanese filmB.the calendars

C.the card catalogsD.the local newspaper

3People keep cats in the libraries because ________.

A.cats don’t like big placesB.cats can create a nice and warm atmosphere

C.there are more rats thereD.librarians are more friendly

4Library cats can do many things including ________

1) arranging card catalogs 2) greeting people

3) acting for a film 4) catching rats

5) making people feel at home

A.2;4;5B.1;3C.1;4;5D.2;3;5

5From the passage we can infer (推断) that ________.

A.library cats only attract children and old peopleB.Garfield is one of the cats who live among books

C.library cats are not as popular as they used to beD.every library in America has at least one cat

【答案】

1B

2C

3B

4A

5B

【解析】

本文是一篇记叙文。主要介绍了图书馆的猫,过去,图书馆的猫靠抓老鼠来维持生计,但现代这些猫不仅可以拍电影并且还可以使图书馆成为一个令人愉快的地方。

1细节理解题。根据“Local people were invited to help name the cat and many cast votes …such a big crowd for a contest …Mary says with a laugh.”可知,这个比赛是为了给猫起名。故选B

2细节理解题。根据“We even had a Japanese public television crew come here to make a short film of him.”可知,这只猫在日本电影里出现过,故排除A;根据“Garfield grew from a popular local “library employee” to a national star with his pictures on calendars.”可知,这只猫的图片在日历上出现过,故排除B;根据“Shortly after the cat’s rescue, a photo of the library’s “new employee” sitting on the card catalog appeared in local newspapers.”可知,这只猫在当地的报纸上出现过,故排除D。综上所述,故选C

3细节理解题。根据“Library cats just create a nice, warm atmosphere,”可知猫被留在图书馆是因为他们可以营造美好的气氛。故选B

4细节理解题。根据“Library cats used to earn their keep by catching rats, but modern library cats have more “white-collar” duties: to act charming and make the library a pleasant homey place.”可知,猫会抓老鼠,可以使图书馆给人一种家的感觉,故4) 5)符合题意;根据“Library cats greet people”可知,猫会问候人们,故2)符合题意,结合选项,可知,A符合题意。故选A

5细节理解题。根据“he is not the only cat who lives among books.”可知,他只是众多住在书里的猫中的一个,故选B

阅读理解中细节理解题是基础题,也是考查最多的题型。解题方法:

Step1:题干中选定关键词(定位词)

Step2:通过略读、查读锁定文中定位区域;

Step3:结合信息区域上下文理解、比对;

Step4:排除干扰项,筛选得出答案。

例如:第1小题,根据题干中“A contest”定位到第五段最后两句“Local people were invited to help name the cat and many cast votes …such a big crowd for a contest …Mary says with a laugh.”,分析句意可知,这个比赛是为了给猫起名。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once there was a farmer who lived on a farm in Africa. One day, a wise man visited him and told him about the value of diamonds (钻石). He said, “If you had a diamond as big as your thumb (大拇指), you could have your own city. If you had a diamond as big as your fist (拳头), you could probably have your own county.”

That night the farmer couldn’t sleep well. He was very unhappy because he was not satisfied with what he had. He wanted to become rich. The next morning he sold his farm to a man and went to look-for diamonds. He travelled all over Africa, Europe and America, but couldn’t find any diamonds. He became so sad that he threw himself into a river and died.

Two years later, the man who had bought the farmer’s farm found a stone on the farm. He put the stone on a shelf in the living room. One day the wise man visited him and saw the stone. He checked the stone carefully and said that it was a diamond. The man was happy and excited because there were many “stones” on the farm.

So you see that sometimes what you want is always by your side, but you don’t realize its value.

1Why couldn’t the farmer sleep well?

A.Because the wise man left.B.Because his farm was sold.

C.Because he couldn’t find any diamond.D.Because he wanted to be rich.

2The diamonds were found by the man in ________.

A.AfricaB.EuropeC.AmericaD.Asia

3What’s the right order of the story?

The farmer couldn’t find any diamonds and killed himself.

A wise man told the farmer that diamonds are valuable.

The man sold his farm and went out for diamonds.

The man who had bought the farm found lots of diamonds on the farm.

A.②③④①B.②③①④C.③①④②D.③④②①

4The writer wants to tell us that ________.

A.we must try our best if we want to succeedB.life is valuable

C.we should realize the value of what we haveD.we can be rich by accident

【题目】 It's late at night, the weather is bad, and you're hungry. Your favourite restaurant is less than a mile away, but you don't want to pay a $5 delivery (递送) fee. So, what do you do? Back in the old days, you would have braved the weather. But those days are coming to an end, at least in Washington.

A group of about 20 knee-high robots recently has come out on the sidewalks (人行道) of the nation's capital. Their tasks are to bring take-out food from restaurants to hungry customers at home while keeping the delivery cost to around a dollar.

The robots are European, created in Estonia by a company called Starship Technologies. Each of them is a middle-sized cooler on six wheels, and drives at an average (平均的) speed of about 4 miles per hour, about the speed of a walker. It has lights and a tall, bright orange flag so that it can be noticed by people on the sidewalk.

Here in Washington, Starship has teamed up with Postmates, the online delivery service, and the robots already are completing deliveries around the city. They move almost silently. They are electric, so there isn't much sound, except for their wheels. Their cameras recognize a lot-including traffic lights and stop signs.

The robots have only been in Washington for about a month, and they're still causing quite a stir (轰动), often getting stopped for photos. A young mother Maria Garcia is on the sidewalk, pointing out the robot to her daughter. "It's super cool," she says, "But the only thing that makes me worry about-is it going to put people out of jobs?

The company does not see robots as a replacement (代替), says Russell Cook, the director of Postmates. "We have people that drive cars, walk, and bike, and we see robots as another type of vehicle that helps us to offer deliveries," he says.

1What does the underlined word "It" refer to?

A.The walker.B.The robot.C.The company.D.The car.

2What do we know about the robots mentioned in the passage?

A.They were developed by a US company.B.They are able to travel at a high speed.

C.They create little noise while working.D.They can communicate with walkers.

3What is the mother's worry about the robots?

A.They may not be as safe as expected.B.They may cause a stir on the sidewalk.

C.They may be destroyed by some people.D.They may take the place of deliverymen.

4What is the text mainly about?

A.A leading online delivery company.B.Delivery robots in Washington, D. C..

C.The recent development of Postmates.D.People's growing worry about robots.

【题目】 If you look around the streets of London, you'll see the many methods people use to move around. Whether ifs a way to work, a trip to the shops, or a sightseeing trip, there are people on buses, the underground, cars, motorbikes, bicycles and even roller skates. The roads are already ______ : and now there's a new addition: electric, or "e-scooters".

This traditional children's vehicle has become more welcomed over the years. And now, with a small electric motor, it's become a cheap and easy way of ______ . Scooting around town can be fun and doesn't need much effort, so they're becoming increasingly welcomed in cities around the world. But following some serious accidents caused by an electric scooter in the UK, questions are being asked about their safety and ______ traffic laws should be changed.

Some scooter riders have been seen on pavements; others on the road jumping red traffic lights, adding to traffic jams on the road. In the UK, the law says that riding one on the public highway or pavement is not ______ . Riders now face a 300 punishment and six points on their driving license for doing so. But, still e-scooters can be seen ______ . And now users are calling on rules to be changed.

The UK government is looking at how safely they can be used on the road and is examining the law again. But the official said, "It is an ______ product. We know there is need among people. However, safety must always be the first to consider when talking about their use on public highways in this country."

There are dangers in riding a two-wheeled scooter. Some of them can drive at high speed, over 30mph. They sometimes only have one brake (刹车) and no lights. It seems more work needs to be done to give e-scooters a safe and right space to travel in.

1A.cleanedB.clearedC.crowdedD.covered

2A.transportB.calculationC.fashionD.business

3A.whenB.whetherC.whatD.who

4A.touchedB.designedC.programmedD.allowed

5A.somewhereB.nowhereC.everywhereD.anywhere

6A.expensiveB.oldC.activeD.ordinary

【题目】阅读短文,并按要求完成下面小题。

A study shows that it is important to have positive (积极的) feelings in our daily life. Compared with some unhappy people, those who are always pleased and relaxed are less likely (可能地) to suffer from colds according to the study. The researchers from New York University said, “Being happy helps the body prevent diseases.”

“It seems that positive feelings can usually reduce the danger of illness,” said the chief researcher Sheldon Cohen.

In his earlier study, Cohen found that people who were cheerful caught colds less often. And they seldom told their doctors that they felt uncomfortable.

In this study, Cohen's team interviewed 193 adults every day for two weeks. In this period, they told the researchers about their happy or sad feelings every day. Two weeks later, all of them were made to catch colds by doctors, and they had to stay alone in a room for six days.

The result showed that each in the study had the same chance to fall ill. But people who were lively and relaxed said they felt happy when doing the research. Their illness was less serious and lasted for a shorter time.

Cohen believes that if people have positive feelings, their body may produce a kind of chemical that helps beat illness. So if you care about your health, please look at the bright side and make yourself happy all the time.

1完成句子:

People who are __________________are less likely to get colds.

2完成句子:

People who were lively and relaxed said they felt happy when________________.

3简略回答问题:How many adults did Cohen's team interview in this study?

__________________________________________

4找出并写下全文的主题句:

__________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。

__________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网