题目内容

13.How much do you know  about A.I.?A.I.is about  making  machine (机器)think,talk,do and see.A.I.isabout making machines think,talk,do and see.A.I.is used in many fields(领域) from、playing games to helping doctors.Many machines around us work very well because they work with the help of A.I.
Man has always dreamed of building‘thinking machines'.In 1770,Wolfgand Kempelen(1 734-1804)built a wooden(木制的) robot called Turk..It could play chess very well and even beat some of the top chess players of the time!Later it was found that Turk was not real.Inside the box machine was a chess player.
John McCarthy(1927-)is thought as the‘Father'of A.I..He invented the word‘A.I.'and the LISP computer programming language.
How does A.I.work?A.I.uses ideas from many fields:

56.With the help ofC,machines can work well.
A.doctors              B.Turk       C.A.I.  D.man
57.Turk  canA.
A.paly  chess     B.help  doctors   C.sing songs     D.talk   with   people
58.Peole thinkBis the"Father"ofA.I.
A.Turk               B.John McCarthy      C.Four      D.Six
59.-How many fields  does A.I.use  ideas  form?
-D.
   A.Two       B.Three    C.Four     D.Six
60.This  passage  mainly talks aboutC.
A.who invented A.I.B.why A.I.is important    C.what A.I.is     D.how  Turk  plays  chess.

分析 短文介绍了什么是A.I.详细介绍了它的应用领域,及其未来的想法,给人们带来了哪些好处等.

解答 答案:56.C  细节理解题.根据第二行句子Many machines around us work very well because they work with the help of A.I.我们周围的许多机器能很好地工作,因为它们是在A.I的帮助下.可知我们周围的许多机器能很好地工作,因为它们是在A.I的帮助下.故选C.
57.A   细节理解题.根据第三行句子It could play chess very well.它象棋玩的非常好.可知Turk可以下象棋.故选A.
58.B    细节理解题.根据倒数第二行句子John McCarthy(1927-)is thought as the‘Father'of A.I.可知人们认为John McCarthy 是A.I之父.故选B.
59.D  细节归纳题.根据最后一行句子及其图的内容How does A.I.work?A.I.uses ideas from many fields:使用来自多个领域的想法.可知一共有6个领域.故选D.
60.C    主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一行句子How much do you know about A.I.?关于A.I你知道多少?可知文章是围绕着A.I进行了叙述和介绍.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关题目
3.Our cities are getting bigger and bigger as more people move from the country to the cities.There are lots of reasons why they do this-mostly it is easy to find work,because all the big companies are in the cities and they need lots of people to work there.When there are lots of people living and working in a city,they need things like restaurants,shops,hospitals and schools.There are more jobs that people need to do.There will be lots of transport in the city to move all the people around.Everything you want will be found in the city:government offices,museums and art galleries,cinemas,big restaurants and parks.
Unfortunately(遗憾地) the city is much busier,more expensive,and more dangerous than the country.The air is not as fresh as in the country because of all the cars and trucks on the roads.There are so many people that are not as friendly--you cannot get to know everyone as you do in the country,and people may get lonely.You do not have much room in the city--most people live in apartments--not houses,and they do not have gardens or lots of space,and because of all the people there is also a lot of noises.
The country is much cheaper to live and there are less dangerous people than you find in cities.Perhaps the best thing is that you can have a big house with a garden and it will be very quiet,but there are not many jobs or services there.There are also not many shops,schools or hospitals.It is hard to get around in the country.
Every person is different,but more and more people are choosing to live in cities because there are so many jobs to do there.What do you think about the city?

65.Are our cities getting bigger than before?Yes,they are
66.Why do people move to the city?Because they want to find work there
67.What is the best thing about the country?Big houses with gardens
68.What is the problem with the country?Few jobs and services
69.What does the writer think about cities?There are lots of things to do for people in the cities.
4.On June 24,1947,a US pilot named Kenneth Arnold looked out the window of his plane and saw nine silver objects flying close together.
(66)C Kenneth guessed that their speed was more than 1,600kilometres an hour.He told journalists that the objects did not move like planes,but like saucers(碟状物) move when someone throws them across the surface of water.Later one of the journalists called the objects"flying saucers".
This was the first time the expression"flying saucer"was used,but people have seen UFOs (unidentified flying objects) in the sky centuries ago.For example,in the thirteenth century some English farmers saw a flat,(67)D This is surprising because in those days there were no planes,weather balloons,or space stations that could be mistaken for UFOs.
Today,many UFOs turn out to be something quite ordinary.(68)B eight colored lights appeared in the sky above Kuala Lumpur in Malaysia.The lights seemed to float in the air for ten minutes before moving off and disappearing.(69)E They turned out to be good luck lanterns(灯笼) that had been released from a temple.
Most UFOs can be explained like this.(70)A surveys show that at least half of us believe intelligent life exists on other planets.Is it possible,therefore,that someone from"out there"is visiting us?

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整,并将其称号填写在下面题号后的横线上.
A.There are many
B.One evening in February,2001,
C.They were moving very quickly.
D.silver object in the sky.
E.Many people thought they were UFOs.
5.With the successful test run of the Wuhan-Guangzhou high-speed train on December 9.China's railway achieved a world record.The train reached 394 km an hour instead of the normal train at a speed of about 100 km,the highest speed in world railway history.It only takes passengers less than three hours with an average speed of 350 km an hour to travel between the two cities.It is the longest railway with the world's fastest train.
 The railway runs through Hubei,Hunan and Guangdong provinces and has 15stations.The train-riding experience is comfortable.But some might feel ear discomfort,the same can happen during air travel.When the high-speed train enters tunnels(隧道),air pressure (压力)changes rapidly and ear discomfort begins.After the train comes out of the tunnel,the discomfort stops.
You hear no train noise.You only sometimes feel a little swaying(摇晃).But there are possible dangers for a train going at such high speeds.The high speed can cause a strong air blow around the train,which could draw people nearby under the bottom of the train.Passers-by should stay away from the train.
There is a high service on the train.But many think that the ticket price is too high.At first class ticket from Wuhan to Guangzhou will set you back 780 yuan,while a second class one costs 490 yuan.

61.The high-speed train in our country can travel at the highest speed ofDan hour.
A.about 100km 
B.200km
C.about 350km 
D.394km
62.On the high-speed train,you might feel ear discomfort when the train runsB.
A.through the station 
B.through the tunnel
C.near the mountain 
D.near the village
63.It isBfor everyone to walk near the high-speed train.
A.safe  
B.dangerous  
C.fun
D.exciting
64.Not all like to take the high-speed train because ofB.
A.the speed
B.the price
C.the noise
D.the comfort
65.What's best title for the passage?D
A.china's  railway
B.High-price Train
C.Successful Test Run
D.Fastes Train in History.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网