题目内容
3.Our cities are getting bigger and bigger as more people move from the country to the cities.There are lots of reasons why they do this-mostly it is easy to find work,because all the big companies are in the cities and they need lots of people to work there.When there are lots of people living and working in a city,they need things like restaurants,shops,hospitals and schools.There are more jobs that people need to do.There will be lots of transport in the city to move all the people around.Everything you want will be found in the city:government offices,museums and art galleries,cinemas,big restaurants and parks.Unfortunately(遗憾地) the city is much busier,more expensive,and more dangerous than the country.The air is not as fresh as in the country because of all the cars and trucks on the roads.There are so many people that are not as friendly--you cannot get to know everyone as you do in the country,and people may get lonely.You do not have much room in the city--most people live in apartments--not houses,and they do not have gardens or lots of space,and because of all the people there is also a lot of noises.
The country is much cheaper to live and there are less dangerous people than you find in cities.Perhaps the best thing is that you can have a big house with a garden and it will be very quiet,but there are not many jobs or services there.There are also not many shops,schools or hospitals.It is hard to get around in the country.
Every person is different,but more and more people are choosing to live in cities because there are so many jobs to do there.What do you think about the city?
65.Are our cities getting bigger than before?Yes,they are
66.Why do people move to the city?Because they want to find work there
67.What is the best thing about the country?Big houses with gardens
68.What is the problem with the country?Few jobs and services
69.What does the writer think about cities?There are lots of things to do for people in the cities.
分析 本文介绍的是城市生活和农村生活的比较.城市越来越大,容易找到工作,但城市拥挤的,空气不新鲜.有很多的噪音.农村是生活便宜多了,你可以有一个带花园的大房子,它会很安静,但没有很多的工作或服务,也有不多的商店、学校和医院.
解答 65.Yes,they are.细节理解题.根据Our cities are getting bigger and bigger as more people move from the country to the cities.可知随着越来越多的人从乡下搬到城市,我们的城市越来越大,故答案为:Yes,they are.
66.Because they want to find work there.细节理解题.根据There are lots of reasons why they do this-mostly it is easy to find work可知在因为城市很容易找到工作,所以许多人来到了城市,故答案为:Because they want to find work there.
67.Big houses with gardens.细节理解题.根据Perhaps the best thing is that you can have a big house with a garden and it will be very quiet可知最好的是,你可以有一个大房子与花园,这将是非常安静,故答案为:Big houses with gardens.
68.Few jobs and services.细节理解题.根据but there are not many jobs or services there可知那里没有太多的工作或服务,故答案为:Few jobs and services.
69.There are lots of things to do for people in the cities.细节理解题.根据but more and more people are choosing to live in cities because there are so many jobs to do there.可知但是越来越多的人选择住在城市因为那里有很多工作要做,故答案为:There are lots of things to do for people in the cities.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
| A. | and | B. | or | C. | but |
| A. | wait | B. | waited | C. | to wait | D. | waiting |
Steve Jobs was born in San Francisco in 1955.He grew up in Silicon Valley and (33)B Apple with his friend Wozniak when he was 21years old.Their first computer,Apple I,didn't do well in the market,(34)A 1977's Apple II became a bestseller.It combined Wozniak's skills and Job's design ideas.
But not (35)B was successful.Apple's first model failed.The computer's $10,000price was too (36)C for most consumers.Jobs left the company in 1985.When he (37)A to Apple in 1997,Jobs succeeded again with the iMac.It is a kind of (38)A that has a transparent(透明)design.In 1998,Apple sold about 2million iMacs.A year later,the iMacs was America's best-selling computer.
Steve Jobs used to (39)B talking about Apple to talking about his life.In 2005,Jobs did talk about life,shortly (40)C learning that he had cancer."Don't let others'noise influence your own (41)C,"he said at Stanford University."And more important,have the courage to follow your heart.Everything else is unimportant."
| 32.A.lost | B.missed | C.gone |
| 33.A.ate | B.started | C.opened |
| 34.A.but | B.so | C.and |
| 35.A.nothing | B.everything | C.something |
| 36.A.low | B.expensive | C.high |
| 37.A.returned | B.turned | C.came |
| 38.A.computer | B.house | C.phone |
| 39.A.dislike | B.prefer | C.enjoy |
| 40.A.until | B.before | C.after |
| 41.A.suggestion | B.advice | C.idea. |
| A. | at | B. | in | C. | on | D. | about |