题目内容

【题目】阅读短文,按要求完成所给任务。

_____________________.

But life is no longer difficult when we truly understand and accept it. Most people do not fully see this truth. Instead, they complain about their problems and difficulties. They think life should be easy.

_____________________. Problems make us sad or lonely or angry. These are uncomfortable feelings. Since life has lots of problems, it is always difficult and full of pain and joy as well. However, when we successfully solve them, we can feel that life is very interesting and pleasant.

Problems are serious tests that can tell success from failure. In school we set problems for the students and encourage them to learn well. We learn through the pain of meeting and working out problems. For this reason, wise people learn to face bravely and deal with the difficulties in their life.

从方框中选出能填入文中 处的最佳选项。

1. _________________.________________

2Translate the underlined sentenceinto Chinese.

__________________________________________________________

3What does the passage mainly talk about?

_______________________________________________________________________

【答案】

1 D A

2 聪明的人学会勇敢地面对困难并去处理他们生活中的困难.

3 Life is no longer difficult(when we truly understand and accept it.)

【解析】

很多人都觉得生活是困难的,生活中充满了问题和困难。但作者认为当我们真正地理解了生活,并接受生活时,生活就不会再困难了。

1根据But life is no longer difficult when we truly understand and accept itBut表示转折,But后的句子意为“当我们真正地理解和接受生活的时候,它就不再困难了”,由此可知前面这句话应说“生活是困难的”,故应选D。第二个空后的这句话Problems make us sad or lonely or angry…However, when we successfully solve them可知,这里提到了问题以及解决问题,由此可知这里应选A,意为“使生活困难的是面对和解决问题的过程”。

2这句话的主语为wise people,wise是形容词,“聪明的,明智的”;谓语动词是learn,“学习,学会”,后面跟动词不定式作宾语,to face bravelydeal with difficulties是并列的,“勇敢地面对困难并去处理”,in their life是介词短语,“在他们的生活中”,作后置定语,修饰前面的difficulties。

3根据文意可知,这篇短文讲述的是我们应如何正确地面对生活中的困难和问题,使生活变得容易。短文中But life is no longer difficult when we truly understand and accept it.是文章的中心句,意为“当我们真正的理解了生活并且接受它的时候,生活就不再困难”。

这篇短文中作者讲述了我们应如何正确地面对生活中的困难和问题,使生活变得容易。文章是有哲理的小短文,中心比较明确,文章的内容比较容易理解。题型设置有选择句子补全短文、翻译和回答问题。短文中空出了两个句子,要求我们从所给的四个选项中选出并填到适当的位置,做题时,应首先浏览所给句子,弄清楚句子的意思,然后根据上下文语境填写适当的句子。例如第一空,出现在短文的开头,而下句话But life is no longer difficult when we truly understand and accept itBut表示转折,But后的句子意为“当我们真正地理解和接受生活的时候,它就不再困难了”,由此可知前面这句话应说“生活是困难的”,故应选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网