题目内容

【题目】

Anna was excited about starting her first day in the new school. However, when she first walked past the students in the school, her excitement turned to fear, and then to loneliness over the next few days. “Why didn’t anyone say ‘hi’ to me or invite me to his or her lunch table? Is it because of my clothes or my hair?” she wondered. Almost every day during the first week, Anna stayed alone, thinking that there must have been something wrong with her or that nobody saw her at all!

What caused Anna’s problem? The reason was that nobody knew her. Most people don’t like talking with strangers. So it’s your job to volunteer to make contact with people who you want to know. The easiest way to catch their attention is to notice them first. Make eye contact with them and smile at them. When you smile at them, you are doing your best to show your kindness to them, and they are sure to understand that you are saying, “Hey, how’s everything going?” In this way, you are taking the first step towards the road to friendship.

When Anna realized this, she started talking to her classmates. Guess what happened? It really worked. She had made two friends by the end of the month.

In fact, saying “hi” or making friends with strangers is not hard. And the joy it brings you is really great. So try to open your heart to strangers!

1What was Anna’s problem?

A. She was afraid of entering a new school. B. She had no friends in her new school.

C. She didn't like making friends with strangers. D. Her classmates didn't like her clothes or hair.

2Which of the following shows the change in Anna’s feelings?

A. afraid→relaxed→nervous→happy B. happy→lonely→sad→proud

C. nervous→angry→happy →sad D. excited→afraid→lonely→happy

3According to the writer, what is the easiest way to catch others’ attention?

A. Noticing them first B. Talking to them

C. Doing something for them. D. Making yourself cool.

4What can you learn from the passage?

A. Teenagers can't get along well with each other.

B. Loneliness is a common problem these days.

C. Opening our heart to strangers can help us get friends.

D. It’s hard to take the first step towards the road to friendship.

5What is the best title of the passage?

A. Anna’s new school life B. Anna’s problems with the new school

C. Anna’s new classmates D. How to make new friends

【答案】

1B

2D

3A

4C

5D

【解析】本文通过介绍了安娜到了一所新学校因为没有朋友而感到孤独。她后来意识到吸引他们注意的最简单方法是首先注意他们,于是主动与同学交谈,她在月底就交了两个朋友。所以,向陌生人敞开心扉可以帮助我们获得朋友

1B

推理判断题。根据However, when she first walked past the students in the school, her excitement turned to fear, and then to loneliness over the next few days.The reason was that nobody knew her.可知安娜的问题是在新学校没有人认识她,因此她没有朋友。故选B。

2D

推理判断题。根据Anna was excited about starting her first day in the new school. However, when she first walked past the students in the school, her excitement turned to fear, and then to loneliness over the next few days.And the joy it brings you is really great. So try to open your heart to strangers! 可知安娜刚到一所新学校,开始时她感到兴奋,后来害怕然后交了新朋友后感到高兴,故选D。

3A

细节理解题。根据The easiest way to catch their attention is to notice them first.可知吸引他们注意的最简单方法是首先注意他们。故选A。

4C

推理判断题。根据And the joy it brings you is really great. So try to open your heart to strangers!可知向陌生人敞开心扉可以帮助我们获得朋友,故选C。

5D

标题归纳题。根据In fact, saying “hi” or making friends with strangers is not hard. And the joy it brings you is really great. So try to open your heart to strangers!可知本文主要介绍了如何交新朋友。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文填空,从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确通顺(每词限用一次)。

but choice color direct fly high important instead it many quick slow

but choice color direct fly high important instead it many quick slow

One day, a father and his son went to a kite flying festival. When they arrived, there were already many adults and their children playing in the park. When the son saw the sky filled with 1 kites in different shapes, he was excited and wanted to get one too. His father agreed to buy one for him. So they went to a kite shop and 2 a beautiful one.

With the string(线)in hand, the son started 3 the kite. Soon, the kite was high up in the sky. After a while, the son said, "Father, it seems that the string is stopping the kite from flying higher. If we cut it, it will be free and fly even higher. Can we cut it?” The father didn’t reply, but just cut the string off the reel(线轴). Suddenly, the kite began to go 4, which made the son much happier.

However, to his surprise, the kite was coming down. They waited for quite some time. 5, it fell onto the grass. The son felt upset and asked, "I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. Why did it fall down?”

The father smiled and said, “The role of the string was not stopping the kite from flying higher, 6 helping it stay in the sky, because the kite 7 can' t fly up. By using the string you help the kite go up in the right 8. When you cut the string, it could not support the kite.

In our life, we may sometimes feel like there are certain things that are holding us back and stopping us from growing. But in fact, these might be the things that support us9. We can really grow up and become stronger by realizing the 10 of these things.

【题目】

My son Joey was born with club feet (畸形足). The doctors told us he would be able to walk normally ---but would never run very well. The first three years of his life were spent in surgery (手术) and braces (支架). By the time he was 8, you wouldn’t know he had a problem when you saw him walk. The children in our neighborhood ran around, as most children do, and Joey would play too. We never told him that he probably wouldn’t be able to run as well as the other children. So he didn’t know.

In seventh grade he decided to try out for the cross- country team. Every day he trained with the team. Although the whole team runs, only the top seven runners have the potential to score points for the school. We didn’t tell him he probably would never make the team, so he didn’t know why. He continued to run 4 miles (6.4km) a day, every day even the day he had a 39.5 C fever. We never told him he couldn’t run 4 miles with a 39.5 C fever. So he didn’t know.

When the coach posted the names of the team members, Joey was number six on the list. Joey had made the team. He was in seventh grade – the other six team members were all eighth-graders. We never told him he couldn’t do it... so he didn’t know. He just did it.

(九年级英语试题共8页)第2

1Joey couldn’t walk normally until ______________.

A. he was three years old B. he was eight years old

C. he was in seventh grade D. he ran for the cross-country team

2What did Joey’s parents do when Joey decided to try out for the cross-country team?

A. They felt very nervous. B. They tried to stop him.

C. They helped him in their own way. D. They didn’t tell him what to do.

3According to the Passage, after training, Joey _____________.

A. had a high fever B. hurt his club feet

C. became the oldest member of the team D. got the chance to score points for his school

4What does the underlined word “potential” mean?

A. 权利 B. 任务 C. 运气 D. 潜能

5What does the writer want to tell us?

A. You can do anything if you have a strong will.

B. You can run faster than others with training.

C. Parents should allow their children to do anything.

D. Parents should know how to help their kids succeed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网