题目内容
I had many good friends when I was a middle school girl. But there is only one of them that I can never forget. Her name is Susan and she lived next to me. Although she was 2 years older than I, we liked each other.
At school, Susan was a star. She did very well in all the subjects, but never seemed to be proud (骄傲的) of that. She was quiet, but she was like an elder sister to all the students in my grade. She was always willing to help us.
Susan was very kind. She was the only child of her family. She was always polite to the old and the poor, and kind to her friends. She often gave her pocket money away to the poor people in streets. She was quiet and it might make her look weak, but behind her smiling face was a strong will (意愿) of her own. So no one at school would think she was a weak person.
After she finished the middle school, she moved to the USA with her family. For quite a long time, I missed her very much. I will always remember her.
1.Susan was a star at school because _______.
A. She was not proud of herself
B. She was like a big sister to us
C. She was good at all her subjects
D. She had many friends
2.No one at school would think she was a weak person because _______.
A. She had a strong will
B. She was quiet
C. She was polite
D. She was very kind
3.The writer doesn ’t tell us Susan was _______ according to the passage.
A. kind B. generous
C. quiet D. honest
4.Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The writer was Susan ’s neighbour before.
B. The writer is older than Susan.
C. Susan has no brother or sister.
D. Susan doesn’t live in China now.
5.The best title ( 标题) for the passage is _______.
A. My elder sister B. My old friend
C. A friend in need D. My new friend
1.C 2.A 3.D 4.B 5.B 【解析】文章介绍了作者中学时期的好朋友苏珊。 1.根据At school, Susan was a star. She did very well in all the subjects,故选C 2.根据but behind her smiling face was a strong will (意愿) of her...