题目内容

【题目】五、语法填空

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空(每空不多于2个单词)。

Do you like Barbie Dolls? Are you interested in 1(they)? They are very popular toys for girls. 2does every Barbie Doll look like? She 3(have) big eyes and long blonde hair. They are all 4 (love) and beautiful. There are many kinds 5 clothes for Barbie Dolls. Do you know who was the 6(one) person to make the Barbie Doll? She is Ruth Handler. Ruth named the doll after her daughter Barbie. Now lots of 7(child) enjoy Barbie Dolls. There is a shop near my house which sells Barbie Dolls. It only takes me five minutes 8(walk) there. I like to spend money 9 (buy) them. And I am very lucky 10 my parents often go to other countries on vacation and buy some for me. Do you have one?

【答案】

1them

2What

3has

4lovely

5of

6first

7children

8to walk

9buying

10because

【解析】试题分析:本文作者对芭比娃娃做了描绘,并介绍了芭比娃娃的创始人Ruth Handler。

1be interested in对……感兴趣,介词in后需接宾格代词;根据句意语境和英文提示,可知填them。

2look like看起来像……,需接宾语;根据句意语境和英文提示,可知填What。

3she是三单人称,have需用三单形式has。根据句意语境和英文提示,可知填has。

4and和,连接并列结构,其前也需用形容词;根据句意语境和英文提示,可知填lovely。

5many kinds of许多种的,后接复数名词。根据句意语境和英文提示,可知填of。

6the定冠词,后接序数词;one是基数词,根据句意语境和英文提示,可知填first。

7lots of许多/大量,后接复数名词。根据句意语境和英文提示,可知填children。

8It takes sb. some time to do sth.花费某人多长时间做某事,固定句式。根据句意语境和英文提示,可知填to walk。

9spend sth. doing sth.花费金钱/时间/精力做某事;固定结构。根据句意语境和英文提示,可知填buying。

10本句是原因状语从句,需用because引导;根据句意语境和英文提示,可知填because。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Peter was a good boy in the past.He studied hard at school.But ______ his parents divorced(离婚),many people thought he wasn't a good boy anymore.

Peter began to go to school ______.His teacher told him ______ school on time, but he ______ did as the teacher said.Sometimes when he got to school,the first ______ was over.In class,he didn't ______ the teacher,and he slept.He didn't like talking ______ others anymore.He often ______ with other boys after school.Once he ______ be in hospital for a week,but he didn't stop.His ______ couldn't stand him.They told Peter he must leave school ______ he broke the school ______ again.

On weekends Peter stayed at home and ______ all day playing computer games.When he felt hungry,he only ate some snacks(零食).Nobody ______ for him.He lived with his father.But his father often wasn't at home.

______ can help Peter?

1A. before B. after C. if D. when

2A. late B. easy C. early D. soon

3A. get to B. to get to C. to get D. get

4A. really B. often C. never D. always

5A. day B. class C. show D. time

6A. agree with B. wait for C. look for D. listen to

7A. to B. for C. at D. about

8A. played B. talked C. fought D. ate

9A. had to B. has to C. have to D. can

10A. teachers B. parents C. friends D. classmates

11A. when B. where C. how D. if

12A. exams B. life C. rules D. culture

13A. wanted B. spent C. hoped D. worked

14A. reported B. cleaned C. washed D. cooked

15A. What B. Who C. Which D. How

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网