题目内容

【题目】双向翻译 阅读下面的短文,将文中划线部分译成汉语或英语。

66One of the worlds most dangerous sports is mountain climbing, and one of the most popular places for this is the Himalayas. 67The Himalayas run along the southwestern part of China. Of all the mountains, Qomolangma rises the highest and is the most famous. It is 8, 844. 43 meters high and so is very dangerous to climb. Thick clouds over the top and snow can fall very hard. Even more serious difficulties 68包括寒冷的天气和猛烈的暴风雨. It is also very hard to take in air as you get near the top.

69Why do so many climbers risk their lives? One of the main reasons is that People want to challenge themselves in the face of difficulties. The spirit of these climbers shows us that 70我们永远不应该放弃努力去实现我们的梦想. It also shows that humans can sometimes be stronger than the forces of nature

1__________________________________________________________________________

2__________________________________________________________________________

3__________________________________________________________________________

4__________________________________________________________________________

5__________________________________________________________________________

【答案】

1世界上最危险的运动之一是登山

2喜马拉雅山位于中国的西南地区

3include freezing weather conditions and heavy storms

4为什么这么多的登山者会冒着生命危险呢?

5we should never give up trying to achieve our dreams

【解析】

短文大意:本文描述了喜马拉雅山山势的险峻和环境的严酷,分析了登山者冒着生命危险登山的原因,赞美了登山精神,激励人们永远不应该放弃实现自己的梦想。

1one of ……中的一个,后接复数名词,是单数第三人称,动词需用三单形式;one of the worlds most dangerous sports世界上最危险的运动之一;mountain climbing登山。根据句意结构和中文提示,可知填:世界上最危险的运动之一是登山

2The Himalayas 喜马拉雅山脉;run along延伸;the southwestern part of China中国的西南地区根据句意结构和中文提示,可知填喜马拉雅山位于中国的西南地区。

3包括include,介词后接动名词;寒冷的天气freezing weather conditions;and,连接并列结构;猛烈的暴风雨heavy storms。根据句意结构和英文提示,可知填include freezing weather conditions and heavy storms。

4Why为什么,问原因;so many climbers 这么多的登山者;risk their lives冒着生命危险根据句意结构和中文提示,可知填为什么这么多的登山者会冒着生命危险呢?。

5永远不never,表否定;应该should,表提议;放弃give up,后接名词或动名词;努力去中try to do;实现我们的梦想achieve our dreams。根据句意结构和英文提示,可知填we should never give up trying to achieve our dreams。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I put my sunglasses on and took a deep breath. We began to walk down the street on her first day of school with her hand held tightly in mine. I knew she would be crying in a few minutes, because she always did that when she was ______ about a new environment.

On the way to school, I told her repeatedly how ______ her new school life would be and expected she would feel ______. But when she saw the massive group of students everywhere, her face at once fell and the tears (眼泪) came into her eyes. “You can do this, sweetie. Everyone has a place in line; let’s go to find yours.”

We lined up to enter the school. Just as she was about to hold on to my leg, her friend from preschool stood next to her. Suddenly, she became ______ and reached out for her friend’s hand. And as the teacher began to ______ them all into the school, she wasn’t crying, but smiling.

Honestly, I was ______ to say goodbye when I saw those little feet walk into that big building. I hid the tears behind my sunglasses and waved my hand as she walked inside.

All day I ______ what she was doing. As I waited to pick her up, I felt like a child standing in line to ______ Santa. She came out with her hand waving and her arms outstretched (伸展). “I didn’t cry again, Mommy,” she said, ______ hugging (拥抱)me and showing me her backpack full of goodies.

During two hours of listening to the details of her day, we laughed and talked about all the _____

she had. And just like her, I didn’t cry again either, I knew my daughter has grown up.

1A. crazy B. careful C. curious D. nervous

2A. amazing B. comfortable C. valuable D. important

3A. safe B. relaxed C. lucky D. proud

4A. confident B. silent C. active D. serious

5A. walk B. send C. drive D. push

6A. brave B. unwilling C. happy D. natural

7A. followed B. asked C. watched D. wondered

8A. calm B. feel C. meet D. thank

9A. shyly B. excitedly C. politely D. suddenly

10A. experiences B. classes C. students D. teachers

【题目】In many people’s eyes,middle school students have no worries.But is it true?And what makes students happy or unhappy?

To find out the answers,Li Jiahui,a student in Pinggu No.3 Middle School,Beijing,spent six months studying students’feelings of happiness.The girl made a survey with questions like”Are you feeling happy? “ and”What makes you unhappy?”

After studying the answers from 280 students,Li learned that about 40 percent of the students felt unhappy,and the pressure(压力)from studies was the main reason for their unhappiness.

“More than 50 percent of them said they were under pressure and 70 percent didn't get enough sleep,”Li said. “It shows that middle school students are not as happy as people think. They worry a lot,and they can get angry easily.”

Li also said that over 90 percent thought their happiness had nothing to do with how much money they had.Instead,they cared about the relationships with their friends,teachers and parents.”Students always feel better when they get along well with each other,”Li said.

After her survey,Li listed(列举)a number of tips(建议)that may make students happier,such as treating(对待)yourself better,being kind and polite(有礼貌的)to your friends,trying new things,and taking up some hobbies.

1How many students cared more about their relationships with others according to the survey?

A. Over 140. B. Over 196. C. Over 1 12. D. Over 252.

2Li Jiahui spent finishing making the survey.

A. one year B. half a year C. half a month D. half a day

3Which of the following is NOT true according to the survey?

A. Most students are happier than people think

B. The pressure from studies makes many students sad.

C. More than half of the students are under pressure.

D. 70 percent of the students don't have enough sleep.

4What can we know about Li Jiahui?

A. She is a teacher in a schoo1 in Beijing.

B. She worries a lot and gets angry easily.

C. She thinks kindness and hobbies can make students feel happier.

D. She doesn't care much about her relationship with others.

5What does the passage mainly tell us?

A. Happiness and unhappiness. B. A special survey made by Li Jiahui

C. Ways to get along with others. D. Middle school students of today.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网