题目内容

【题目】 Supermarkets only sell food before its sell-by date. So where does food past its sell-by date go? The answer is in the trash bin. Besides shops, people also get rid of a lot of food when they buy too much and can't eat it up. To stop food waste, people have come up with great ideas. Take a look and try to join the action!

  ▲ . When we have extra money, we save it in banks. This idea made people think. Could they set up banks for food? The world's first food bank started in the US in 1967. Many other countries, including China, have caught up with this great idea. For example, Shanghai has recently made a share fridge. It stores cakes and canned food donated(捐赠) from nearby markets and restaurants. It's free for anyone to enjoy.

Pay as you feel. The Real Junk Food Project is a company in the UK. It says that food past its sell-by date could still be OK to eat. So they collect it from supermarkets, and put it on shelves in special cafes. There, the food has no price label(标签). You can give as much money as you want. If you don’t want to spend money, you can help do some work there. There are now 125 Real Junk Food cafes worldwide. And the number is growing quickly.

Buy less. When there's no food bank around, what can we do to help stop food waste? In two words: Buy less. Dining halls in more than half of US colleges are going tray-less(无托盘). It makes it harder for students to take too much. This small change brings a big difference. It reduces food waste by 25 to 30 percent, and saves water and energy because there are no trays to wash.

1The underlined words get rid of in Paragraph 1 probably means .

A.throw awayB.take awayC.give awayD.put away

2Which of the following is TRUE according to the article?

A.People need to pay for food from “share fridge”.

B.Dining without trays helps to reduce food waste and save water.

C.Fifty percent of American restaurants are going tray-less.

D.The food in the Real Junk Food Project is free for anyone.

3Which of the following is the best to fill in the blank in Paragraph 2?

A.Save extra money in banksB.Set up food banks

C.Donate food to marketsD.Come up with a good idea

4Whats the main purpose of the writing?

A.To show how important the food bank is.

B.To introduce some ways of stopping food waste.

C.To ask people to buy food past its sell-by date.

D.To discuss where the food past its sell-by date goes.

【答案】

1A

2B

3B

4B

【解析】

本文主要介绍了阻止浪费食物的几种方法。一是建立食物银行;二是将过期食物重新上架,顾客根据自己的感觉付款购买;三是根据自己的需求购物,不要多买。

1词义猜测题。根据when they buy too much and can’t eat it up可知,此处是当人们买的食物太多而吃不掉的时候,会把许多食物扔掉;get rid of意为扔掉,与throw away意思相同。故选A

2细节理解题。Dining halls in more than half of US colleges are going tray-less(无托盘). It makes it harder for students to take too much.It reduces food waste by 25 to 30 percent, and saves water and energy because there are no trays to wash.可知,没有托盘的餐厅可以避免食物浪费和节约洗托盘的用水。故选B

3推理判断题。根据下文When we have extra money, we save it in banks. This idea made people think. Could they set up “banks” for food?可知,人们受到银行存钱的启发,考虑为食物建立银行,所以此处开头部分应为建立食物银行。故选B

4主旨大意题。根据第一段To stop food waste, people have come up with great ideas. Take a look and try to join the action!以及下文内容,可知,本文的主要内容就是介绍一些方法来阻止食物的浪费。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know we are living in the world of mass media? Mass media are tools of communication and allow us to record and pass information rapidly to a largescattered audience.

Howeverhave you imagined what life would be without the media? Are you a media addict who would go mad after two hours without TVfriend requestsexciting online games and your mobile—or would you easily survive?

Recentlyuniversity students around the world were asked to volunteer in a global experiment called UnpluggedIt was designed to see how young people would react if they were asked to observe a total media ban(禁止)by unplugging all forms of media devices for 24 hours.

Unplugged is being run by Dr. Roman Gerodimosa lecturer in Communication and Journalism at Bournemouth UniversityThe experiment is now over but he doesnt yet know the full findings. Howeverduring the experimentDr. Gerodimos said there were already signs of how much the exercise affected volunteersHe said: Theyre reporting withdrawal(孤僻)symptomsovereating feeling nervousisolated and disconnected.

During their 24-hour ordealthree volunteers had to endure one intrusion from the media: a BBC reporter plus cameraman who followed them around for the dayThey were asked to write down 100 lines about their day offlinebut of coursethey all waited until the next day when they had access to their laptops.

Elliot Day wrote: “Todaymy whole morning routine was thrown up into the airDespite being aware of the social importance of the mediaI was surprised by how empty my life felt without the radio or newspapers.

From Caroline Scottwe read: “I didnt expect itbut being taken away from the media for 24 hours resulted in my day-to-day activities becoming so much harder to carry out than usual… I didnt break out in a cold sweat like Dr. Roman Gerodimos expected us all tobut its not something I would like to do again!”

And Charlotte Gay wrote: “I have to say the most difficult item for me to be without has been my mobile not only is it a social gadgetits my main access point of communication.

Earlier in the yeara UK government study found that in the UK we spend about half our waking hours using the mediaoften plugged into several things at onceAnd a recent study by Nielson found that on averageUS teenagers send and receive over 3000 texts per month—thats about six texts per waking hour.

Sowith technology continuing to develop at an alarming ratehow much time will you set aside for sleep in the future?

1According to the passagewhat do you learn about the global experiment called Unplugged?

A.The experiment was carried out by US and UK governments.

B.The volunteers of the experiment are all university students.

C.It has been carried out in more than 10 countries for 24 hours.

D.Its findings proved that Dr. Gerodimos expectations were true.

2According to what the three volunteers wrote during the experimentwe can learn that ______.

A.they all feel very surprised and worried

B.all of them feel empty without a mobile

C.it is hard for them to spend the 24 hours without media

D.it makes them realize the social importance of mobile

3What does the writer think about the mass media?

A.He prefers not to live with itB.He thinks highly of it.

C.He worries about its influenceD.He is not sure about it.

4The underlined expression “break out in a cold sweat” probably means _______.

A.losing temper and feeling very angry

B.feeling cold due to sweating a lot

C.feeling empty and wanting to escape

D.sweating because one is nervous

5What can be the best title of the passage?

A.Hellotechnology!B.The youngs livesa mess?

C.Welcomeinformation age!D.Mass mediaa lifelong partner?

【题目】 I went out to breakfast this morning to meet a friend. It was voice. But what wasn't so lovely was the lady who took our__________

She spoke in a way that was_______,unhappy, certainly not friendly and sort of rude.Working in hospitality(服务行业)myself, I ________it.

When it was my turn to come close to her and order, I thought to myself,“What can I do here to make her day, to appreciate her, to make her smile?”

I had nothing.

Surely there must be______ I could sincerely compliment (称赞)her on. Then there it was, and I knew instantly(=at once).

It was her voice. She had the most unbelievably well spoken and clear voice, It was SO good. And that was what I would________ her for.

So after she took my order and gave me the same unfriendly attitude, I told her. I said: “I hope you don't mind me saying so, but you have the most ______voice. It's so clear, well spoken and sounds so professional.”

I told her how she honestly had one of those voices that would be_______ for voice-overs(配音), announcements or even radio.

Her face lit up, she smiled (the first time I had seen her do so), and as I left and walked away, noticed her whole attitude change. The customer behind me received a totally different kind of________, a better one. And it was all because of what I did. Something so_______.

There was a time when this sort of thing would have embarrassed me, or I'd have been way too shy and hard to say such a thing. Not now. Now I_______.

Why?

Because I have the power. The power to completely change someone's day by something as simple as a few kind words.

And you have this power too. We all do.

1A.seatB.foodC.orderD.menu

2A.impatientB.warm-heartedC.shyD.proud

3A.understoodB.lookedC.consideredD.noticed

4A.nothingB.somethingC.anythingD.everything

5A.thankB.praiseC.blameD.trust

6A.amazingB.amusingC.funnyD.trusty

7A.perfectB.clearC.knownD.normal

8A.paymentB.serviceC.understandingD.choice

9A.simpleB.differentC.interestingD.difficult

10A.needB.mayC.wouldD.must

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网