题目内容

【题目】

I’m a girl, Myra. Racing on the 1,500-meter track(跑道), I’m so tired. I want to stop but a voice repeating in my head, “No one knows what the result will be. Everything is still possible.” Today, I have to fight with myself.

Nine years ago, when I was a 6-year-old girl, my mother took me on a trip. We went to the foot of a high mountain which she told me that we would climb. I have never done this before and the thought of it made me very happy.

At the beginning, I was so excited, and climbed fast. But half an hour later, when I was thirsty and tired, I just stopped and sat upon the ground, completely silent. My mom came and sat next to me.She said, ”Get up and go on!” Crying, I almost shouted, “Never! It’s too tiring and I am thirsty. I want to go back home now.”

Patiently she explained, “Listen, my dear. If you try your best, anything is possible. If you don’t try, your dream will never come true. You will never know how beautiful the scenery looks unless you reach the top of the mountain.”

Hearing her words, I stopped crying and started to climb again. Finally I did reach the top of the mountain and enjoyed the fantastic view.

Today I’m on the racing track. I’m going to keep running because I know it’s always worth. And in the end I made it; I got through the finish line. Although it was really difficult and I did not win, I did finish it. “Never stop fighting until you arrive at your destined(命定的) place—— that is, the unique you.”

1Myra is running on the_______ track today and she has to fight with herself.

A. 800-meterB. 1,500-meterC. 2-kilometerD. marathon

2Myra’s mother asked her to climb the high mountain when she was ____ years old.

A. nineB. eightC. sixD. eleven

3At the beginning, Myra climbed very fast because_______.

A. she was so excited and happyB. she made it to the top of the mountain

C. it was going to rain at that timeD. she wanted to come up with her mother

4Did Myra finish the 1,500-meter race today?

A. We don’t know.B. No, she didn’t.C. She finished half.D. Yes, she did.

5Myra’s experience mainly wants to tell us that _______.

A. we are sure to feel tired when we’re climbing

B. as teenagers, we need to practice running more

C. mountain climbing is a good way to keep healthy

D. we should keep fighting until we reach our goals

【答案】

1B

2C

3A

4D

5D

【解析】

短文大意:本文作者迈拉在1500米跑道上想要放弃时,想起了六岁时和妈妈一起爬山的经历,妈妈一切都还有可能的话鼓励她继续奋斗,虽然没有赢得比赛,但终于完成了1500米赛跑。故事启发我们,应该继续奋斗,直到达到目标。

1题意:迈拉今天在1500跑道上跑步,她必须与自己斗争。考查细节理解。根据I’m a girl, Myra. Racing on the 1,500-meter track, I’m so tired.,可知是1500米赛跑,故选B

2题意:迈拉六岁的时候,妈妈叫她去爬那座高山。考查细节理解。根据when I was a 6-year-old girl, my mother took me on a trip. We went to the foot of a high mountain which she told me that we would climb. 六岁的时候,妈妈带她去旅行爬那座高山,可知选C

3题意:起初,迈拉爬得很快,因为她既兴奋又快乐。考查细节理解。根据At the beginning, I was so excited, and climbed fast. 刚开始的时候我很兴奋,爬得很快,可知选A

4题意:迈拉今天完成1500米赛跑了吗?考查细节判断。根据Although it was really difficult and I did not win, I did finish it.,可知是肯定回答,故选D

5题意:迈拉的经历主要想告诉我们 。考查主旨理解。A. we are sure to feel tired when were climbing当我们爬山的时候,我们一定会感到累;B. as teenagers, we need to practice running more作为青少年,我们需要多练习跑步;C. mountain climbing is a good way to keep healthy爬山是保持健康的好方法;D. we should keep fighting until we reach our goals我们应该继续奋斗直到我们达到目标。根据短文中迈拉不惧困难坚持到底的经历,结合最后她的感触Never stop fighting until you arrive at your destined place—— that is, the unique you.(永远不要停止战斗,直到你到达目的地——也就是说,你是独一无二的),可知选D

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you believe in green living? Read the following blog (博客)and replies about a fun, easy and creative way to make your lifestyle greener.

Posted by Gina at 8:32 a. m. on 11th February 2018

New uses for old clothing

Nowadays, we're more wasteful than ever-buying, using and throwing things away without thinking about the costs. We need to start living more responsibly- but how? One answer is to upcycle (再生利用) .

If you're like me, you might already make soil for gardening from food waste and use empty paper boxes as storage space. Did you know you can apply (应用) the same way to old clothing? You just need imagination!

I started upcycling clothing. Making new things out of old clothes is the best way to mix my talent and my interest. Do you upcycle? If so, what new things have you made? If not, why not give it a try?

What do you think of the "new" hat I made for my sister? It used to be my mum's sweater.

Terry B Posted at 9:08 a. m. on 11th February 2018

Why don't you give your old clothes to people in need? I even give away the most expensive things I don't wear anymore. So I can help the environment while giving something useful to people in need.

Gina Posted at 9:28 a. m. on 1lth February 2018 early

Good point! I'm talking about only the oldest clothing in your room — the clothes that are too old to be worn by others. The same idea goes for food waste at restaurants and supermarkets.

Before upcycling food that can still be eaten, for example, using it to make soil, we should give it to those in need.

Betty99 Posted at 10:18 a. m. on llth February 2018

I've made shopping bags out of T-shirts and dog toys out of socks.

Upcycling clothing is a fun hobby, but the most important thing is that it makes me feel like I'm living less wastefully.

1What is special about the hat?

A.It came from an old sweater.B.It was given by Gina's mum.

C.It was new and expensive.D.It was a gift from Gina's sister.

2Why did Gina give a reply to TerryB?

A.To draw TerryB's attention.B.To introduce a new method.

C.To further explain her idea.D.To express her deep regret.

3What did Betty99 upcycle to make dog toys?

A.Paper boxes.B.Shopping bags.C.T-shirts.D.Socks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网