题目内容
【题目】 My uncle Mike is a music teacher. He never gets up very late. He usually gets up at five o'clock in the morning. After he brushes his teeth, he often plays baseball with my aunt.
Then he eats his breakfast. After that, he often plays the violin. At about 7:50, he takes the Number 6 bus to his school.
He has no classes on Thursday and Friday. He usually goes to the violin club. Then he helps kids with the violin. Oh, my brother plays the violin very well. Do you love to play the violin? Do you want to join the violin club? Please call my uncle at 1163886.
【1】What's the meaning of "late"?
A. 早 B.晚 C.懒惰 D.勤奋
【2】After breakfast, Mike often_______________________
A.plays the violin B. plays baseball
C. has a shower D. brushes teeth
【3】Please call 1163886 if you want to learn _____________________
A. English B. baseball
C. the violin D. football
【4】On Thursday and Friday Mike usually _____________________
A. plays basketball with his sister
B. goes to the baseball club
C. has classes at school
D. goes to the violin club
【5】What time does Mike go to his school?
A.at seven forty B. at seven fifty
C. at eight o'clock D. at eight fifteen
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:作者的叔叔麦克是一名音乐教师。他从来不会很晚起床。他通常起床在早上五点起床。他刷他的牙齿后,他经常打棒球。然后他吃早餐。在那之后,他经常拉小提琴。约7:50,他
乘6路公交车到他的学校。他在星期四和星期五没有课。他通常去小提琴俱乐部。
【1】B词义猜测题。根据下句He usually gets upat five o'clock in the morning.可推知late的意思为“晚”,
所以该选B。
【2】A细节理解题。根据文中Then he eats his breakfast. After that, he often plays the violin.可知他早饭后常常拉小提琴,所以该选A。
【3】C细节理解题。根据文中Do you love to play the violin? Do you want to join the violin club?
Please call my uncle at 1163886.可知如果你想学小提琴,可以拨打1163886,所以该选C。
【4】D细节理解题。根据第二段中He has no classes on Thursday and Friday. He usually goes to the violin club.可知他在星期四和星期五没有课。他通常去小提琴俱乐部。所以该选D。
【5】B细节理解题。根据文中At about 7:50, he takes the Number 6 bus to his school.可知约7:50,他乘6路公交车到他的学校。所以该选B。
【题目】补全对话(共5分)
从方框中选出适当的句子,完成对话,有两项为多余选项。
A、She could play games with them B、What would you like to do? C、but she doesn’t like to work outside. D、Does she want to volunteer today? E、I would sing songs to cheer them up. F、she could give out food at the food bank. G、You could help pick up trash |
Boy:I’m ready to do some volunteer work for our city. I’d like to work outside.
Woman:【1】 beside the streets.
Boy:I could do that! But what could my sister do? She wants to volunteer,
【2】 .
Woman:What does she like to do?
Boy:She likes to play with children.
Woman:She could visit children at the
hospital. 【3】 .
Boy:That’s a great idea! Now, how about my mom? What can she do?
Woman:【4】 .
Boy:Yes, she told me she’d like to help homeless people.
Woman:【5】 .