题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Hi, I'm Brian. This is the photo of my family. My grandfather is with glasses. He has little hair. The one standing next to him is my uncle. He is wearing a cap. My grandmother has gray hair. She is a kind woman. She is holding my younger brother. He has short curly hair. The woman standing behind me is my mom. She has straight brown hair. There is a little girl sitting on the table. Her name is Cathy. She is my sister. She is wearing a green T-shirt and a pair of green socks. It's her favorite color. Which one is my father? Well, he is wearing glasses, too. He is in brown shorts and brown shoes. His name is Sam. Now, do you know where he is?
(1)How many people are there in the passage?
A.Five.
B.Six.
C.Seven.
D.Eight.
(2)What is Cathy's favorite color?
A.Green.
B.Black.
C.Yellow.
D.White.
(3)How many children do Brian's parents have?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(4)Who is wearing glasses?
A.Brian and his father.
B.Brian.
C.Brian's grandpa and uncle.
D.Brian's grandpa and father.
(5)Which is NOT true?
A.Brian has one uncle in the picture.
B.Brian's younger brother has long curly hair.
C.Brian's grandfather doesn't have much hair.
D.Brian's sister wears a green T-shirt.

【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】短文大意:在该文中布瑞恩介绍了他的一张全家福。在该照片中有布瑞恩、布瑞恩的爷爷奶奶、布瑞恩的父母、布瑞恩的叔叔、布瑞恩的弟弟和妹妹等八个人。
(1)细节理解题。细读短文文中提及的人物有布瑞恩、布瑞恩的爷爷奶奶、布瑞恩的父母、布瑞恩的叔叔、布瑞恩的弟弟和妹妹。故选D。
(2)细节理解题。根据文中She is wearing a green T-shirt and a pair of green socks. It's her favorite color可知绿色凯西最喜欢的颜色,故选A。
(3)细节理解题。根据短文描述可知布瑞恩有一个弟弟,一个妹妹,所以他的父母有三个孩子,故选C。
(4)细节理解题。根据文中My grandfather is with glasses.和Which one is my father? Well, he is wearing glasses, too.可知布瑞恩的爷爷和爸爸都戴眼镜,故D。
(5)细节理解题。根据文中She is holding my younger brother. He has short curly hair.可知布瑞恩的弟弟有短卷发,故B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

All day long Lily has been looking forward to watching her favourite television show.

Lily made a cheese sandwich and poured herself a glass of orange juice.She put them on a tray and carried them to her room.She turned on the TV and picked up a video tape.Written on the tape in large red letters was the message:“Do not touch this tape.It belongs to Lily!”Lily put the tape into the video player and sat on her favourite chair.She was ready for a perfect evening watching her favourite episodes of Friends.

She pressed the play button and waited, but Friends did not appear on the screen.Instead of

catching up on Ross and Rachel, Lily was watching basketball.She pressed the fast forward button.There was more basketball.There was no mistake.Someone had recorded over her favourite show!

A few seconds later Lily threw open the door to her brother’s room.

“How could you?”she said.Her brother looked at her and saw the video in her hand.

“Did you record over my favourite show with your silly basketball?”shouted Lily.

John started to say he was sorry, but Lily would not listen to him.She threw the tape onto his bed and ran out of the room crying.John picked up the tape.He had not realized that it was so important to Lily.He wished he could show her how sorry he was.

The next day when Lily came home from school, she went into her room to start her homework.On the bed was a box with a note on top.The note said, “Sorry!”She opened the box and inside was a set of Friends videos.

John really was the best brother in the world!

A 1 evening

What Lily planned to do

She looked forward to 2 her favourite show.

What happened

1. Lily 3 a cheese sandwich and a glass of orange juice to her room.

2. She put a video tape into the video 4 .

3. She waited for the show, but there was only 5 on the screen.Her brother had 6 over her show.

4. Lily opened John’s room and 7 at him angrily.She threw the tape onto his bed and ran out 8 .

What John did the 9 day

He 10 a set of Friends video for Lily.

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

As life-saver Christopher Walsh rescued(营救) his brother and then his sister from the water of a canal(运河), his mother shouted to him:” I’m proud of you.”

His mother Bery1 sat proudly and watched last night as Christopher was given the “Child of Courage award by his favourite TV star.

Christopher was in the car with his mother, father, sister Rosie, 10, and brother Mac, 7, when his father drove into a metal barrier.

The family’s car fell down a hill into the canal, and landed with its wheels up.

Christopher, then 12, swam through a broken window and got out into the fresh air. Then he saw the rest of his family were still in the car-in the water. He took a big breath and swam back to save first Mac, and then Rosie. Christopher, from England, said:“ I didn’t think about it and only knew I had to get them out. I was frightened, but it was all happening so fast, and I didn’t really think about the danger.”

Christopher freed Mac and then swam back to get non-swimmer Rosie, who was under the cold, cloudy water, in the car.

Christopher had to feel for her seatbelt(安全带) because he could not see anything. He took the seatbelt off her, then went up for air. Finally he went back to pull her out of the car.

Bery1 I said:“ When I got to the side and looked back, I thought Christopher and Rosie had gone. I thought they were dead. Then I saw him come up out of the water like a dolphin, and I could see he had Rosie. I shouted across the canal, ‘I’m so proud of you. ’”

Christopher’s father was badly hurt in the accident and was taken to a nearby hospital.

【1】Was Christopher given the “Child of Courage” award by his favourite TV star?

2What happened to Christopher’s family?

3Why did Christopher have to feel for the seatbelt of his sister?

4Who was badly hurt in the accident?

5What do you think of Christopher? Why?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网