题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
As life-saver Christopher Walsh rescued(营救) his brother and then his sister from the water of a canal(运河), his mother shouted to him:” I’m proud of you.”
His mother Bery1 sat proudly and watched last night as Christopher was given the “Child of Courage award by his favourite TV star.
Christopher was in the car with his mother, father, sister Rosie, 10, and brother Mac, 7, when his father drove into a metal barrier.
The family’s car fell down a hill into the canal, and landed with its wheels up.
Christopher, then 12, swam through a broken window and got out into the fresh air. Then he saw the rest of his family were still in the car-in the water. He took a big breath and swam back to save first Mac, and then Rosie. Christopher, from England, said:“ I didn’t think about it and only knew I had to get them out. I was frightened, but it was all happening so fast, and I didn’t really think about the danger.”
Christopher freed Mac and then swam back to get non-swimmer Rosie, who was under the cold, cloudy water, in the car.
Christopher had to feel for her seatbelt(安全带) because he could not see anything. He took the seatbelt off her, then went up for air. Finally he went back to pull her out of the car.
Bery1 I said:“ When I got to the side and looked back, I thought Christopher and Rosie had gone. I thought they were dead. Then I saw him come up out of the water like a dolphin, and I could see he had Rosie. I shouted across the canal, ‘I’m so proud of you. ’”
Christopher’s father was badly hurt in the accident and was taken to a nearby hospital.
【1】Was Christopher given the “Child of Courage” award by his favourite TV star?
【2】What happened to Christopher’s family?
【3】Why did Christopher have to feel for the seatbelt of his sister?
【4】Who was badly hurt in the accident?
【5】What do you think of Christopher? Why?
【答案】
【1】Yes./ Yes, he was.
【2】Their car fell down a hill into the canal.
【3】Because he could not see anything.
【4】Christopher’s father./ His father.
【5】He is great/ brave…because he saved/rescued his brother and sister.
【解析】
试题解析:
【1】根据第二段中的Christopher was given the “Child of Courage award by his favourite TV star,可知此题要用肯定回答。
【2】根据第四段中的The family’s car fell down a hill into the canal,可知应填此答案。
【3】根据第七段中的Christopher had to feel for her seatbelt because he could not see anything,可知此处的答案应填为:Because he could not see anything.
【4】根据最后一段中的Christopher’s father was badly hurt in the accident,可知此答案。
【5】分析全文,通过Christopher在车祸中所表现出来的那种种的勇气,可知道他是一个勇敢的人。
【题目】阅读下列短文,完成文后的个人资料表。 My name is Chen Jie. I'm 12. I'm in PEP Middle School. I'm in Classroom 7D. I'm a Chinese girl. My home (家) is in No. 69 Mingzhu Road, Wuxue. My telephone number is 625—3781. My post code (邮政编码) is 435400. My type of blood(血型) is O and my school ID card number is PEPMS201507146.
Personal Date (个人资料) | |
Name: | Age (年龄): 12 |
Sex (性别): | Type of blood: O |
Name of school: | Telephone number: |
ID card number: | Classroom: |
Address (地址): | Post code: |
【题目】从方框里的十个单词中选择恰当的单词补全短文。
too, lost, red, first, English, eraser, find, number, must, last |
Hi, I'm Jenny Brown. Jenny is my name. Brown is my name. I'm an girl. This morning I my pencil box in the library. I find it. My pencil box is . In it, you can see an and a set of keys. If you my pencil box, please call me. My telephone is 765-0652. You can e-mail me, . My e-mail address(地址) is jenny 1256@ 126.com. Thanks!