题目内容

【题目】

Everybody wants to live in a green city. A green city is a healthy and pleasant place for people to live in. It can get its energy from something like solar and wind power. Also, it is connected by clean public transportation.

The Hyperloop(超级高铁): The Hyperloop is a high-speed transportation. It works by having capsules(舱)with passengers in. The capsules run on the air. The Hyperloop plans to run from Los Angeles to San Francisco. With the speed of 962 km an hour, it is only 35 minutes between the two cities.

What will you do if you feel sleepy after a long flight? A new invention called Ostrich Pillow can help you now.

The Ostrich Pillow: The Ostrich Pillow will help you nap(小睡) anytime, anywhere, including in airport waiting rooms and on planes. It is filled with synthetic(合成的)material, light and feels comfortable. The strange-looking pillow has a hole in which to put your head, and a mouth hole designed to allow its wearer to breathe easily. It also has two side holes where you can store your hands-if napping at a table, for example.

“We have tried it in airports, trains, airplanes, at the office and even on the floor and it’s really wonderful.” the inventors say.

The Ostrich Pillow will go into production if its fundraising goes well. The company is trying to collect $70,000 on Kickstarter, a funding website for creative business ideas. So far it has already raised more than $ 35,000.

根据短文内容,选择最佳答案。

1A green city is _______.

A. clean and tidy B. full of plants

C. healthy and pleasant D. rich for energy

2It is _______ from Los Angeles to San Francisco.

A. 962 km B. 350 km

C. less than 962 km D. more than 962 km

3The Ostrich Pillow _______ according to the passage.

A. is heavy but feels comfortable

B. is filled with silk and cotton

C. has two side holes to store feet

D. has a mouth hole to allow its wearer to breathe easily

4The Ostrich Pillow wasn’t tested in _______.

A. airports B. cars

C. airplanes D. trains

5The underlined word “fundraising” means ________ in Chinese.

A. 筹款 B. 质量 C. 销量 D. 价格

【答案】

1 C

2 C

3 D

4 B

5 A

【解析】

本文是关于超级高铁和鸵鸟枕头的广告。

1题意:绿色城市____________。考查细节理解。A. clean and tidy干净整洁;B. full of plants充满植物;C. healthy and pleasant健康舒适的;D. rich for energy能源丰富。根据第一则广告第二句A green city is a healthy and pleasant place for people to live in.(绿色城市是人们居住的健康和舒适的地方。)可知“绿色城市是健康舒适的”;选C。

2题意:从洛杉矶到旧金山有________。考查细节理解。A. 962 km;B. 350 km;C. less than 962 km不到962公里;D. more than 962 km超过962公里。根据第一则广告第二段第45The Hyperloop plans to run from Los Angeles to San Francisco. With the speed of 962 km an hour, it is only 35 minutes between the two cities.(超级高铁计划从洛杉矶开往旧金山。以每小时962公里的速度,这两个城市之间只有35分钟的路程。可知从洛杉矶到旧金山不到962公里;选C。

3题意:根据这篇文章鸵鸟枕头_____________。考查细节理解。A. is heavy but feels comfortable很重,但感觉很舒服;B. is filled with silk and cotton用丝绸和棉花填充;C. has two side holes to store feet有两个侧孔用于放脚;D. has a mouth hole to allow its wearer to breathe easily有一个嘴洞,使佩戴者能够轻松呼吸。根据第二则广告第二段第三句The strange-looking pillow has a hole in which to put your head, and a mouth hole designed to allow its wearer to breathe easily.(这个看起来很奇怪的枕头有一个可以放头的洞,还有一个可以让佩戴者轻松呼吸的嘴洞。)可知选D。

4题意:鸵鸟枕头没有在__________测试过。考查细节理解。A. airports航空站,机场; B. cars小汽车;C. airplanes飞机;D. trains火车。根据第二则广告第三段“We have tried it in airports, trains, airplanes, at the office and even on the floor and it’s really wonderful.” the inventors say.(发明者说:“我们在机场、火车、飞机、办公室甚至地板上都试过,这真是太棒了。”)可知鸵鸟枕头没有在汽车里测试过;选B。

5题意:下画线单词“fundraising”中文意思是“____________”。考查词义猜测理解。A. 筹款;B. 质量;C. 销量;D. 价格。根据下文该公司正试图从Kickstarter(一个提供商业创意的融资网站)上筹集7万美元。到目前为止,它已经筹集到超过35000美元。”可知此句The Ostrich Pillow will go into production if its fundraising goes well.句意是“如果筹款顺利,鸵鸟枕头将投入生产。”可知下画线单词“fundraising”中文意思是筹款”;选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网